Ενέσεις δερματικής πλήρωσης

Rate this item
(0 votes)

Περίληψη θεραπείας

Οι ενέσεις δερματικής πλήρωσης είναι μια αισθητική θεραπεία που χρησιμοποιείται για τη λείανση των ρυτίδων ή των ουλών του δέρματος και κυρίως στο πρόσωπο. Χρησιμοποιούνται επίσης για να κάνουν τα χείλη να φαίνονται πιο γεμάτα. Όταν η ένεση γίνεται κάτω από το δέρμα, το υλικό πληρώσεως προσθέτει περισσότερο όγκο στην περιοχή. Συνήθως αυτό εξαφανίζεται με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουν πολλά είδη ενέσιμων υλικών πλήρωσης, όπως τα εξής:

Ανθρώπινο κολλαγόνο κατασκευασμένο στο εργαστήριο ( CosmoDerm, CosmoPlast).

Υαλουρονικό οξύ (Restylane, Juvederm, Captique). Το υαλουρονικό οξύ διοχετεύει υγρό στην περιοχή που υποβάλλεται στη θεραπεία.

Βόειο κολλαγόνο (Zyplast, Zyderm). Πρέπει να κάνετε ένα τεστ αλλεργίας πριν από τη θεραπεία, η οποία διαρκεί 4 εβδομάδες.

Κολλαγόνο από ανθρώπινο ιστό (Cymetra).

Λιπώδη κύτταρα που συλλέγονται από το σώμα σας (αυτόλογο λίπος).

Τεχνητό βιοδιασπώμενο πολυμερές (Sculptra).

Υδροξυαπατίτης ασβεστίου (Radiesse).

Μικροσκοπικές πλαστικές χάντρες και βόειο κολλαγόνο (Artefill). Οι πλαστικές χάντρες είναι κατασκευασμένες από πολυ (μεθακρυλικό μεθύλιο). Το κολλαγόνο εξαφανίζεται με την πάροδο του χρόνου, αλλά οι πλαστικές χάντρες κάτω από το δέρμα παραμένουν μόνιμα.

Ορισμένοι γιατροί χρησιμοποιούν υλικά πληρώσεως που δεν είναι εγκεκριμένα από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Κάνετε έλεγχο μαζί με το γιατρό σας όταν αποφασίσετε ποιό είδος θεραπείας είναι κατάλληλο για σας.

Για την τοποθέτηση κάποιων υλικών πληρώσεως, χρειάζεται τοπική αναισθησία (το υλικό πλήρωσης που περιέχει κολλαγόνο είναι αναμεμειγμένο με αναισθητικό). Στη συνέχεια, ένας χειρούργος ή δερματολόγος τοποθετεί με ένεση το υλικό κάτω από το δέρμα. Μία συνεδρία διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Ορισμένα υλικά πληρώσεως τοποθετούνται σε επαναλαμβανόμενες συνεδρίες με χρονική απόσταση 1-2 εβδομάδων.

Τι να περιμένετε μετά τη θεραπεία

Μετά από την ένεση, ενδεχομένως θα έχετε λίγο πόνο, ερυθρότητα, οίδημα και κνησμό. Το οίδημα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 36 ώρες.

Σε περίπτωση που τα συμπτώματα χειροτερεύουν 1-3 ημέρες μετά τη θεραπεία, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας διότι υπάρχει πιθανότητα λοίμωξης.

Πότε γίνονται

Οι ενέσεις δερματικής πλήρωσης χρησιμοποιούνται για την λείανση ουλών και ρυτίδων στο πρόσωπο. Ορισμένα υλικά πληρώσεως χρησιμοποιούνται για να δώσουν όγκο στα χείλη.

Πόσο αποτελεσματικό είναι

Ανάλογα με την περιοχή που υποβάλλεται σε θεραπεία, το υλικό πληρώσεως καθώς και η αντίδραση του οργανισμού σας στο υλικό, μπορεί να χρειαστείτε μία ή περισσότερες ενέσεις.

Διαφορετικά υλικά πλήρωσης έχουν διάρκεια και για διαφορετικό χρονικό διάστημα. Σιγά-σιγά το σώμα σας απορροφά το υλικό πλήρωσης . Έτσι το δέρμα επιστρέφει στη φυσιολογική κατάστασή του.

Βόειο κολλαγόνο ( Zyplast, Zyderm). Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου από 2 ως 3 μήνες.

Συνθετικό κολλαγόνο (CosmoDerm, CosmoPlast). Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου από 2 ως 4 μήνες.

Υαλουρονικό οξύ (Restylane, Juvederm, Captique). Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου από 9 ως 12 μήνες.

Κολλαγόνο από ανθρώπινο ιστό (Cymetra). Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου από 3 ως 4 μήνες.

Λιπώδη κύτταρα που συλλέγονται από το σώμα σας (αυτόλογο λίπος). Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει από μήνες ως και κάποια χρόνια .

Τεχνητό βιοδιασπώμενο πολυμερές (Sculptra). Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 2 χρόνια.

Υδροξυαπατίτης ασβεστίου (Radiesse). Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 12 μήνες.

Μικροσκοπικές πλαστικές χάντρες και βόειο κολλαγόνο (Artefill). Έχει αποδειχτεί ότι το αποτέλεσμα διαρκεί για τουλάχιστον 5 χρόνια.

Όπως συμβαίνει με όλες τις αισθητικές επεμβάσεις, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ή να μην είναι ακριβώς αυτά που περιμένετε.

Κίνδυνοι

Οι ενέσεις δερματικής πλήρωσης ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα. Πιθανές επιπλοκές περιλαμβάνουν:

Λοίμωξη. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας αν το δέρμα σας εμφανίσει εκ νέου ερυθρότητα, οίδημα ή πόνο μετά την πρώτη ημέρα. Μπορεί να χρειαστεί να πάρετε αμέσως αντιβίωση.

Αιμορραγία ή μώλωπες. Πριν από την ένεση, αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ και διακόψτε τη λήψη αντιπηκτικών φαρμάκων, στα οποία περιλαμβάνονται η ασπιρίνη, ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο, ή βιταμίνη Ε.

Αλλεργικές αντιδράσεις, όπως εξάνθημα, κνίδωση, οίδημα, ή συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης.

Οζώδης δερματίτιδα.

Υπάρχουν σπάνιες αναφορές σοβαρών ή απειλητικών για τη ζωή επιπλοκών μετά την ένεση, όπως αναφυλακτικό σοκ, σήψη, θρόμβοι αίματος στην αρτηρία του αμφιβληστροειδούς και τύφλωση, βλάβες του δέρματος (νέκρωση) και απόστημα που χρειάζεται παροχέτευση.

Τι να έχετε υπόψη σας

Αν πάσχετε από έρπητα ζωστήρα ή απλό έρπητα, η ένεση ίσως πυροδοτήσει την εμφάνισή του. Αν εμφανίζει συχνές υποτροπές μέσα στο χρόνο, ο γιατρός θα σας δώσει αντιικό φάρμακο πριν από την ένεση.

Κάθε ένεση πλήρωσης είναι αρκετά ακριβή. Το κόστος ποικίλλει, ανάλογα με το είδος του υλικού πλήρωσης. Συζητήστε με το γιατρό σας εκ των προτέρων για το πόσες ενέσεις θα χρειαστείτε, πόσο συχνά και με ποιό κόστος. Η ασφάλιση υγείας δεν καλύπτει αυτού του είδους τη θεραπεία.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ανταύγειες στα Μαλλιά
  Ανταύγειες στα Μαλλιά

   Θεωρείτε ότι οι ανταύγειες στα μαλλιά είναι παιχνιδάκι; Ξανασκεφτείτε το. Κυκλοφορούν πολλές διαφορετικές ιδέες και τάσεις για ανταύγειες στα μαλλιά αυτές τις μέρες, στις οποίες πολλές γυναίκες παίρνουν μέρος, ακόμη κι αν σε κάποιες περιπτώσεις ίσως δεν θα έπρεπε.