Οδηγίες για σωστό και ασφαλές μαύρισμα στο σπίτι!

Rate this item
(0 votes)

Το γεγονός ότι πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν επίγνωση των κινδύνων της ηλιοθεραπείας στις μέρες μας είναι θετικό – τα καλλυντικά οφέλη δεν αξίζουν σε καμία περίπτωση τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία υπό αυτές τις συνθήκες. Το ανήλιο μαύρισμα είναι μια καλή, εναλλακτική λύση στο συνηθισμένο μαύρισμα που βασίζεται στην ηλιοθεραπεία.

Ωστόσο, κρύβει κι αυτό κινδύνους για την υγεία, επομένως δε θα πρέπει να το δείτε σε καμιά περίπτωση απερίσκεπτα.

Αν σκοπεύετε να μαυρίσετε μόνοι σας στο σπίτι, πρέπει να έχετε στο νου σας μερικά σημαντικά πράγματα. Πρώτα, ενυδατώστε την επιδερμίδα σας – σκουπιστείτε καλά πριν αρχίσετε τη διαδικασία του μαυρίσματος, αλλά κρατήστε ελαφρώς ενυδατωμένο το δέρμα σας, για να μην είναι τελείως στεγνό – αλλιώς, το μαύρισμα θα έχει μπαλώματα.

Το δεύτερο που πρέπει να προσέξετε όταν πρόκειται να κάνετε ανήλιο μαύρισμα μόνοι σας είναι να καλύψετε σωστά μερικά ευαίσθητα σημεία του σώματος. Αυτά είναι τα μάτια, τα χείλη, τ’ αυτιά, καθώς επίσης η μύτη και το στόμα, για να εμποδίσετε την εισχώρηση του προϊόντος. Η προστασία αυτή χρειάζεται μόνο στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε σπρέι μαυρίσματος. Διαφορετικά, αν χρησιμοποιήσετε λοσιόν δεν είναι απαραίτητη η προστασία των αναπνευστικών οργάνων.

Οι αρχάριοι σ’ αυτή τη διαδικασία συχνά έχουν την τάση να βάζουν μεγάλη ποσότητα προϊόντος, γεγονός που οδηγεί στην αύξηση των ανεπιθύμητων πορτοκαλί αποχρώσεων. Μια καλή συμβουλή είναι να ξεκινήσετε με μικρές ποσότητες και με το μαλακό απλώνοντας στρώμα στρώμα μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή απόχρωση. Έτσι, θ’ απλώσετε το προϊόν σωστά αποφεύγοντας να δώσετε υπερβολικά πορτοκαλί απόχρωση, όπως προαναφέρθηκε.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε αερογράφο, θα πρέπει οπωδήποτε να εφαρμόσετε τους παραπάνω κανόνες προστασίας – επιπρόσθετα, καλό είναι να μη χρησιμοποιείτε τον αερογράφο μόνοι σας, αν δεν έχετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας. Η αερογραφία ανήκει στις καλές τέχνες, παρόλο που μπορεί να μην το πιστεύετε, και χρειάζεται λίγη ακρίβεια και σταθερό χέρι για να γίνει σωστά. Αν νομίζετε ότι μπορεί να μην το κάνετε σωστά, καλέστε ένα φίλο, ο οποίος είναι καλός στη ζωγραφική.

Αφού τελειώσετε με τη διαδικασία μαυρίσματος, θα πρέπει ν’ αποφύγετε για ένα διάστημα να έρθετε σ’ επαφή με το νερό. Αυτό εξαρτάται απ’ τον τύπο του προϊόντος, που θα χρησιμοποιήσετε, αλλά γενικά η καλύτερη λύση είναι να περιμένετε περίπου 24 ώρες. Το νερό μπορεί ν’ απομακρύνει εύκολα τις χημικές ουσίες που παράγουν το μαύρισμα και να οδηγήσει σε πασαλείμματα και κηλίδες.

Επίσης, καλό είναι να έχετε προγραμματίσει εκ των προτέρων και τα ρούχα που θα φορέσετε. Αποφύγετε τ’ ανοιχτόχρωμα ρούχα, ιδιαίτερα τα λευκά – τα περισσότερα προϊόντα μαυρίσματος αφήνουν λεκέδες στα ρούχα όταν έρθουν σ’ επαφή μ’ αυτά. Τα σκουρόχρωμα ρούχα ενδείκνυνται συνήθως μετά το τεχνητό μαύρισμα και, κυρίως, για τα «bronzer» ή τα σπρέι προσωρινού bronzing, τα οποία αφήνουν σημάδια εύκολα ορατά.

Να θυμάστε ότι το τεχνητό μαύρισμα δεν προστατεύει κι απ’ τα εγκαύματα του ήλιου – αυτό είναι μια πολύ συνηθισμένη παρανόηση, η οποία οδηγεί τους ανθρώπους να παθαίνουν εγκαύματα απ’ τον ήλιο. Οι διεργασίες που μας προστατεύουν απ’ τις υπεριώδεις ακτινοβολίες UV είναι παρούσες μόνο στο φυσικό μαύρισμα και δεν είναι εφικτό να επιτευχθούν μ’ ένα σπρέι ανήλιου μαυρίσματος. Να φοράτε πάντα επαρκή ποσότητα αντιηλιακής προστασίας – αντιηλιακή κρέμα, λοσιόν, κ.τ.λ. – για να εξασφαλίσετε την προστασία σας απ’ τις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Αν δεν το κάνετε, μπορεί να προκληθούν μεγαλύτερα προβλήματα από τα συνηθισμένα εγκαύματα, που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο, καθώς το τεχνητό μαύρισμα τα επηρεάζει άσχημα.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ανταύγειες στα Μαλλιά
  Ανταύγειες στα Μαλλιά

   Θεωρείτε ότι οι ανταύγειες στα μαλλιά είναι παιχνιδάκι; Ξανασκεφτείτε το. Κυκλοφορούν πολλές διαφορετικές ιδέες και τάσεις για ανταύγειες στα μαλλιά αυτές τις μέρες, στις οποίες πολλές γυναίκες παίρνουν μέρος, ακόμη κι αν σε κάποιες περιπτώσεις ίσως δεν θα έπρεπε.