Οι καλύτεροι τρόποι για να λευκάνετε τα δόντια σας

     Όλοι θέλουμε εκείνα τα αστραφτερά λευκά δόντια, αλλά σπάνια τα αποκτούμε. Με την ποσότητα των όξινων τροφών και ποτών που λεκιάζουν τα δόντια μας σε συνδυασμό με την ηλικία και άλλους παράγοντες (όπως το κάπνισμα) δεν είναι ν’ απορεί κανείς που τόσοι πολλοί προσπαθούν να αποκτήσουν αυτό το λευκό χαμόγελο.

 Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά προϊόντα λεύκανσης των δοντιών όλα σχεδιασμένα για διαφορετικό επίπεδο σύμφωνα με τις ανάγκες λεύκανσης.

Θα αρχίσουμε με τα πιο βασικά:

Χαμηλό επίπεδο λεύκανσης: οδοντόπαστα λεύκανσης

     Υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα αυτού του είδους στην αγορά στις μέρες μας. Μια συνηθισμένη παρανόηση είναι ότι η οδοντόπαστα περιέχει κάποιους παράγοντες που λευκαίνουν τα δόντια μας. Αυτό δεν αληθεύει. Οι οδοντόπαστες που λευκαίνουν τα δόντια έχουν μια πρόσθετη κοκκώδη ουσία που συμβάλλει στην απομάκρυνση οποιασδήποτε ουσίας από την επιφάνεια των δοντιών.

     ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Πολλές γυναίκες ισχυρίζονται ότι και η χρήση μαγειρικής σόδας συμβάλλει και στην λεύκανση του χαμόγελου και στην φρεσκάδα της αναπνοής.

Μεσαίο επίπεδο λεύκανσης: ταινίες λεύκανσης

     Έχουμε δει τις διαφημίσεις για τις «ταινίες λεύκανσης» που κατέκλυσαν την αγορά πριν από μερικά χρόνια. Καθώς είναι σχετικά καινούριες πολλοί αναρωτιούνται αν αξίζουν τα χρήματα.

     Οι ταινίες λεύκανσης μπορεί να κοστίσουν από 15€ μέχρι 75€ ανάλογα τη μάρκα που αγοράζετε και την «αποτελεσματικότητα» που προβάλλει. Οι ταινίες λεύκανσης θα κάνουν αισθητή τη διαφορά στα δόντια σας σε λιγότερο από ένα μήνα. Με συνεχή χρήση μπορείτε ή δεν μπορείτε να έχετε ιδιαίτερα λευκά δόντια. Αν θέλετε κατάλευκα δόντια τότε οι ταινίες λεύκανσης είναι ένας καλός τρόπος για να τα αποκτήσετε.

Υψηλό επίπεδο λεύκανσης: οδοντιατρική λέυκανση

     Αν πραγματικά πρέπει να αποκτήσετε ωραία και λευκά δόντια τότε καλό είναι να αφήσετε έναν ειδικό να το κάνει, τον οδοντίατρό σας! Ίσως είναι μια δαπανηρή

που κοστίζει από 75€ μέχρι 7.500€, ωστόσο αν πρέπει οπωσδήποτε να λευκάνετε τα κίτρινα και γκρίζα δόντια αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα άσχετα από τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε και θα φύγετε από την οδοντιατρική καρέκλα με ένα λαμπερό χαμόγελο.

     Οι οδοντίατροι μπορεί να χρησιμοποιούν οδοντόπαστα ή και τεχνολογία με λέιζερ στη διαδικασία λεύκανσης των δοντιών. Η λεύκανση με λέιζερ αρχίζει αφού ο οδοντίατρος έχει καθαρίσει τα δόντια του ασθενούς. Στη συνέχεια, απλώνει στα δόντια ένα τζελ λεύκανσης. Το τζελ αυτό περιέχει έναν παράγοντα λεύκανσης ισχυρότερο από εκείνον των προϊόντων που μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα. Αφού απλώσει το τζελ χρησιμοποιεί ένα λέιζερ προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία διείσδυσης του τζελ στον σμάλτο. Η διαδικασία αυτή κρατά περίπου μια ώρα και αξίζει τον κόπο αν θέλετε αστραφτερή οδοντοστοιχία.

Πολύ υψηλό επίπεδο λεύκανσης: νάρθηκες λεύκανσης

    Τα δόντια σας φαίνεται ότι δεν μπορούν να επανέλθουν ή μπορεί να θέλετε να φτιάξετε την εμφάνισή τους καθώς και να τα λευκάνετε. Τότε οπωσδήποτε είναι καιρός να λάβετε υπόψην σας τους νάρθηκες λεύκανσης. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι φτηνοί, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα αξίζει.

Rate this item
(0 votes)