Οι καλύτεροι τρόποι λεύκανσης των δοντιών

Όλοι θέλουμε εκείνα τα αστραφτερά μαργαριταρένια λευκά δόντια, αλλά σπάνια τα αποκτούμε με φυσικό τρόπο. Με την ποσότητα των όξινων τροφών και ποτών που λεκιάζουν τα δόντια μας σε συνδυασμό με την ηλικία και άλλους παράγοντες (όπως για παράδειγμα το κάπνισμα) δεν είναι να απορεί κανείς που τόσοι πολλοί προσπαθούν να αποκτήσουν εκείνο το λευκό χαμόγελο.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά προϊόντα λεύκανσης των δοντιών όλα σχεδιασμένα για διαφορετικά επίπεδα αναγκών.

Θα αρχίσουμε με τα πιο βασικά:

Χαμηλό επίπεδο λεύκανσης: οδοντόκρεμα λεύκανσης

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλά τέτοια προϊόντα στην αγορά. Μια συνηθισμένη παρεξήγηση είναι ότι η οδοντόκρεμα περιέχει κάποιον παράγοντα που λευκαίνει τα δόντια. Αυτό δεν αληθεύει στην πραγματικότητα. Οι οδοντόπαστες που λευκαίνουν έχουν μια κοκκώδη ουσία που τρίβει τους λεκέδες στην επιφάνεια των δοντιών.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Πολλές γυναίκες ισχυρίζονται ότι η και η μαγειρική σόδα βοηθάει στην λεύκανση των δοντιών και φρεσκάρει την αναπνοή.

Μεσαίο επίπεδο λεύκανσης: ταινίες λεύκανσης

Έχουμε δει τις διαφημίσεις με τις «λευκές ταινίες» που έκαναν θραύση στην αγορά πριν από μερικά χρόνια. Καθώς είναι σχετικά νέο προϊόν κάνει πολλούς να αναρρωτιούνται αν αξίζουν τα χρήματα.
Οι λευκές ταινίες μπορούν να κοστίσουν μεταξύ 16 και 80€ ανάλογα τη μάρκα που αγοράζετε και την «αποτελεσματικότητα» που έχει. Οι ταινίες λεύκανσης θα κάνουν αισθητή τη διαφορά στα δόντια σας σε λιγότερο από ένα μήνα. Με τη συνεχή χρήση μπορείτε να αποκτήσετε κατάλευκα δόντια. Αν θέλετε αρκετά λευκά δόντια τότε οι λευκές ταινίες είναι ένας καλός τρόπος για να τα αποκτήσετε.

Υψηλό επίπεδο λεύκανσης: οδοντιατρική λεύκανση

Αν θέλετε πραγματικά να αποκτήσετε ωραία και λευκά δόντια, τότε μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο της λεύκανσης των δοντιών σας από έναν ειδικό, τον οδοντίατρό σας! Είναι μια πολύ δαπανηρή διαδικασία που κοστίζει παντού από 80 μέχρι 800€, ωστόσο αν πραγματικά πρέπει να λευκάνετε τα κίτρινα και γκρι δόντια είναι ο καλύτερος τρόπος. Τα αποτελέσματα είναι επίσης άμεσα ανεξάρτητα από τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε αφήνοντας την οδοντιατρική καρέκλα με ένα ολοκαίνουριο χαμόγελο.
Οι οδοντίατροι μπορεί να χρησιμοποιούν οδοντόπαστα ή και τεχνολογία λέιζερ για τη λεύκανση των δοντιών σας. Η λεύκανση με λέιζερ αρχίζει με τον καθαρισμό των δοντιών του ασθενούς από τον οδοντίατρο. Στη συνέχεια, ένα τζελ λεύκανσης δοντιών απλώνεται στην οδοντοστοιχία. Αυτό το τζελ έχει μια λευκαντική ουσία ισχυρότερη από αυτές που βρίσκονται στα εμπορικά προϊόντα των καταστημάτων. Αφού απλωθεί το τζελ στη συνέχεια χρησιμοποιείται ένα λέιζερ επισπεύδοντας τη διαδικασία εισχώρησης μέσω του σμάλτου. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου μια ώρα και αξίζει τον κόπο αν θέλετε πραγματικά λευκά μαργαριταρένια δόντια.

Μέγιστο επίπεδο λεύκανσης: καπλαμάδες

Η κατάσταση των δοντιών σας δεν φαίνεται να είναι αναστρέψιμη ή μπορεί να πρέπει να βελτιώσετε την εμφάνισή τους καθώς και να τα λευκάνετε. Τότε πρέπει να σκεφτείτε οπωσδήποτε τους καπλαμάδες. Δεν είναι καθόλου ακριβοί, αλλά το τελικό αποτέλεσμα αξίζει.

Rate this item
(0 votes)