Πώς ν’ αντιμετωπίσετε τα ευαίθητα δόντια

Rate this item
(0 votes)
Published in dental;

 Η ευαισθησία έχει γίνει κάπως στη μόδα. Από τα ευαίσθητα νέα παιδιά ηλικίας (γνωστά κι ως S.N.A.G.S) σε ευαίσθητες περιοχές περιποίησης της επιδερμίδας και οικολογικά ευαίσθητους τρόπους ζωής φαίνεται ότι όλος ο κόσμος μαθαίνει να αγκαλιάζει την αδύναμη πλευρά τους.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τίποτα που ν’ αξίζει τον εναγκαλισμό όταν πρόκειται για ευαίσθητα δόντια. Προκαλώντας έντονο πονόδοντο, που συχνά οδηγεί σε άγχος για την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων κα ιποτών, τα ευαίσθητα δόντια μπορεί να είναι ένας πραγματικός εφιάλτης.

      Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος για τον ευκολότερο χειρισμό των ευαίσθητων δοντιών. Ορίστε πώς ...

Αλλάξτε την οδοντόβουρτσά σας

     Αν χρησιμοποιείτε οδοντόβουρτσα με μέτριες ή σκληρές τρίχες, δοκιμάστε μια μαλακή, η οποία θα είναι λιγότερο δυσάρεστη για τον σμάλτο των δοντιών.

Βουρτσίστε απαλά

     Χάρη στις εξελίξεις της σύγχρονης οδοντιατρικής οι οδοντόκρεμες ειδικά σχεδιασμένες για τα ευαίσθητα δόντια είναι πλέον ευρέως διαθέσιμες, αλλά δεν είναι όλα τα προϊόντα για τα ευαίσθητα δόντια τόσο αποτελεσματικά όσο ισχυρίζονται ότι είναι, γι 'αυτό διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε ένα κλινικά αποδεδειγμένο τζελ οδοντιατρικής θεραπείας, όπως το Sensodyne Rapid Relief, το οποίο λειτουργεί με τη δημιουργία ενός στρώματος πάνω από τα ευαίσθητα δόντια κι ενός φυσικού φράγματος για την ευαισθησία.

Αποφύγετε τις όξινες τροφές

     Οι όξινες τροφές όπως η σοκολάτα και  τ’ αναψυκτικά μπορούν να επιδεινώσουν τον προϋπάρχουσα ευαισθησία, επομένως καλύτερα να τις αποφεύγετε όποτε είναι εφικτό, αλλά αν χρειάζεται η κατανάλωσή τους δοκιμάστε ν’ απλώσετε πρώτα ένα προστατευτικό τζελ για να προστατέψετε τα ευαίσθητα δόντια απ’ τα οξέα των τροφών.
Επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας

     Γνωρίζατε ότι αν οι παραδοσιακές μέθοδοι δεν έχουν αποτέλεσμα ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας δώσει μια κλινική θεραπεία για να μειώσετε, αν όχι να εξαλείψετε εντελώς, την ευαισθησία; Πολλοί  οδοντίατροι χρησιμοποιούν οξαλικές ενώσεις, οι οποίες εισχωρούν στα δόντια σταματώντας την ευαισθησία, επίσης μπορούν να συνταγογραφήσουν στοματικά διαλύματα με φθοριούχο άλας, τα οποία συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των ευαίσθητων δοντιών.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.