Πώς να επιλέξετε την οδοντόπαστά σας

Rate this item
(0 votes)
Published in dental;

Η σειρά από οδοντόκρεμες στα ράφια των καταστημάτων σήμερα μπορεί να είναι κάπως συντριπτική. Είναι πολύ εύκολο ν' απλώσετε τα χέρια στον αέρα και να φτάσετε το σωληνάριο με τη φθηνότερη τιμή, έτσι δεν είναι; Αλλά η επιλογή μιας οδοντόπαστας που δεν περιέχει τα σωστά συστατικά για τα δόντια σας μπορεί να τα κάνει να υποφέρουν. Έτσι, ψάξαμε όλες τις οδοντόπαστες για να σας βοηθήσουμε να βρείτε την κατάλλληλη για εσάς...

 

Φθοριούχο άλας

Ένα συστατικό που βρίσκεται στις περισσότερες οδοντόκρεμες, το φθοριούχο άλας θεωρείται απαραίτητο για την προστασία των δοντιών. Πολλοί πιστεύουν ότι μπορούν να παρακάμψουν την οδοντόκρεμα με φθόριο, αν η πρόσληψή τους σε νερό έχει φυσικά υψηλή περιεκτικότητα σε αυτό, όμως αυτό δεν συνιστάται από τους περισσότερους οδοντιάτρους. Το φθόριο προστατεύει τα δόντια από τη φθορά των οξέων και την αποσύνθεση διατηρώντας τα υγιή και δυνατά.

Έλεγχος της πέτρας

Οι οδοντόκρεμες, οι οποίες φημίζονται ότι ελέγχουν τη δράση της πέτρας από την επίθεση της συσσώρευσης πλάκας που τελικά μετατρέπεται σε πέτρα. Όποτε είναι δυνατόν, θα πρέπει να επιδιώκετε να καθαρίζετε τα δόντια σας με μια οδοντόπαστα που περιέχει ένα ή περισσότερα συστατικά ελέγχου της πέτρας όπως το πυροφωσφορικό νάτριο. Λάβετε υπόψη ότι οι οδοντόκρεμες ελέγχου πέτραςπρολαμβάνουν την πέτρα. Η προϋπάρχουσα πέτρα πρέπει να αφαιρεθεί από τον οδοντίατρο σας.
Φυσικές οδοντόκρεμες
Οι οδοντόκρεμες που ισχυρίζονται ότι είναι «φυσικές» περιλαμβάνουν γενικά οργανικά συστατικά, όπως αλόη, κανέλα και τσαγιόδεντρο, και δεν περιέχουν καθόλου τεχνητές γλυκαντικές ουσίες ή χρωστικές, έτσι είναι συχνά κατάλληλες για ευαίσθητα στόματα. Συνήθως, καθώς δεν περιέχουν φθόριο θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας γενικά πριν από τη χρήση κάποιας ως μέρος της καθημερινής τακτικής οδοντιατρικής φροντίδας σας.

Συστατικά λεύκανσης

Οι οδοντόκρεμες λεύκανσης περιέχουν συστατικά λεύκανσης σχεδιασμένα ν' απομακρύνουν τους λεκέδες από την επιφάνεια των δοντιών. Ένας δημοφιλής και αποτελεσματικός παράγοντας λεύκανσης που χρησιμοποιείται στην ευκρινέστερη οδοντόκρεμα είναι το όξινο ανθρακικό νάτριο, επομένως αναζητήστε αυτό το συστατικό, αν θέλετε λευκότερα, φωτεινότερα δόντια.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.