Πώς να επιλέξετε την οδοντόπαστά σας

Η σειρά από οδοντόκρεμες στα ράφια των καταστημάτων σήμερα μπορεί να είναι κάπως συντριπτική. Είναι πολύ εύκολο ν' απλώσετε τα χέρια στον αέρα και να φτάσετε το σωληνάριο με τη φθηνότερη τιμή, έτσι δεν είναι; Αλλά η επιλογή μιας οδοντόπαστας που δεν περιέχει τα σωστά συστατικά για τα δόντια σας μπορεί να τα κάνει να υποφέρουν. Έτσι, ψάξαμε όλες τις οδοντόπαστες για να σας βοηθήσουμε να βρείτε την κατάλλληλη για εσάς...

 

Φθοριούχο άλας

Ένα συστατικό που βρίσκεται στις περισσότερες οδοντόκρεμες, το φθοριούχο άλας θεωρείται απαραίτητο για την προστασία των δοντιών. Πολλοί πιστεύουν ότι μπορούν να παρακάμψουν την οδοντόκρεμα με φθόριο, αν η πρόσληψή τους σε νερό έχει φυσικά υψηλή περιεκτικότητα σε αυτό, όμως αυτό δεν συνιστάται από τους περισσότερους οδοντιάτρους. Το φθόριο προστατεύει τα δόντια από τη φθορά των οξέων και την αποσύνθεση διατηρώντας τα υγιή και δυνατά.

Έλεγχος της πέτρας

Οι οδοντόκρεμες, οι οποίες φημίζονται ότι ελέγχουν τη δράση της πέτρας από την επίθεση της συσσώρευσης πλάκας που τελικά μετατρέπεται σε πέτρα. Όποτε είναι δυνατόν, θα πρέπει να επιδιώκετε να καθαρίζετε τα δόντια σας με μια οδοντόπαστα που περιέχει ένα ή περισσότερα συστατικά ελέγχου της πέτρας όπως το πυροφωσφορικό νάτριο. Λάβετε υπόψη ότι οι οδοντόκρεμες ελέγχου πέτραςπρολαμβάνουν την πέτρα. Η προϋπάρχουσα πέτρα πρέπει να αφαιρεθεί από τον οδοντίατρο σας.
Φυσικές οδοντόκρεμες
Οι οδοντόκρεμες που ισχυρίζονται ότι είναι «φυσικές» περιλαμβάνουν γενικά οργανικά συστατικά, όπως αλόη, κανέλα και τσαγιόδεντρο, και δεν περιέχουν καθόλου τεχνητές γλυκαντικές ουσίες ή χρωστικές, έτσι είναι συχνά κατάλληλες για ευαίσθητα στόματα. Συνήθως, καθώς δεν περιέχουν φθόριο θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας γενικά πριν από τη χρήση κάποιας ως μέρος της καθημερινής τακτικής οδοντιατρικής φροντίδας σας.

Συστατικά λεύκανσης

Οι οδοντόκρεμες λεύκανσης περιέχουν συστατικά λεύκανσης σχεδιασμένα ν' απομακρύνουν τους λεκέδες από την επιφάνεια των δοντιών. Ένας δημοφιλής και αποτελεσματικός παράγοντας λεύκανσης που χρησιμοποιείται στην ευκρινέστερη οδοντόκρεμα είναι το όξινο ανθρακικό νάτριο, επομένως αναζητήστε αυτό το συστατικό, αν θέλετε λευκότερα, φωτεινότερα δόντια.

Rate this item
(1 Vote)