Πώς ν’ αποφύγετε τα λεκιασμένα δόντια

Πώς γίνεται μερικά άτομα να καταφέρνουν να διατηρούν όμορφα μαργαριταρένια, λευκά δόντια, ενώ άλλα φαίνεται να είναι καταραμένα με αντιαισθητικές κηλίδες και αποχρωματισμό; Απλό. Τα άτομα με τέλειο χαμόγελο ξέρουν τα κόλπα αποφυγής λεκέδων στα δόντια. Θέλετε να μάθετε τα μυστικά τους; Ακολουθούν αυτά που κάνουν οι ιδιοκτήτες των λαμπερών, φωτεινών δοντιών και δεν κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι.

Χρησιμοποιούν καλαμάκια

Χρωματιστά ποτά, όπως ο χυμός και το αναψυκτικό, μπορούν να δημιουργήσουν λεκέδες στα δόντια με την πάροδο του χρόνου, αλλά είναι δύσκολο να το αποφύγετε εντελώς. Έτσι,αντί να τα παρατήσουν, τα άτομα με τέλειο χαμόγελο χρησιμοποιούν καλαμάκια. Η χρήση τους επιτρέπει ένα μεγάλο μέρος του υγρού που προκαλεί λεκέδες να παρακάμψει τα δόντια γλιτώνοντάς τα από τον περιττό αποχρωματισμό.

Βουρτσίζουν συχνά

Το βούρτσισμα μια φορά τη μέρα δεν είναι αρκετό, ιδιαίτερα αν είστε λάτρεις τροφών που προκαλούν λεκέδες όπως οι σάλτσες με καρυκεύματα,το κόκκινο κρασί και ο καφές. Τα άτομα με άψογα δόντια βουρτσίζουν πάντα μετά από ένα πλούσιο μπέργκερ ή μια καυτερή σάλτσα με έντονο χρώμα.

Πίνουν πολύ νερό

Τα άτομα με τέλειο χαμόγελο πάντα πίνουν άφθονο νερό, ιδιαίτερα με τα γεύματα. Το νερό κατά τη διάρκεια ή μετά το φαγητό απομακρύνει τα υπολείματα φαγητού που διαφορετικά παραμένουν πίσω απ' τα δόντια αφήνοντας αηδιαστικούς λεκέδες. Το νερό είναι επομένως ένα υγρό που δεν λεκιάζει τα δόντια, επομένως μπορείτε να πίνετε όσο θέλετε χωρίς να νιώθετε ενοχές.

Δεν είναι εθισμένοι στον καφέ

Σε αντίθεση με εμάς τους υπόλοιπους θνητούς που χρειάζονται έναν καφέ ή τρεις για ν' αντέξουμε τη μέρα, οι ιδιοκτήτες των κατάλευκων δοντιών έχουν τον καφέ ως περιστασιακό ποτό. Ο καφές είναι ένα από τα πιο ισχυρά ποτά χρώσης των δοντιών και η τακτική κατανάλωση με την πάροδο του χρόνου είναι ένας εγγυημένος τρόπος για ν' αποκτήσουν λεκέδες τα δόντια. Μειώστε τη συνήθεια του καφέ και αποφύγετε τα αντιαισθητικά αποχρωματισμένα δόντια.

Rate this item
(0 votes)