Πώς ν’ αποφύγετε την ουλίτιδα

Άουτς! Η ουλίτιδα πονάει πολύ! Με τη μορφή ερεθισμένων ούλων που αιμορραγούν, που είναι ευαίσθητα στο βούρτσισμα, η βλάβη των ούλων μπορεί να καταστρέψει ένα κατά τ' άλλα άψογο χαμόγελο.

 

Αλλά βουρτσίζετε καθημερινά και είστε εξαρτημένοι απ' το στοματικό διάλυμα! Επομένως, γιατί φτύνετε αίμα στο νιπτήρα κάθε φορά που τρίβετε τα δόντια σας; Μπορεί να εκπλαγείτε αν μάθετε τι κρύβεται πίσω απ' τη βλάβη των ούλων σας...

Παραμελείτε να καθαρίσετε τα δόντια με οδοντικό νήμα

Ο καθαρισμός των δοντιών με οδοντικό νήμα καθημερινά είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της ουλίτιδας και του πόνου των ούλων. Ναι, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα! Ο καθαρισμός των δοντιών με οδοντικό νήμα αφαιρεί τη συσσωρευμένη πλάκα ανάμεσα στα δόντια που δεν αφαιρούν το στοματικό διάλυμα και το βούρτσισμα. Αν η πλάκα ανάμεσα στα δόντια αφεθεί στην τύχη της μπορεί να συσσωρευτεί με ταχύ ρυθμό οδηγώντας σε αυξημένα βακτήρια στο στόμα, κάτι που κάνει το στόμα σας ιδανικό περιβάλλον για μολύνσεις των ούλων όπως η ουλίτιδα.

Υπερβολική λεύκανση

Αν είστε μανιακοί με τη λεύκανση των δοντιών, μπορεί να σαμποτάρετε κατά λάθος τα ούλα σας. Οι δίσκοι λεύκανσης αν αφεθούν στο στόμα για περισσότερο από το συνιστώμενο χρονικό διάστημα αρχίζουν να επιτίθενται στο ευαίσθητο δέρμα των ούλων προκαλώντας φλεγμονή και αιμορραγία. Αποφύγετε την υπερβολική δόση λευκαντικού δοντιών ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και θα παρατηρήσετε μια άμεση βελτίωση στην υγεία των ούλων σας.

Υπερβολικό βούρτσισμα

Ενώ μπορείτε να νομίζετε ότι το βούρτσισμα των δοντιών μετά από κάθε γεύμα είναι καλό, μπορεί συχνά να έχει αρνητικές συνέπειες. Το υπερβολικό βούρτσισμα των δοντιών μπορεί να αρχίσει να αφαιρεί το ευαίσθητο δέρμα των ούλων οδηγώντας σε βλάβη των ούλων. Μια πάρα πολύ σκληρή οδοντόβουρτσα μπορεί, επίσης, να είναι ο κύριος ένοχος. Αν τα ούλα σας αρχίζουν να φαίνονται ερεθισμένα και το βούρτσισμα γίνεται μια οδυνηρή εμπειρία, δοκιμάστε ν' αλλάξετε τη συνηθισμένη σας οδοντόβουρτσα για μία με μαλακές τρίχες και μειώστε το βούρτσισμα σε δύο φορές την ημέρα για να δώσετε στα ούλα σας ένα διάλειμμα για να επουλωθούν.

Rate this item
(0 votes)