Πώς ν’ αντιμετωπίσετε τη δυσάρεστη αναπνοή

Είναι αλήθεια. Ορισμένα τρόφιμα είναι πιο κακά από άλλα -και δεν εννοούμε το κέικ σοκολάτας- εννοούμε τροφές που που επιταχύνουν τον παράγοντα της δυσωδίας. Αν έχετε ένα ρομαντικό ραντεβού και θέλετε ν' αποφύγετε να τον διώξετε με τη δυσάρεστη αναπνοή σας στο τέλος της βραδιάς, προτείνουμε να διαβάσετε και να μάθετε τι πρέπει να τρώτε και τι ν' αποφεύγετε όταν πρόκειται για την πρόληψη της δυσάρεστης αναπνοής...

Σκόρδο

Δεν είναι έκπληξη ότι το σκόρδο προκαλεί μια απ' τις πιο διαπεραστικές και απωθητικές δυσοσμίες όσον αφορά την δυσάρεστη αναπνοή, επομένως αν σχεδιάζετε ένα ρομαντικό δείπνο παραλέιψτε το σκορδόψωμο και αντ' αυτού ζητήστε μυρωδάτο ψωμί, επειδή...
Μαϊντανός

Ο μαϊντανός στην πραγματικότητα συμβάλλει στην καταπολέμηση της δυσάρεστης αναπνοής. Ένα δημοφιλές στοιχείο γαρνιτούρας σε πολλά γεύματα εστιατορίων, είναι μια εύκολη λύση για την κακή αναπνοή, αν κατά λάθος φάγατε σκόρδο.

Αλκοόλ

Ναι, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να στεγνώσει το στόμα οδηγώντας σε δυσάρεστη αναπνοή, επομένως προσέχετε με το κρασί στο δείπνο.

Αλάτι

Οι γαργάρες με ζεστό αλατόνερο μετά από ένα βαρύ γεύμα είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία της δυσάρεστης αναπνοής που συμβάλει στην εξουδετέρωση της μυρωδιάς. Αν βρέξετε το φαγητό σας με αυτό θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Όξινες τροφές

Τροφές με υψηλη περιεκτικότητα σε οξέα, όπως οι χυμοί εσπεριδοειδών, η τομάτα και ο ανανάς, μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα pH του στόματος οδηγώντας σε δυσάρεστη αναπνοή, επομένως να τ' αποφεύγετε όποτε είναι εφικτό για να διατηρήσετε τη δροσερή αναπνοή.

Γάλα

Το πλήρες γάλα πιστεύεται ότι συμβάλει στην εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών και γεύσεων στο στόμα, επομένως πιείτε ένα ποτήρι κρύο γάλα με το επιδόρπιό σας ή χρησιμοποιείστε το σαν δικαιολογία χρησιμοποιώντας το σ' ένα παγωτό με σαντιγύ!

Rate this item
(0 votes)