Πώς να χρησιμοποιείτε το στοματικό διάλυμα σαν επαγγελματίας

Εντάξει, το παράδεχομαι. Μέχρι πρόσφατα δεν πίστευα στο στοματικό διάλυμα. Για εμένα, να ξεπλένω ένα παράξενο μπλε διάλυμα μέσα στο στόμα μου έδειχνε περιττό και γελοίο, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη ότι βούρτσιζα τα δόντια μου πάντα σ' επιφυλακή. Αλλά σηκώθηκα μια μέρα να βουρτσίσω τα δόντια μου και ήταν εκεί κοιτάζοντάς με στον καθρέφτη: ουλίτιδα.

 Γνωστή και ως νόσος των ούλων, η ουλίτιδα είναι μια ιδιαίτερα δυσάρεστη πάθηση που προκαλεί ευαίσθητα, αντιαισθητικά ούλα που αιμορραγούν. Αν και το βούρτσισμα των ούλων μπορεί να την αποτρέψει, το στοματικό διάλυμα μπορεί να φτάσει πολλά σημεία που δεν μπορεί η οδοντόβουρτσα συμπεριλαμβανομένων και των μερών όπου τα βακτήρια της νόσου των ούλων αρέσκονται να παίζουν.

Αν είστε νεοσύλλεκτοι όπως εγώ ή νομίζετε ότι μπορεί να ξεκινήσετε ορίστε πώς να αριστεύσετε την καθημερινή χρήση του στοματικού διαλύματος σαν επαγγελματίας...

Κάντε το καθημερινά

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το στοματικό διάλυμα καθημερινά. Η καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιήσετε ένα στοματικό διάλυμα είναι αμέσως μόλις βουρτσίσετε τα δόντια σας. Τοποθετήστε το στο μπάνιο σας δίπλα στην

σας για να θυμάστε να κάνετε πλύσεις.

Μετρήστε και ρουφήξτε

Το καπάκι του στοματικού διαλύματος είναι το κατάλληλο μέτρο για την ποσότητα του υγρού που πρέπει να λάβετε. Γεμίστε το μέχρι πάνω, ρουφήξτε και κρατήστε το στην επιφάνεια της γλώσσας. Δεν πρέπει να καταπίνετε ποτέ το στοματικό διάλυμα. Ενώ μια κατά λάθος κατάποση δεν προκαλεί ζημιά, η τακτική κατανάλωση σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Κάντε πλύσεις και φτύστε

Στη συνέχεια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα μάγουλά σας για να κάνετε πλύσεις στο στόμα για περίπου δέκα δευτερόλεπτα, έπειτα γύρτε το κεφάλι πίσω και κάντε γαργάρες για ακόμα τριάντα δευτερόλεπτα για να σκοτώσετε τα μικρόβια που παραμονεύουν στο πίσω μέρος του λαιμού και η οδοντόβουρτσα δεν φτάνει (αυτό είναι και το κακό είδος που προκαλεί την άσχημη αναπνοή!). Φτύστε στο νιπτήρα και ξεπλύντε το στόμα σας καλά με κρύο νερό.
Συμβουλή: Αν απεχθάνεστε τα παράξενα μπλε υγρά με μέντα (όπως εγώ), δοκιμάστε ένα αρωματισμένο στοματικό διάλυμα. Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά στο σούπερ μάρκετ, από σταφύλι μέχρι φράουλα, απ' την οποία μπορείτε να επιλέξετε!

Rate this item
(0 votes)