Πώς να φροντίσετε τα σιδεράκια

Rate this item
(0 votes)
Published in dental;

Δεν είναι μυστικό ότι τα σιδεράκια κοστίζουν μια μικρή περιουσία και παραμένουν στο στόμα πολύ καιρό. Κι ενώ μπορεί να μοιάζουν δυνατά, μπορούν να σπάσουν, επομένως είναι απαραίτητο να διατηρηθούν ώστε να μην καταλήξετε πίσω στην οδοντιατρική καρέκλα νωρίτερα απ' όσο θα θέλατε.


Οδοντιατρικά σιδεράκια

Το μέσο κόστος για τα σιδεράκια είναι περίπου 3.000€ και σε αντίθεση με το φόρεμα που αγοράσατε, φορέσατε και δεν σας άρεσε, τα σιδεράκια δεν μπορούν να επιστραφούν στο κατάστημα απ' τη στιγμή που τα χρησιμοποιήσατε, επομένως διατηρήστε τα καινούρια με τακτική καθημερινή οδοντιατρική υγιεινή. Η κακή στοματική υγιεινή σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια μπορούν να οδηγήσουν σε πολλές στοματικές λοιμώξεις και οι λοιμώξεις του στόματος μπορούν να επιτεθούν ταχεία στο υπόλοιπο σώμα, επομένως πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας προσεκτικά. Επίσης, να θυμάστε

ότι οι τροφές μπορούν να παγιδευτούν εύκολα σε ρωγμές στα σιδεράκια, συνεπώς πρέπει να προσαρμόσετε τη λαβή της οδοντόβουρτσάς σας να φτάνει αυτά τα σημεία. Κρατήστε την οδοντόβουρτσα ανάποδα και βουρτσίστε κάτω απ' την μπροστινή σειρά με τα σιδεράκια κατά μήκος της μπροστινής σειράς των δοντιών, στη συνέχεια απομακρύνετε απαλά και επαναλάβετε με τα κάτω δόντια πιέζοντας πάνω και κάτω.

Διαφανείς νάρθηκες

Αν έχετε επιλέξει τη μέθοδο με τους αδιαφανείς νάρθηκες ισιώματος των δοντιών, γνωστοί και ως «αόρατα σιδεράκια», πρέπει να υιοθετήσετε μια ελαφρώς διαφορετική καθημερινή στοματική φροντίδα από αυτή που χρησιμοποιείται στα παραδοσιακά σιδεράκια. Σε κάθε βούρτσισμα των δοντιών πρέπει να αφαιρείτε τους νάρθηκες και να τους βουρτσίζετε πολύ καλά. Η παραμέληση του βουρτσίσματος στους νάρθηκες οδηγεί σε δυσάρεστες οσμές και πιθανή μόλυνση. Κάθε δυο μέρες βυυθίστε τους νάρθηκες σε ένα ποτήρι με νερό με δυο ταμπλέτες καθαρισμού οδοντοστοιχίας για να αφαιρεθούν όλα τα βακτήρια που μπορεί να μην έκανε η οδοντόβουρτσα.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.