Πώς να φροντίσετε τα σιδεράκια

Δεν είναι μυστικό ότι τα σιδεράκια κοστίζουν μια μικρή περιουσία και παραμένουν στο στόμα πολύ καιρό. Κι ενώ μπορεί να μοιάζουν δυνατά, μπορούν να σπάσουν, επομένως είναι απαραίτητο να διατηρηθούν ώστε να μην καταλήξετε πίσω στην οδοντιατρική καρέκλα νωρίτερα απ' όσο θα θέλατε.


Οδοντιατρικά σιδεράκια

Το μέσο κόστος για τα σιδεράκια είναι περίπου 3.000€ και σε αντίθεση με το φόρεμα που αγοράσατε, φορέσατε και δεν σας άρεσε, τα σιδεράκια δεν μπορούν να επιστραφούν στο κατάστημα απ' τη στιγμή που τα χρησιμοποιήσατε, επομένως διατηρήστε τα καινούρια με τακτική καθημερινή οδοντιατρική υγιεινή. Η κακή στοματική υγιεινή σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια μπορούν να οδηγήσουν σε πολλές στοματικές λοιμώξεις και οι λοιμώξεις του στόματος μπορούν να επιτεθούν ταχεία στο υπόλοιπο σώμα, επομένως πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας προσεκτικά. Επίσης, να θυμάστε

ότι οι τροφές μπορούν να παγιδευτούν εύκολα σε ρωγμές στα σιδεράκια, συνεπώς πρέπει να προσαρμόσετε τη λαβή της οδοντόβουρτσάς σας να φτάνει αυτά τα σημεία. Κρατήστε την οδοντόβουρτσα ανάποδα και βουρτσίστε κάτω απ' την μπροστινή σειρά με τα σιδεράκια κατά μήκος της μπροστινής σειράς των δοντιών, στη συνέχεια απομακρύνετε απαλά και επαναλάβετε με τα κάτω δόντια πιέζοντας πάνω και κάτω.

Διαφανείς νάρθηκες

Αν έχετε επιλέξει τη μέθοδο με τους αδιαφανείς νάρθηκες ισιώματος των δοντιών, γνωστοί και ως «αόρατα σιδεράκια», πρέπει να υιοθετήσετε μια ελαφρώς διαφορετική καθημερινή στοματική φροντίδα από αυτή που χρησιμοποιείται στα παραδοσιακά σιδεράκια. Σε κάθε βούρτσισμα των δοντιών πρέπει να αφαιρείτε τους νάρθηκες και να τους βουρτσίζετε πολύ καλά. Η παραμέληση του βουρτσίσματος στους νάρθηκες οδηγεί σε δυσάρεστες οσμές και πιθανή μόλυνση. Κάθε δυο μέρες βυυθίστε τους νάρθηκες σε ένα ποτήρι με νερό με δυο ταμπλέτες καθαρισμού οδοντοστοιχίας για να αφαιρεθούν όλα τα βακτήρια που μπορεί να μην έκανε η οδοντόβουρτσα.

Rate this item
(0 votes)