Πώς να θεραπεύσετε τα ούλα που αιμορραγούν

Γνωρίζατε ότι περισσότερο από 80 τοις εκατό των Αυστραλών υποφέρει από ούλα που αιμορραγούν κάποια στιγμή στη ζωή τους; Μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα πιο σοβαρών παθήσεων όπως η ανεπάρκεια βιταμινών, λοίμωξη ή ορμονική ανωμαλία, αλλά συνήθως για τα ούλα που δεν ματώνουν μπορεί να ληφθεί μέριμνα με τα ακόλουθα απλά βήματα.

 Αν επιμένουν να ματώνουν, επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας.

1) Ανακατέψτε ένα κουταλάκι τσαγιού αλάτι κι ένα φλυτζάνι ζεστό νερό και κάντε γαργάρες. Μπορεί η γεύση να είναι λίγο παράξενη, αλλά το αλάτι συμβάλλει στην επούλωση των ούλων.

2) Πίνετε αρκετό νερό καθημερινά; Το νερό μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των βακτηρίων και των υπολειμμάτων τροφών στο στόμα. Για να μην αναφερθούμε ότι μπορεί να βελτιώσει και την επιδερμίδα, να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, να διατηρηθείτε εσωτερικά υγιείς... χρειάζεται να συνεχίσουμε;

3) Αν οι τρίχες της οδοντόβουρτσάς σας είναι πολύ σκληρές, μπορεί να επιδεινώσουν τα ούλα σας προκαλώντας τους αιμορραγία. Αλλάξτε με μια οδοντόβουρτσα με μαλακότερες τρίχες και απαλύνετε τον τρόπο που βουρτσίζετε. Δεν χρειάζεται να τρίβετε τα δόντια και τα ούλα για να τα καθαρίσετε. Μια απαλή κυκλική κίνηση κατά μήκος της επιφάνειας των δοντιών δυο φορές τη μέρα είναι αρκετή.

4) Αν το στοματικό διάλυμα που χρησιμοποιείτε περιέχει αλκοόλ, πετάξτε το, επειδή μπορεί να επιβραδύνει την θεραπεία των ούλων σας. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα στοματικό διάλυμα που περιέχει χλωρεξιδίνη στα συστατικά του ενώ κάνετε θεραπεία στα ούλα σας. Προσοχή όμως, η παρατεταμένη χρήση της χλωρεξιδίνης μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό των δοντιών, γι' αυτό χρησιμοποιήστε το για μια εβδομάδα ή μέχρι να σταματήσει η αιμορραγία.

5) Δοκιμάστε μερικές βοτανικές θεραπείες! Μερικές που έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλουν στη θεραπεία της αιμορραγίας των ούλων περιλαμβάνουν το χαμομήλι, το γαρίφαλο και την εχινάτσια.

Rate this item
(1 Vote)