Περιποίηση και φροντίδα για τα πετσάκια

Οι γυναίκες φροντίζουν πάρα πολύ τα νύχια των χεριών τους, αλλά δείχνουμε να ξεχνάμε ένα άλλο πολύ σημαντικό μέρος του νυχιού: τα πετσάκια. Πολλές από εμάς έχουν όμορφα, υπέροχα νύχια, αλλά τα πετσάκια είναι ξηρά, φθαρμένα ή ακόμα και να αιμορραγούν. Όμως, όχι μόνο δεν πρέπει να το παραμελούμε, αλλά να το θεωρούμε και ως κύριο παράγοντα υγείας.

Τι είναι τα Πετσάκια του νυχιού;

Αν παρατηρήσετε τα νύχια σας, θα δείτε έναν πολύ λεπτό ιστό που βγαίνει από το δέρμα αγγίζοντας το νύχι κι επικαλύπτει την επιφάνειά του. Ένα είδος στεφάνης σχηματίζεται γύρω απ’τη βάση του νυχιού. Το δέρμα προορίζεται από τη φύση του να προστατεύει. Αν δεν ήταν προστατευτικό για τα πετσάκια των νυχιών, τα νύχια μας και οι άκρες τους χρονικά θα μολύνονταν από σωματίδια και μικροοργανισμούς που βρίσκονται στο περιβάλλον μας.

Όταν τα πετσάκια των νυχιών είναι ξηρά, ξεφλουδισμένα ή με αίμα, δεν προστατεύουν και τόσο όσο αν ήταν υγιή και ενυδατωμένα. Τα πετσάκια που αιμορραγούν ιδιαίτερα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μολυνθούν οι άκρες ή η επιφάνεια του νυχιού να ερεθιστεί και να μολυνθεί.

Πως μπορώ να Μαλακώσω τα Πετσάκια μου;

Αν παρατηρήσετε ότι τα πετσάκια των νυχιών σας είναι ξηρά και καταστρέφονται, είναι καιρός να τα περιποιηθείτε. Υπάρχουν πολλά μαλακτικά προϊόντα νυχιών στην αγορά, αλλά μπορείτε να κάνετε εύκολα τη δική σας αποτελεσματική μάσκα νυχιών στο σπίτι. Για να την παρασκευάσετε χρειάζεστε:

  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 3 φλυτζάνια φρέσκο γάλα αναποβουτύρωτο γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Baby oil
  • Ξυλάκι για τα πετσάκια

Για να ξεκινήσετε πάρτε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε το με το γάλα. Ζεστάνετέ το στο φούρνο ή στα μικροκύματα (προσέξτε μην καείτε!). Βυθίστε τις άκρες των δαχτύλων σας μέσα στο διάλυμα όταν γίνει χλιαρό και χαλαρώστε για 5 λεπτά. Μόλις περάσει ο χρόνος, βγάλτε τα χέρια σας και σκουπίστε τα. Πάρτε το baby oil και προσθέστε λίγες σταγόνες στα πετσάκια, και στη συνέχεια τραβήξτε τα μαλακά προς τα πίσω με τη λίμα. Οποιοδήποτε υπόλειμμα baby oil μπορεί να αφαιρεθεί με χυμό λεμονιού.

Πως ν΄Αποφύγετε Μελλοντική Καταστροφή στα Πετσάκια

Ό, τι κάνουμε καθημερινά δεν καταστρέφει μόνο τα νύχια μας, αλλά και τα πετσάκια μας. Θα πρέπει να λαμβάνετε τα ίδια προληπτικά μέτρα για τα πετσάκια όπως και για τα νύχια. Για παράδειγμα, τα απορρυπαντικά και άλλα καθαριστικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι εξαιρετικά ξηραντικά και καταστροφικά για τα πετσάκια. Φορέστε γάντια κάθε φορά που έρχεστε σε επαφή με οποιοδήποτε καθαριστικό προϊόν.

Προσπαθήστε, επίσης, να κρατάτε τα νύχια σας σε ένα συγκεκριμένο μήκος όπου δε θα βρίσκουν εμπόδιο (π.χ. όταν πληκτρολογείτε στον υπολογιστή τα νύχια σας δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα πλήκτρα). Τέλος, όποτε κάνετε μόνες σας μανικιούρ (ή στον αισθητικό) ποτέ ΜΗΝ κόβετε τα πετσάκια σας. Αυτός είναι ο χειρότερος τρόπος για να τα περιποιηθείτε και τ΄αφήνει εκτεθειμμένα σε ενδεχόμενη μόλυνση. Προστατεύετε και ενυδατώνετε τα χέρια και τα πετσάκια σας συχνά και θα παρατηρήσετε διαφορά στην ποιότητα των χεριών σας.

Rate this item
(0 votes)