Πως Να Φροντίζετε Τα Νύχια Σας

Τα καλογυαλισμένα νύχια δίνουν στους άλλους την εντύπωση ότι νοιάζεστε για τον εαυτό σας. Τα όμορφα νύχια εμπλουτίζουν την ομορφιά μιας γυναίκας και μπορούν, επίσης, να προσθέσουν και στην προσωπικότητά της.

Διαφορετικά χρώματα, στυλ και μήκη νυχιών λένε όλα διαφορετικά πράγματα για την προσωπικότητά τους, επομένως είναι σημαντικό να παίρνουμε την κατάλληλη φροντίδα για τα νύχια μας, ώστε να εμποδίσουμε κάθε είδος φθοράς, ραΐσματος και σπασίματος.

Ο καλύτερος τρόπος για να περιποιηθείτε τα νύχια σας είναι να δείτε πρώτα τι ΔΕΝ θα πρέπει να κάνετε με τα νύχια σας. Αυτά συμπεριλαμβάνουν:

Σταματήστε να τρώτε τα νύχια σας! Αυτό είναι προφανές, παρόλα αυτά οι γυναίκες ακόμα δε δείχνουν να αντιστέκονται στο φάγωμα των νυχιών τους όταν αγχώνονται, καταβάλλονται ή βαριούνται. Ο καλύτερος τρόπος να εξασκήσετε το μυαλό σας να σταματήσετε να τρώτε τα νύχια σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πολλά προϊόντα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά και βοηθούν ενάντια στο φάγωμα των νυχιών. Αυτές οι λύσεις είναι πικρές και όχι ευχάριστες στους γευστικούς μας κάλυκες, έτσι ώστε θα βοηθήσουν να δώσουμε ένα τέρμα στο ροκάνισμα και στο δάγκωμα.

Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από τα απορρυπαντικά. Τα χέρια μας ταλαιπωρούνται πάρα πολύ καθημερινά , που σημαίνει ότι και τα νύχια μας ταλαιπωρούνται. Παρόλο που μπορεί να συνηθίζετε να τρίβετε τα πιάτα σας με γυμνά χέρια, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε και για τα νύχια και για τα χέρια σας είναι να φοράτε προστατευτικά πλαστικά γάντια. Δε σας παίρνει χρόνο να τα φορέσετε και θα εμποδίσει τα νύχια σας από το να φθαρούν ή να σπάσουν πρόωρα.

Κρατήστε τα χέρια σας στεγνά. Μια άλλη καλή συμβουλή είναι να διατηρείτε τα χέρια σας στεγνά όσο περισσότερο μπορείτε. Αφού πλύνετε τα χέρια σας, σκουπίστε τα με μια πετσέτα πολύ καλά. Συνεχίστε απλώνοντας μια πλούσια σε υφή, ενυδατική κρέμα χεριών και φροντίστε να την απλώσετε και στα νύχια σας και στα πετσάκια.

Προσπαθήστε να εμποδίσετε τα νύχια σας από το «να νιώσουν την πίεση». Αυτόσημαίνει να σταματήσετε να αγγίζετε ή να χτυπάτε με τα νύχια σας συνεχώς πράγματα, όπως το να πληκτρολογείτε σε ένα πληκτρολόγιο. Διατηρήστε τα νύχια σας σε ένα μήκος που θα δείχνουν καθαρά, βαμμένα και θα σας βολεύουν στις κινήσεις.

Ποτέ μην κόβετε τα πετσάκια σας. Τραβήξτε προς τα πίσω με απαλές κινήσεις, αν είναι εκτός γραμμής αλλά μην τα κόψετε με το ψαλίδι. Αυτό εκθέτει τα νύχια σας σε βακτήρια και μυκητιάσεις που θα κάνουν τα νύχια σας αδύναμα.

Τώρα που ξέρουμε τι ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε, ας δούμε τι ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε:

Να χρησιμοποιείτε προϊόντα ποιότητας στα νύχια σας. Τα λιγότερο ακριβά βερνίκια νυχιών και τα ξεβαφτικά νυχιών συχνά περιέχουν πολύ πιο σκληρά συστατικά από τα πιο ακριβά και δεν προσφέρουν καμιά ενυδάτωση. Τα προϊόντα περιποίησης νυχιών δεν κοστίζουν πολλά ούτως ή άλλως, άρα μην το σκέφτεστε να δώσετε ένα ή δυο ευρώ παραπάνω για ν΄αγοράσετε καλά προϊόντα για την περιποίηση των νυχιών σας.

Ανανεώστε το χρώμα των νυχιών σας αμέσως μόλις ξεφτίσει. Αν το χρώμα των νυχιών σας ξεφτίσει, ανανεώστε το ή ξεβάφτε το τελείως και απλώστε μια νέα στρώση. Πάντα να θυμάστε να απλώνετε και μια βάση στα νύχια σας για να τα προστατέψετε από τα βερνίκια νυχιών. Μπορείτε να επιλέξετε βάσεις που θα βοηθήσουν τις άκρες να δυναμώσουν και θα τα κάνουν πιο ανθεκτικά.

Rate this item
(0 votes)