Πως να μην σπάνε και να μην φθείρονται τα νύχια σας

Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να περνάτε εβδομάδες προσπαθώντας να μεγαλώσετε τα πιο τέλεια, τα πιο όμορφα νύχια, μόνο για να σπάσουν, να ραΐσουν και να φθαρούν όταν έχουν φτάσει στο επιθυμητό μήκος; Ή πιθανόν μόλις κάνατε το πιο όμορφο μανικιούρ και τα νύχια σας αποφάσισαν να σπάσουν και να φθαρούν.

Ακριβώς όπως με κάθε άλλο μέρος του σώματός μας, προκειμένου να έχουμε τα πιο δυνατά νύχια ενδεχομένως θα πρέπει να λάβουμε συγκεκριμένα προστατευτικά μέτρα για να τα εμποδίσουμε από το σπάσιμο και τη φθορά. Ακολουθούν παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα νύχια σας όμορφα και δυνατά:

Να Φοράτε Γάντια

Κάθε φορά που καθαρίζετε ή χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε είδος σαπουνιού ή απορρυπαντικού να φοράτε γάντια! Τα σαπούνια και τα απορρυπαντικά ξηραίνουν ιδιαίτερα τα νύχια, επομένως προσπαθήστε να κρατήσετε οποιοδήποτε είδος καθαριστικού αρκετά μακριά τους. Τα περισσότερα από αυτά τα χημικά θα κάνουν τα νύχια σας να ξεφλουδίσουν, κάτι το οποίο με τη σειρά του τα αποδυναμώνει και τα κάνει πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Αφιερώστε μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω για να φορέσετε γάντια – τα νύχια σας θα σας ευγνωμονούν!

Τα Νύχια Σας Δεν είναι Εργαλείο

Όσο χρήσιμο κι αν είναι να χρησιμοποιείτε τα νύχια σας για να μαζέψετε, να ξύσετε και να ξεφλουδίσετε άλλα πράγματα, μην το κάνετε. Όσο περισσότερο επιβαρύνετε τις άκρες των νυχιών σας, τόσο πιο επιρρεπείς είναι στην αδυναμία και στο σπάσιμο. Εναλλακτικά χρησιμοποιείστε τα κατάλληλα εργαλεία αντί για τα νύχια σας.

Διατηρήστε τα Χέρια σας Ενυδατωμένα

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε ποτέ για τα χέρια και για τα νύχια σας είναι να επενδύσετε σε μια καλή κρέμα χεριών. Διατηρώντας τα χέρια και τα νύχια σας ενυδατωμένα θα εμποδίσει κάθε ράισμα, σπάσιμο, ξεφλούδισμα και ξηρότητα που σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίζατε. Όταν απλώνετε την κρέμα στο δέρμα σας φροντίστε να την απλώσετε στα πετσάκια των νυχιών και στα ίδια τα νύχια. Τα έλαια που βρίσκονται στην κρέμα θα εισχωρήσουν στην επιφάνεια των νυχιών σας κι επίσης θα τα προστατέψουν από διάφορα σωματίδια.

Πάρτε μια Πολυβιταμίνη

Όπως συμβαίνει με κάθε άλλο σημείο του σώματός μας προσλαμβάνοντας τα σωστά θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε κάθε μέρα θα διατηρήσει τα νύχια μας μακροπρόθεσμα πιο υγιή. Ο καλύτερος τρόπος να σιγουρέψετε ότι προσλαμβάνετε τα σωστά θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεστε είναι να επενδύσετε σε μια καλή πολυβιταμίνη. Αμέσως θα δείτε διαφορά στη δύναμη και στην ανθεκτικότητα των νυχιών σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσθέστε συμπλήρωμα βιταμίνης Ε στη διατροφή σας για να βοηθήσει τα νύχια σας να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και να έχουν περισσότερη δύναμη.

Σταματήστε να Ξεφλουδίζετε το Βερνίκι Νυχιών

Απλώνοντας καθαρό βερνίκι νυχιών μπορεί να βοηθήσει να δυναμώσουν τα νύχια σας, αλλά να το ξεφλουδίζετε από τα νύχια σας θα απομακρύνει κάθε υγρασία από αυτά. Επίσης, θα απομακρύνει τις προσθήκες από τα νύχια σας, που με τη σειρά τους τα κάνουν πιο αδύναμα και εύθραυστα. Πάντα να χρησιμοποιείτε ξεβαφτικό νυχιών που δεν περιέχει ακετόνη (στα φυσικά νύχια) για να απομακρύνετε το βερνίκι νυχιών και συνεχίστε μουλιάζοντας τα χέρια σας σε ζεστό νερό και απλώνοντας μια ενυδατική κρέμα στα νύχια.

Rate this item
(0 votes)