Συμβουλές και τρικ φροντίδας για τα νύχια

Αν είστε σαν τις περισσότερες γυναίκες το πιο πιθανό είναι να είστε λιγότερο από χαρούμενες με τα φυσικά σας νύχια. Τα περισσότερα νύχια είναι εύθραυστα, φθείρονται εύκολα, σπάνε ή ακόμα και να έχουν την τάση να σπάνε. Η φροντίδα των νυχιών δε χρειάζεται να γίνει επιστήμη πυραύλων. Αποκτήστε πιο υγιή, πιο δυνατά και πιο όμορφα νύχια με τις παρακάτω συμβουλές:

Βασική Φροντίδα Νυχιών

Ακόμα κι αν έχετε κοντά νύχια, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να τα παραμελείτε. Άσχετα από το ποια μέθοδο θ΄ακολουθήσετε πάντα να φροντίζετε τα νύχια σας στο σπίτι ανάμεσα στις επισκέψεις σας στο κομμωτήριο. Λιμάρετε τα νύχια σας συχνά για να λειάνετε τις σκληρές άκρες και να τις κρατήσετε όσο πιο κοντές γίνεται (ακόμα κι αν προσπαθείτε να μακρύνετε τα νύχια σας, να τα λιμάρετε συνέχεια για ν΄αποφύγετε ή να απομακρύνετε τις φθαρμένες άκρες, που στη συνέχεια θα ραΐσουν ή θα σπάσουν τα νύχια σας).

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ακόμα κι αν βγάλετε κάποια παρανυχίδα δείτε το σαν ευκαιρία να πάρετε το ψαλίδι και να κόψετε όλα τα νύχια σας σε ένα πιο πρακτικό μέγεθος. Απ΄τη στιγμή που θα σπάσει ένα νύχι φαίνεται να έχει αντίκτυπο και στα άλλα και θ΄αρχίσουν να σπάνε και αυτά.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να διατηρήσετε τα νύχια σας υγιή είναι απλά να χρησιμοποιείτε πλαστικά γάντια. Πριν πλύνετε τα πιάτα σας καλό θα είναι να φορέσετε ένα ζευγάρι πλαστικά γάντια. Θα βοηθήσουν να διατηρηθούν τα νύχια σας δυνατά κι ενυδατωμένα, και θα εμποδίσει τα απορρυπαντικά και άλλους ξηρογόνους παράγοντες να έρθουν σε επαφή με αυτά.

Ακόμα μια καλή συμβουλή: Αν έχετε μολυσμένες άκρες, μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο νυχοκόπτη στα υγιή νύχια σας, καθώς θα μπορούσατε να τραυματίσετε τα μολυσμένα δάχτυλα και νύχια.

Φροντίδα Τεχνητών Νυχιών

Ανάλογα με τον τύπο των τεχνητών νυχιών που έχετε, η φροντίδα που θα πρέπει να ακολουθήσετε μπορεί να διαφέρει ελαφρώς. Οι γενικοί κανόνες είναι:

  • Αποκτήσατε τα νύχια σας από έναν καλό τεχνικό που ξέρει τη δουλειά του;
  • Πάντα να αντικαθιστάτε τα νύχια σας όταν είναι απαραίτητο (συνήθως κάθε 20 εβδομάδες)
  • Όταν αφαιρείτε τα τεχνητά νύχια σας, μην τα ξεριζώνετε. Χρησιμοποιείστε ένα καλό προϊόν κατάλληλο για τον τύπο τους και ακολουθήστε τις οδηγίες.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν δεν ξέρετε πως να αφαιρέσετε τα τεχνητά νύχια σας, πηγαίντε σ΄έναν ειδικό για να σας δείξει βασικά πως γίνεται. Η αφαίρεση των τεχνητών νυχιών σας μπορεί να μην είναι μόνο δύσκολη, αλλά μπορεί να καταστρέψει ή να μολύνει τα νύχια σας. Αν το κάνετε, να το κάνετε σωστά.

Αν βάζετε ακρυλικά νύχια είναι σημαντικό τα φυσικά σας νύχια να είναι καθαρά χωρίς υπολείμματα λαδιών ή βρωμιάς. Να τα βάφετε πάντα ξεκινώντας απλώνοντας μια πινελιά βάσης ακριβώς στο κέντρο των νυχιών. Από εκεί απλώστε απαλά τη βάση προς την άκρη. Κάντε την ίδια διαδικασία απλώνοντας το βερνίκι νυχιών.

Rate this item
(0 votes)