Καλοκαιρινό πεντικιούρ στο σπίτι!

Η απόφαση για μια επίσκεψη στο σπα θα μπορούσε ν’αποτύχει για πολλούς λόγους. Ίσως να μην αισθάνεστε άνετα με το να περιποιούνται άλλοι τα πόδια σας ή μπορεί ν’ανησυχείτε για το πόσο καθαρά είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στα πόδια σας.

Ίσως να μην μπορείτε να διαθέσετε το οικονομικό ποσό που απαιτείται για την περιποίηση των ποδιών σας ή απλά να μην έχετε τον χρόνο να επισκεφτείτε ένα σαλόνι ομορφιάς για να κάνετε πεντικιούρ. Όπως και να’χει, τα καλά νέα είναι ότι το πεντικιούρ στο σπίτι είναι εύκολο και φτηνό. Όλα τα εργαλεία που θα χρειαστείτε τα έχετε ήδη στο σπίτι σας, που σημαίνει ότι δε θα έχετε παραπάνω έξοδα!

Πριν αρχίσετε την διαδικασία του σπιτικού πεντικιούρ πάρτε κοντά σας τα παρακάτω εργαλεία:

  • Μια λεκάνη ένα μπωλ ή μια μπανιέρα αρκετά μεγάλη για τα δυο πόδια σας
  • Μια πετσέτα
  • Ξεβαφτικό νυχιών και βαμβάκι
  • Νυχοκόπτης
  • Μια λίμα (όχι μεταλλική)
  • Εργαλείο για τα πετσάκια και ξυλάκι καθαρισμού νυχιών
  • Κάτω βάση, επάνω βάση και βερνίκι νυχιών
  • Μια ελαφρόπετρα ή προϊόν απολέπισης
  • Κρέμα ποδιών ή άλλο ενυδατικό προϊόν

1) Αρχίστε ξεβάφοντας τα νύχια των ποδιών σας με ένα ξεβαφτικό χωρίς ακετόνη. Μουλιάστε ένα κομμάτι βαμβάκι ή εμποτίστε το με το ξεβαφτικό και απομακρύνετε προσεκτικά όλα το βερνίκι νυχιών, λάδι ή άλλα κατάλοιπα που υπάρχουν στα νύχια σας.

2) Στη συνέχεια γεμίσετε τη λεκάνη ή τον λουτήρα με ζεστό νερό και προσθέστε σαπούνι ή το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για μια αληθινή εμπειρία σπα. Μερικές γυναίκες προτιμούν να μουλιάζουν τα πόδια τους αργότερα, αλλά αν τα μουλιάσετε σ’αυτήν την φάση θα μαλακώσουν τα νύχια και θα μπορείτε να τα κόψετε και να τα λιμάρετε πιο εύκολα. Αφήστε τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά και χαλαρώστε!

3) Κόψτε με το νυχοκόπτη τα νύχια σας σε ευθεία γραμμή. Προσέξτε τα νύχια σας να μην ξεπερνούν τις άκρες των δαχτύλων σας. Πάρτε τη λίμα και περάστε την πάνω στην επιφάνεια των νυχιών και στις άκρες προσέχοντας να λιμάρετε μόνο προς μια κατεύθυνση. Αποφύγετε να «πριονίσετε» ή να κάνετε κινήσεις μπρος πίσω.

4) Μπορεί να χρειαστεί να ξαναβυθίσετε τα πόδια σας στο ζεστό νερό για να μαλακώσει το σκληρό δέρμα στις πατούσες σας. Για να μαλακώσει πραγματικά το νεκρό δέρμα στα πόδια σας, προσθέστε στο ζεστό νερό ¼ φλυτζ. γάλα.

5) Πάρτε το εργαλείο για τα πετσάκια και τρίψτε το στα πετσάκια των νυχιών σας. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα πάρτε το ξυλάκι καθαρισμού νυχιών και πιέστε σπρώξτε απαλά τα πετσάκια προς τα πίσω. Αν χρειαστεί κόψτε κάθε περίσσευμα με ένα ψαλιδάκι νυχιών (παρόλο που γενικά δε συστήνεται).

6) Πάρτε την ελαφρόπετρα ή τη λοσιόν απολέπισης και τρίψτε τις πατούσες σας. Θα πρέπει να λειάνει το δέρμα κάτω από τα νύχια σας, αλλά όχι να πονέσετε ή να το ερεθίσετε.

7) Στεγνώστε τα πόδια σας καλά φροντίζοντας να στεγνώσετε και ανάμεσα στα δάχτυλα με μια πετσέτα και να τ’αφήσετε να στεγνώσουν στον αέρα για λίγο. Απλώστε μια βαθιά ενυδατική κρέμα ποδιών, όπως κρέμα μέντας και αφήστε τα να μουλιάσουν.

8) Πάρτε το ξεβαφτικό νυχιών, εμποτίστε ένα κομμάτι βαμβάκι με αυτό και περάστε τα νύχια σας για να φύγουν έλαια και κατάλοιπα.

9) Απλώστε στα νύχια σας μια λεπτή στρώση βάσης. Περιμένετε να στεγνώσει και μετά απλώστε μια στρώση από το βερνίκι νυχιών σας. Αν απλώσετε και δεύτερη ή τρίτη στρώση περιμένετε να στεγνώσει η προηγούμενη πριν απλώσετε την επόμενη. Τελειώστε με την επάνω στρώση και τα πόδια σας είναι έτοιμα για το καλοκαίρι!

Rate this item
(0 votes)