Πως να διατηρήσετε τα νύχια σας μετά από πεντικιούρ!

Και σε ποια γυναίκα δεν αρέσει ένα καλό πεντικιούρ; Δεν υπάρχει πιο ωραία αίσθηση απ’τη στιγμή που βγαίνουμε από το σαλόνι ομορφιάς ή το σπα την πρώτη μέρα με λείο δέρμα και βαμμένα νύχια στα χρώματα της μόδας.

Προς απογοήτευση πολλών γυναικών το βερνίκι νυχιών μετά από μερικές μέρες αρχίζει να ξεφτίζει, να ξεθωριάζει και να ξεφλουδίζει, οπότε ή πρέπει να το ανανεώσετε ή να το απομακρύνετε εντελώς.

Αυτές οι γυναίκες δεν γνωρίζουν για την περιποίηση μετά το πεντικιούρ.

Για να κρατήσει το πεντικιούρ περισσότερο είναι σημαντικό να ακολουθήσετε κάποιους σημαντικούς κανόνες. Αυτά τα βήματα θα κρατήσουν τα πόδια σας στην καλύτερή τους μορφή και θα μειώσουν την εμφάνιση κάλων. Ας αρχίσουμε με τον κανόνα #1:

Να επισκέπτεστε την/τον πεντικιουρίστα σας συχνά. Η επίσκεψη για πεντικιούρ δυο φορές τον χρόνο δε θα διατηρήσει τα πόδια σας στην καλύτερή τους εμφάνιση. Δοκιμάστε να πηγαίνετε τουλάχιστον μια φορά τον μήνα για περιποίηση και διατήρηση. Αν έχετε πολύ σκληρό δέρμα ή τα νύχια σας μεγαλώνουν γρήγορα αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Να πλένετε τα πόδια σας καθημερινά με ζεστό νερό και σαπούνι και να τα σκουπίζετε καλά μετά το ντους ή το μπάνιο. Αυτό θα βοηθήσει να μειωθούν ή να εξαφανιστούν εντελώς μολύνσεις από βακτήρια ή μύκητες. Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσετε τα πόδια σας είναι με μια πετσέτα και στη συνέχεια να τ’αφήσετε να στεγνώσουν στον φυσικό αέρα για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Να φοράτε βαμβακερές κάλτσες και να τις αλλάζετε καθημερινά. Το βαμβακερό ύφασμα «αναπνέει», δηλαδή αφήνει τον αέρα να διαπερνά. Αυτό διατηρεί τα πόδια σας στεγνά, άνετα κι εμποδίζει τις μολύνσεις από βακτήρια ή μύκητες.

Βεβαιωθείτε ότι οι κάλτσες σας, τα παπούτσια ή άλλα είδη ενδυμασίας σας είναι κατάλληλα. Τα στενά καλσόν θα προκαλέσουν ζημιά στα νύχια σας και μπορεί να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα των ποδιών σας. Φορώντας στενά καλσόν μπορεί, επίσης, να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις αρθρώσεις και στην πλάτη.

Να χρησιμοποιείτε μια φορά την εβδομάδα ελαφρόπετρα ή λοσιόν απολέπισης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αν προσπαθείτε να απομακρύνετε και να εμποδίσετε το σκληρό δέρμα από τα πόδια σας. Απλώστε μια κρέμα ποδιών για να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό και να εξασφαλίσετε την καλή λειτουργία του αίματος.

Οι σκόνες για τα πόδια είναι ο καλύτερος φίλος του ιδρωμένου ποδιού. Αν τα πόδια σας ιδρώνουν πολύ ή κάνετε σπορ, χρησιμοποιήστε μια σκόνη ποδιών. Σε μικρή δόση σκόνη καλαμποκιού ή baby powder είναι πολύ αποτελεσματικές.

Αν θέλετε να απομακρύνετε το βερνίκι νυχιών πριν το επόμενο ραντεβού σας με το σαλόνι ομορφιάς, χρησιμοποιείστε ξεβαφτικό χωρίς ακετόνη. Αυτά τα ξεβαφτικά περιέχουν περισσότερα έλαια και συγκρατούν την απαιτούμενη υγρασία στα νύχια των ποδιών σας.

Πάντα να κόβετε και να λιμάρετε τα νύχια σας κατά μήκος και να μη χρησιμοποιείτε ποτέ μεταλλική λίμα. Καλό θα είναι να μην είναι τα νύχια σας ούτε πολύ μακριά ούτε πολύ κοντά. Τα πολύ μακριά ή τα πολύ κοντά νύχια μπορεί να βλάψουν την επιφάνειά τους.

Για πιο εντατική θεραπεία, δοκιμάστε να τα περιποιηθείτε με ζεστά έλαια ή με μια μάσκα ποδιών στο σπίτι! Τα πόδια σας θα σας ευγνωμονούν.

Rate this item
(0 votes)