Αποκτηστε όμορφα πόδια με τη μέθοδο του πεντικιούρ!

Σε ποιαν δεν αρέσει ένα καλό πεντικιούρ; Δεν είναι μόνο από τις λίγες στιγμές της ζωής σας κάθε φορά που μπορείτε να ξαπλώνετε και να χαλαρώνετε περισσότερο από πέντε λεπτά, αλλά συνήθως απολαμβάνετε κι ένα χαλαρωτικό μασάζ στα πόδια και αποκτάτε υπέροχη εμφάνιση στα δάχτυλα των ποδιών σας που δείχνουν ακόμα πιο υπέροχα σε ένα ζευγάρι πέδιλα!

Τα οφέλη ενός καλού πεντικιούρ είναι ακόμα περισσότερα από το να περπατάτε με υπέροχα πόδια. Πραγματικά, υπάρχουν και ιατρικά οφέλη όταν περιποιείστε τα πόδια σας! Σταματήστε και σκεφτείτε μόνο πόσες ώρες την ημέρα στέκεστε, περπατάτε ή έρχονται τα πόδια σας σε επαφή με το έδαφος. Τα πόδια μας ταλαιπωρούνται πάρα πολύ επομένως είναι σημαντικό να τα περιποιούμαστε σωστά. Σχεδόν όλοι σ’συτόν τον πλανήτη υποφέρουμε από κάλους.

Ενώ η ελαφρά προσαύξηση του δέρματος μπορεί να προστατεύει τα πόδια μας, οι πιο χοντροί από τους συνηθισμένους κάλλους μπορούν να είναι στην πραγματικότητα πολύ ανθυγιεινοί. Οι χοντροί κάλοι μπορούν να μας κάνουν να στεκόμαστε σα να έχουμε πετραδάκια κάτω από τα πόδια μας και να περπατάμε με άνιση πίεση αίματος. Αυτό μπορεί να μας προκαλέσει πόνο σε όλο το πόδι ή ακόμα και να έχει αντίκτυπο και στην πλάτη μας, απλά και μόνο επειδή έχουν προσβληθεί από χοντρούς ή ανεπιθύμητους κάλους! Όταν πηγαίνετε για πεντικιούρ, μπορούν να σας αφαιρέσουν αυτούς τους κάλους, χαρίζοντάς σας ένα πιο απαλό και λείο δέρμα στις πατούσες.

Να, κάτι άλλο που θα πρέπει να λάβετε υπόψην σας: το μασάζ. Το μασάζ έχει υπέροχη αίσθηση, αλλά ουσιαστικά εξυπηρετεί και ιατρικούς σκοπούς. Ένα μασάζ στις γάμπες και στις πατούσες τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και στα δυο μέρη. Οι γυναίκες υποφέρουν συχνά από κιρσσούς που τους προκαλεί δυσφορία στα πόδια εξαιτίας της μειωμένης ροής αίματος σε αυτά τα σημεία, επομένως ένα μασάζ είναι απαραίτητο για την κυκλοφορία του αίματος σε αυτές τις περιοχές του σώματος.

Το μασάζ σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος μπορεί, επίσης, να στείλει μήνυμα σε διαφορετικά μέρη του σώματός μας, κάτι που μπορεί να τονώσει αυτές τις περιοχές. Οι περισσότεροι απ’αυτούς που κάνουν πεντικιούρ κάνουν και ρεφλεξολογία κι έχουν εξοικοιωθεί στον τρόπο που το άγγιγμα και το μασάζ σε μια συγκεκριμένη περιοχή των ποδιών κάποιου μπορεί να επηρεάσει μια άλλη περιοχή του σώματος. Επίσης, έχουν εξοικειωθεί με τα σημεία πιέσεως και πως να τα χρησιμοποιούν για να βελτιωθεί η υγεία ή ν’ανακουφίσουν τον πόνο.

Στη συνέχεια έχουμε τα αιθέρια έλαια. Τα αιθέρια έλαια είναι γνωστά εδώ κι αιώνες στην θεραπεία του σώματος με πολλούς τρόπους. Ανάλογα με το αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείτε μπορείτε να βελτιώσετε:

  • Κυκλοφορικό
  • Διάθεση
  • Μνήμη
  • Συγκέντρωση

Ρωτήστε τον ειδικό στο σπα για το πως τα διαφορετικά αιθέρια έλαια έχουν διαφορετικά αποτελέσματα. Αν θέλετε να χαλαρώσετε, αυτοί ξέρουν ποιο έλαιο θα χρησιμοποιήσουν. Αν το μυαλό σας είναι μπερδεμένο και θολό, μπορούν να σας συστήσουν μερικά διαφορετικά έλαια ή συνδυασμούς ελαίων που θα ξεθολώσει το μυαλό σας και θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε πιο καθαρά.

Δε μυρίζει μόνο το σπα ή το σαλόνι ομορφιάς υπέροχα, αλλά και το σώμα σας είναι σε φανταστική φόρμα! Και μην ξεχνάτε ότι θα φύγετε από εκεί με υπέροχα πόδια...

Rate this item
(0 votes)