Συμβουλές και τεχνικές για να κάνετε μόνες σας πεντικιούρ!

Ας το αντιμετωπίσουμε... δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στα νύχια των χεριών μας απ’ότι στα νύχια των ποδιών μας. Αλλά, αυτό δε σημαίνει ότι τα νύχια των ποδιών μας δεν χρειάζονται περιποίηση! Αγνοήστε το υψηλό κόστος του σπα ή του σαλονιού ομορφιάς για πεντικιούρ και μάθετε πως να κανετε πεντικιούρ από την άνεση του σπιτιού σας.

 Το πρώτο και πιο σημαντικό μέρος για να μάθετε να κάνετε πεντικιούρ στο σπίτι είναι να βρείτε τον χρόνο και την ηρεμία για να χαλαρώσετε στ’αλήθεια και να απολαύσετε την διαδικασία. Αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι, προσπαθήστε να βρείτε κάποια στιγμή που θα είναι εκτός σπιτιού για μια ώρα ή θα τα πάει ο σύζυγος ή άλλο μέλος της οικογένειας στο πάρκο. Βάλτε το αγαπημένο σας CD, δυναμώστε την ένταση και χαλαρώστε.

Πέρα απ’το να βρείτε τον χρόνο, εδώ είναι μερικά άλλα εργαλεία που πιθανώς έχετε ήδη μέσα στο σπίτι και που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε:

  • Βαμβάκι και ξεβαφτικό νυχιών
  • Νυχοκόπτης καλής ποιότητας και λίμα
  • Ένα μεγάλο μπωλ, λεκάνη, σκάφη ή ειδική λεκάνη για τα πόδια
  • Μια κρέμα που μαλακώνει τα πετσάκια A cuticle removal cream
  • Κρέμα απολέπισης ή ελαφρόπετρα
  • Μια χοντρή πετσέτα για να σκουπίσετε τα πόδια σας
  • Flip flops για μετά

Ίσως να χρειαστείτε διαχωριστικά δαχτύλων ή ξυλάκια για πετσάκια, ώστε να διευκολυνθείτε λίγο στην όλη διαδικασία.

(1) Αρχίστε να ξεβάφετε το παλιό βερνίκι νυχιών ή υπολείμματα από τα δάχτυλά σας χρησιμοποιώντας βαμβάκι εμποτισμένο με ξεβαφτικό νυχιών που περιέχει ακετόνη. Αν το βερνίκι νυχιών είναι ιδιαίτερα επίμονο, ιδιαίτερα αν έχουν απλωθεί πολλές στρώσεις, αφήστε το βερνίκι νυχιών να μουλιάσει για 2 λεπτά και δοκιμάστε πάλι να το αφαιρέσετε με το βαμβάκι.

(2) Στη συνέχεια κόψτε τα νύχια των ποδιών σας με ειδικό νυχοκόπτη. Φροντίστε να τα κόψετε σ’ευθεία γραμμή και να μην τ’αφήσετε να μεγαλώσουν πέρα από την άκρη των δαχτύλων σας. Αν τ’αφήσετε, θα το μετανιώσετε μετά από μερικές μέρες! Τα πολύ μεγάλα νύχια δεν είναι μόνο άβολα, αλλά μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό στα δάχτυλα.

(3) Τώρα πάρτε τη λίμα (μη χρησιμοποιείτε μεταλλική λίμα, αυτές συνήθως καταστρέφουν τα νύχια) και δώστε στα νύχια σας το σχήμα και το μήκος που επιθυμείτε. Το τετράγωνο σχήμα είναι και κολακευτικό, αλλά θα βοηθήσει και τα νύχια σας να μεγαλώνουν ίσια κι όχι άνισα. Λιμάρετε τα νύχια προς μια κατεύθυνση και γύρω από τις γωνίες.

(4) Μετά έρχεται το διασκεδαστικό μέρος! Γεμίστε τη σκάφη, τη λεκάνη ή ό,τι χρησιμοποιείτε για να μουλιάσετε τα πόδια σας με ζεστό νερό και Epson άλατα ή το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο κι αφήστε τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αυτό είναι ένα καλό χρονικό διάστημα για να διαβάσετε το αγαπημένο σας περιοδικό ή τα νέα της ημέρας στην εφημερίδα. Αν έχετε σκληρό δέρμα ή κάλους, αφήστε τα να μουλιάσουν περισσότερο.

(5) Βγάλτε τα πόδια σας, σκουπίστε τα με μια χοντρή πετσέτα και στη συνέχεια απλώστε στην επιφάνεια των νυχιών μια κρέμα για να μαλακώσουν τα πετσάκια. Μετά από ένα λεπτό σπρώξτε τα πετσάκια προς τα πίσω μ’ένα ξυλάκι για πετσάκια, έτσι ώστε να είναι επίπεδα.

(6) Τώρα πάρτε την κρέμα απολέπισης ή την ελαφρόπετρα κι αφαιρέστε το νεκρό δέρμα.

(7) Σκουπίστε τα πόδια σας φροντίζοντας να στεγνώσετε κι ανάμεσα στα δάχτυλα και απλώστε μια παχιά, πλούσια κρέμα ποδιών. Φροντίστε να την απλώσετε και στα πετσάκια σε κάθε δάχτυλο.

(8) Αφαιρέστε τα περιττά έλαια απ’τα νύχια των ποδιών με ξεβαφτικό νυχιών και στη συνέχεια απλώστε μια λεπτή στρώση βάσης σε κάθε νύχι. Αφήστε τα να στεγνώσουν, απλώστε δυο στρώσεις από το αγαπημένο σας βερνίκι νυχιών και μετά απλώστε μια επάνω βάση. Θυμηθείτε να περπατάτε σε φλιπ φλοπ ή με γυμνά πόδια μέχρι να στεγνώσει το βερνίκι.

Έτσι μπορείτε να κανακέψετε τον εαυτό σας στο σπίτι! Βρείτε τον χρόνο και περιποιηθείτε τον εαυτό σας μια φορά τον μήνα κάθε μήνα με το δικό σας σπιτικό πεντικιούρ.

Rate this item
(1 Vote)