Πως να αφαιρέσετε το βερνίκι απο τα νύχια σας!

Rate this item
(0 votes)

Η αφαίρεση του βερνικιού είναι σχετικά εύκολη διαδικασία, αν έχετε τα σωστά εργαλεία.

 Θα χρειαστείτε μόνο:

 • Ένα ξεβαφτικό νυχιών (από το εμπόριο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εναλλακτική μέθοδο. Θα σας μιλήσουμε γιάυτό σε λίγο.)
 • Βαμβάκι ή μπατονέτες
 • Ένα δωμάτιο που αερίζεται καλά
 • Ζεστό νερό με σαπούνι (για μετά)

Τώρα είναι σημαντικό να ξέρετε ότι υπάρχουν δυο διαφορετικά είδη ξεβαφτικών για τα νύχια στο εμπόριο: ακετόνη και αιθυλική ακετόνη. Επίσης, μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από διαφορετικές φόρμουλες, απ’τις οποίες οι πιο συνηθισμένες σας υπόσχονται ενυδατωμένα ή πιο μακριά νύχια. Η αιθυλική ακετόνη είναι η πιο δημοφιλής ουσία στα ξεβαφτικά νυχιών για όλα τα νύχια – αληθινά και ψεύτικα – αφού είναι λιγότερο βλαβερή για την κερατίνη, ουσία απ’την οποία αποτελούνται τα νύχια μας. Η ακετόνη είναι μια πολύ καλή επιλογή για ν’αφαιρέσετε τα τεχνητά νύχια σας μόνη (παρόλο που γενικά δεν συστήνεται).

Για ν’αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών σωστά, καλύτερα θα είναι να βρίσκεστε σ’ένα δωμάτιο που αερίζεται καλά, καθώς οι αναθυμιάσεις απ’το βερνίκι κι απ’το ξεβαφτικό μπορούν να είναι πολύ ισχυρές και να σας κάνουν ακόμα και να νιώσετε άρρωστες. Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι ή μπατονέτα και βυθίστε στο ξεβαφτικό για νύχια. Στίψτε όλο το περιττό ξεβαφτικό. Τώρα πάρτε το βαμβάκι και τρίψτε από το κάτω μέρος μέχρι το πάνω μέρος του νυχιού, ακολουθώντας τη φυσική φορά του (αυτό θα βοηθήσει να μην προκαλέσετε περαιτέρω φθορά στα νύχια σας). Αποφύγετε να κάνετε κύκλους ή να κάνετε με το βαμβάκι κινήσεις μπρος πίσω.

Αφού έχετε αφαιρέσει το βερνίκι απ’τα νύχια σας απλά μουλιάστε για λίγο τα χέρια σας σε ζεστό νερό όπου έχετε προσθέσει σαπούνι. Ξεπλύντε τα κι απλώστε μια βαθιά ενυδατική κρέμα χεριών.

Όμως, τι συμβαίνει όταν έχετε ξεκινήσει τη διαδικασία και ξεμείνετε από ξεβαφτικό; Βασικά, μπορείτε ν’αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών με μερικούς εναλλακτικούς τρόπους χωρίς να χρησιμοποιήσετε ξεβαφτικό. Ο πιο γνωστός τρόπος είναι να πάρετε ένα αποστειρωμένο προϊόν για τα χέρια σε μορφή τζελ και να τ’απλώσετε στα νύχια σας. Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι, ένα λεπτό κομμάτι ύφασμα ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που θα τρίψει τα νύχια σας χωρίς να τους προκαλέσει φθορά. Θα διαπιστώσετε ότι το βερνίκι θ’απομακρυνθεί εύκολα σα να χρησιμοποιούσατε το συνηθισμένο ξεβαφτικό νυχιών! Αυτό συμβαίνει, επειδή περιέχει ακετόνη ή μεθυλο-αιθυλο-ακετόνη(ΜΕΚ), το οποίο είναι ένα συνθετικό που υπάρχει στα ξεβαφτικά νυχιών. Άλλα προϊόντα που το περιέχουν και σε μικρή ποσότητα είναι:

 • Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε απαλά χρώματα
 • Προϊόντα αφαίρεσης χρωστικών ουσιών

Ένας άλλος τρόπος για ν’αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών είναι να δοκιμάσετε χρησιμοποιώντας ακόμα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ποσότητα ξεβαφτικού. Απλώστε υγρό βερνίκι νυχιών (κατά προτίμηση καθαρό βερνίκι νυχιών) στο κάθε δάχτυλο και στη συνέχεια αφαιρέστε το μ’ένα κομμάτι βαμβάκι. Κάντε τη διαδικασία αυτή αμέσως μόλις απλώσετε το βερνίκι νυχιών και είναι ακόμα πολύ υγρό διαφορετικά θα έχετε μια πραγματική ακαταστασία στα χέρια σας!

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.