Γνωρίζετε το διαλυτικό βερνίκι νυχιών?

Παρασκευάστε Το Δικό Σας Χρησιμοποιώντας Το Παλιό

Ιδιαίτερα παχύρρευστο βερνίκι νυχιών... ας το αντιμετωπίσουμε,

όλες έχουμε αφήσει ένα μπουκάλι αχρησιμοποίητο για πολύ καιρό που έχει περάσει ο χρόνος του και μας φαίνεται ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Ίσως βαρεθήκατε το χρώμα ή μπορεί να μην είναι πια στη μόδα και πρέπει να περιμένετε μέχρι του χρόνου για να το ξαναχρησιμοποιήσετε. Ανεξάρτητα απ’το πως συνέβη, πως μπορείτε ν’απλώσετε αυτό την παχύρρευστη ουσία στα νύχια σας;

Εδώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαλυτικ βερνίκι νυχιών. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να σπεύσετε αμέσως στα μαγαζιά για ν’αγοράσετε καινούριο βερνίκι. Μπορείτε να παρασκευάσετε το δικό σας με λίγα έλαια πορτοκαλιού και λίγο διαλύτη.

1. Αρχίστε να επιλέγετε το διάλυμα που θα χρησιμοποιήσετε για να παρασκευάσετε το δικό σας βερνίκι νυχιών. Μερικές απ’τις πιο δημοφιλείς επιλογές που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν νάφθα ή ακόμα και την παλιά καλή ακετόνη που μπορείτε να βρείτε στα περισσότερα ξεβαφτικά νυχιών.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξεβαφτικό σας για τα νύχια σαν διαλύτη στο βερνίκι νυχιών, αλλά πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές όταν το κάνετε, γιατί αν προσθέσετε πάρα πολύ θα καταστρέψει τελείως το βερνίκι. Να προσθέτετε λίγη ποσότητα κάθε φορά και ν’ανακατεύετε καλά πριν προσθέσετε κι άλλο.

2. Αφού επιλέξετε τον διαλύτη που θα χρησιμοποιήσετε, είναι καιρός να προσθέσετε στο μίγμα τα έλαια πορτοκαλιού. Τα έλαια πορτοκαλιού είναι απαραίτητα, καθώς βοηθούν να διατηρηθεί η σύνθεση του βερνικιού. Το διατηρούν απαλό κι απομακρύνουν τη δυσάρεστη οσμή του διαλύτη. Σιγουρευτείτε ότι τα έλαια πορτοκαλιού κι ο διαλύτης έχουν αναμιχτεί σε ίσες ποσότητες.

3. Τώρα προσθέστε μια μικρή ποσότητα από το βερνίκι νυχιών στο συνολικό βερνίκι. Αρχίστε με λίγες σταγόνες, βιδώστε το καπάκι και κουνήστε το μπουκάλι καλά. Συνεχίστε με την διαδικασία μέχρι να φτάσει το βερνίκι στην σύνθεση που επιθυμείτε. Ίσως χρειαστεί να ελέγξετε την σύνθεση για μια ώρα βγάζοντας το πινελάκι κάθε 10 15 λεπτά για να σιγουρευτείτε ότι παραμένει ίδια. Αν το βερνίκι γίνει παχύρευστο προσθέστε μερικές σταγόνες ακόμα από το λεπτότερο βερνίκι.

4. Εδώ έρχεται η πραγματική δοκιμασία: να βάψετε τα νύχια σας. Δοκιμάστε το βερνίκι σ’ένα δάχτυλο μόνο. Απλώστε μια στρώση, αφήστε να στεγνώσει κι απλώστε άλλη μια. Αν το βερνίκι δείχνει έτσι όπως θέλατε, τότε συνεφέρατε και σώσατε το αγαπημένο σας βερνίκι νυχιών!

Αφού δώσετε στο παχύρευστο βερνίκι νυχιών σας τις πρώτες βοήθειες, που σε διαφορετική περίπτωση δε θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε, πετάξτε το αχρησιμοποίητο διαλυτικό βερνίκι για να είστε ασφαλείς. Τα διαλυτικά βερνίκια νυχιών είτε του εμπορίου είτε παρασκευασμένα στο σπίτι είναι ιδιαίτερα εύφλεκτα, επομένως είναι σημαντικό να τα κρατάτε σε δροσερό και ξηρό μέρος μετά τη χρήση τους.

Rate this item
(0 votes)