Γιατί να επιλέξετε βερνίκι νυχιών με βάση το νερό!

Δυστυχώς, οι περισσότερες από εμάς δεν λαμβάνουμε υπόψην μας τι χρησιμοποιούμε όταν απλώνουμε καλλυντικά στο σώμα μας. Η ποσότητα των βλαβερών χημικών που εμπεριέχονται μέσα σ’ένα μπουκάλι βερνικιού νυχιών είναι ολοσδιώλου εκπληκτική.

Μια μικρή λίστα με τα χειρότερα χημικά στα βερνίκια νυχιών συμπεριλαμβάνει:

  • Φθαλικός Διβουτυλεστέρας(DBP)
  • Φορμαλδεΰδη
  • Βισφενόλη A (BPA)

...κι αυτά είναι μόνο η αρχή!

 

Πολλά απ’αυτά τα συμβατικά βερνίκια νυχιών που κυκλοφορούν στην αγορά βασίζονται είτε στο πετρέλαιο είτε σε διαλύτη, αλλά αν ψάξετε καλύτερα μπορείτε να βρείτε πιο φυσικές και θετικές για την υγεία ουσίες – όπως π.χ. ένα βερνίκι νυχιών με βάση το νερό.

 

Η φόρμουλα στα βερνίκια νυχιών που έχουν ως βάση το νερό διαφέρει από μάρκα σε μάρκα. Πολλά από αυτά περιέχουν νερό, μια χημική ουσία και χρωστικές ουσίες εγκεκριμένες από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Μερικές πάνε ακόμα πιο μακριά και χρησιμοποιούν μόνο 100% φυσικά προϊόντα, όπως οξείδιο σιδήρου κι άλλες ανόργανες ουσίες. Τα περισσότερα βερνίκια νυχιών με βάση το νερό είναι άοσμα και υποαλλεργικά, και πολλά είναι ασφαλή για τις έγκυες και τα παιδιά!

 

Που το πρόβλημα; Όλες έχουμε τις αγαπημένες μας συμβατικές αποχρώσεις. Τα βερνίκια νυχιών με βάση το νερό μπορούν να σας προσφέρουν ένα καινούριο είδος ουσιών, στο οποίο δεν είστε συνηθισμένες. Ακολουθούν μερικά από αυτά που πρέπει να εξοικοιωθείτε πριν αγοράσετε αυτά τα οικολογικά βερνίκια:

 

  • Μπορεί να χρειαστεί ν’απλώσετε περισσότερες στρώσεις απ’το βερνίκι με βάση το νερό για να πετύχετε τα ίδια αποτελέσματα που θα είχατε μ’ένα βερνίκι που έχει ως βάση το πετρέλαιο ή άλλο διαλύτη.
  • Τα βερνίκια νυχιών με βάση το νερό δε στεγνώνουν τόσο γρήγορα όσο τα περισσότερα συμβατικά βερνίκια.
  • Τα βερνίκια νυχιών με βάση το νερό έχουν την τάση να ξεφλουδίζουν πιο εύκολα απ’τα περισσότερα παραδοσιακά ομόλογά τους βερνίκια.
  •  

Για να σταματήσετε το ξεφλούδισμα του βερνικιού μπορείτε ν’απλώσετε μια αντι-ξεφλουδιστική βάση. Πολλές απ’αυτές έχουν ως βάση το νερό και περιέχουν φυσικά συστατικά. Όταν θέλετε ν’αφαιρέσετε το βερνίκι απ’τα νύχια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξεβαφτικό που έχει ως βάση το νερό. Αυτά δεν περιέχουν ακετόνη και συχνά παρασκευάζονται από φυσικά συστατικά που μπορείτε να βρείτε στο σπίτι σας με βάση αλκοόλης, όπως η βάση αλκοόλης καλαμποκιού.

 

Μπορείτε να ψάξετε και να βρείτε βερνίκια νυχιών που έχουν ως βάση το νερό ή μπορείτε ν’αγοράσετε μερικά χρώματα απ’το διαδίκτυο και να εξοικειωθείτε με τις πιο cool και πιο hip μάρκες που κυκλοφορούν στην αγορά. Μια απ’τις πιο δημοφιλείς μάρκες είναι η «Go Natural», ένα πραγματικά φυσικό βερνίκι νυχιών που προσφέρει πάνω από 60 μη τοξικά χρώματα. Επίσης, έχουν μια ολόκληρη σειρά από υπέροχα προϊόντα, όπως οι βάσεις για πρώτη και δεύτερη στρώση και ξεβαφτικό νυχιών που έχουν ως βάση το νερό και είναι βιολογικά.

 

Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε το «Suncoat», μια άλλη μάρκα βερνικιού νυχιών με βάση το νερό που έχει κερδίσει βραβεία για τη μοναδική και εκπληκτική της σύνθεση. Αν ενδιαφέρεστε να το δοκιμάσετε, αγοράστε το στο διαδίκτυο, καθώς μπορεί να μην το βρείτε στα καταστήματα.

Rate this item
(0 votes)