Ποιά είναι τα μη τοξικά βερνίκια νυχιών!

Για Το Περιβάλλον, Την Οικογένεια και Για Τον Εαυτό Σας

Πριν αγοράσετε εκείνο το μπουκάλι με το βερνίκι νυχιών, σταματήστε κι αναλογιστείτε τι μπορεί να περιέχει.

Τα συμβατικά βερνίκια νυχιών υφίστανται μια μείωση τελευταία, καθώς ολοένα και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν πόσα δηλητηριώδη κι επικίνδυνα χημικά περιέχουν τα βερνίκια νυχιών.

Από φορμαδεΰλδη και τολουόλη μέχρι DBP (Φθαλικός Διβουλεστέρας) κι επικίνδυνες βαφές, τα βερνίκια νυχιών είναι κάτι περισσότερο από επικίνδυνα. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε πάνω στο σώμα μας είναι τόσο σημαντικά όσο τι τρώμε, επομένως αν δε σας αρέσει να πίνετε ένα μπουκάλι βερνίκι νυχιών τότε είναι μια καλή ιδέα ν’αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μη τοξικά.

Τι είναι τα Μη Τοξικά Βερνίκια Νυχιών;

Ένα πραγματικά μη τοξικό βερνίκι νυχιών (πάντα να διαβάζετε τις οδηγίες πριν το χρησιμοποιήσετε!) δεν περιέχει διαλύτη και χημικά αέρια. Δεν πρέπει να περιέχουν εκείνη την τοξική «χημική» μυρωδιά που έχουν τα τοξικά βερνίκια νυχιών, κάθε φορά που βάφετε τα νύχια σας.

Γιατί να επιλέξω Μη Τοξικό Βερνίκι Νυχιών;

Ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων και για διαφορετικούς λόγους. Πρώτα, θα πρέπει να σκεφτείτε πως οι περισσότερες εταιρίες που παρασκευάζουν μη τοξικά ξεβαφτικά νυχιών είναι «πράσινες» και οικολογικές, κι ότι οι περισσότερες δεν κάνουν δοκιμές σε ζώα. Αυτό σημαίνει ότι θα υποστηρίξετε μια εταιρία που δεν έχει μόνο οικολογική συνείδηση και προσπαθεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο, αλλά δεν είναι άδικη και σκληρή ώστε να δοκιμάζει τα προϊόντα της σε αθώα πλάσματα.

Ακολουθούν η συνείδηση για την υγεία ή εκείνοι που έχουν υποφέρει ήδη από κάποια ασθένεια, η οποία ενδεχομένως να προκλήθηκε απ’τα σκληρά χημικά που περιέχει ένα συμβατικό βερνίκι νυχιών, όπως είναι ο καρκίνος και η ασθένεια του ήπατος.

Ίσως η αυξημένη ζήτηση να προέρχεται απ’τις γυναίκες σε ενδιαφέρουσα, οι οποίες προσπαθούν να χρησιμοποιούν όσο γίνεται πιο φυσικά και καθαρά προϊόντα. Καθώς δεν έχουν εξεταστεί ακόμα οι επιδράσεις ενός συμβατικού βερνικιού νυχιών σε αγέννητα μωρά ή έμβρυα, πως μπορούμε να ξέρουμε τι βλάβες μπορεί να προκαλούμε στα παιδιά με τα συνηθισμένα, χημικά βερνίκια που χρησιμοποιούμε στα νύχια μας; Δεν πρέπει όμως να σκέφτεστε μόνο τις επιπτώσεις των χημικών στο δέρμα, αλλά και τις αναθυμιάσεις απ’τα συμβατικά βερνίκια νυχιών που είναι ύποπτες για την πρόκληση θανατηφόρων και βλαβερών ασθενειών.

Τι είναι οι Μη Τοξικές Μάρκες Βερνικιών που κυκλοφορούν στα καταστήματα;

Παρόλο που είναι δύσκολο να βρείτε μια μάρκα μη τοξικού βερνικιού νυχιών, υπάρχουν και θα έπρεπε να τη βρείτε χωρίς πρόβλημα. Μια απ’τις πιο δημοφιλείς μάρκες είναι η «Safe Nail Polish». Αυτή η μάρκα οφείλει την ύπαρξή της στο ότι προσφέρει μια φόρμουλα μη τοξική, με βάση το νερό και υποαλλεργική, ώστε είναι ασφαλής και για ενήλικες και για παιδιά. Μπορείτε να βρείτε πολλά χρώματα για να επιλέξετε, με την ποικιλία τους να επεκτείνεται και να μεγαλώνει συνεχώς και φανερά.

Μια άλλη πολύ καλή μάρκα για να δοκιμάσετε είναι η «Polished Mama». Παρόλο που αυτή η μάρκα παρασκευάστηκε για τις έγκυες, αυτό το μη τοξικό βερνίκι νυχιών μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλες! Η εταιρία αυτή προσφέρει επίσης και ξεβαφτικά νυχιών χωρίς ακετόνη, έτσι ώστε μπορείτε ν’αφαιρέσετε γρήγορα το μη τοξικό σας βερνίκι νυχιών.

Rate this item
(2 votes)