Ποιά είναι τα μη τοξικά βερνίκια νυχιών!

Rate this item
(1 Vote)

Για Το Περιβάλλον, Την Οικογένεια και Για Τον Εαυτό Σας

Πριν αγοράσετε εκείνο το μπουκάλι με το βερνίκι νυχιών, σταματήστε κι αναλογιστείτε τι μπορεί να περιέχει.

Τα συμβατικά βερνίκια νυχιών υφίστανται μια μείωση τελευταία, καθώς ολοένα και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν πόσα δηλητηριώδη κι επικίνδυνα χημικά περιέχουν τα βερνίκια νυχιών.

Από φορμαδεΰλδη και τολουόλη μέχρι DBP (Φθαλικός Διβουλεστέρας) κι επικίνδυνες βαφές, τα βερνίκια νυχιών είναι κάτι περισσότερο από επικίνδυνα. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε πάνω στο σώμα μας είναι τόσο σημαντικά όσο τι τρώμε, επομένως αν δε σας αρέσει να πίνετε ένα μπουκάλι βερνίκι νυχιών τότε είναι μια καλή ιδέα ν’αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μη τοξικά.

Τι είναι τα Μη Τοξικά Βερνίκια Νυχιών;

Ένα πραγματικά μη τοξικό βερνίκι νυχιών (πάντα να διαβάζετε τις οδηγίες πριν το χρησιμοποιήσετε!) δεν περιέχει διαλύτη και χημικά αέρια. Δεν πρέπει να περιέχουν εκείνη την τοξική «χημική» μυρωδιά που έχουν τα τοξικά βερνίκια νυχιών, κάθε φορά που βάφετε τα νύχια σας.

Γιατί να επιλέξω Μη Τοξικό Βερνίκι Νυχιών;

Ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων και για διαφορετικούς λόγους. Πρώτα, θα πρέπει να σκεφτείτε πως οι περισσότερες εταιρίες που παρασκευάζουν μη τοξικά ξεβαφτικά νυχιών είναι «πράσινες» και οικολογικές, κι ότι οι περισσότερες δεν κάνουν δοκιμές σε ζώα. Αυτό σημαίνει ότι θα υποστηρίξετε μια εταιρία που δεν έχει μόνο οικολογική συνείδηση και προσπαθεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο, αλλά δεν είναι άδικη και σκληρή ώστε να δοκιμάζει τα προϊόντα της σε αθώα πλάσματα.

Ακολουθούν η συνείδηση για την υγεία ή εκείνοι που έχουν υποφέρει ήδη από κάποια ασθένεια, η οποία ενδεχομένως να προκλήθηκε απ’τα σκληρά χημικά που περιέχει ένα συμβατικό βερνίκι νυχιών, όπως είναι ο καρκίνος και η ασθένεια του ήπατος.

Ίσως η αυξημένη ζήτηση να προέρχεται απ’τις γυναίκες σε ενδιαφέρουσα, οι οποίες προσπαθούν να χρησιμοποιούν όσο γίνεται πιο φυσικά και καθαρά προϊόντα. Καθώς δεν έχουν εξεταστεί ακόμα οι επιδράσεις ενός συμβατικού βερνικιού νυχιών σε αγέννητα μωρά ή έμβρυα, πως μπορούμε να ξέρουμε τι βλάβες μπορεί να προκαλούμε στα παιδιά με τα συνηθισμένα, χημικά βερνίκια που χρησιμοποιούμε στα νύχια μας; Δεν πρέπει όμως να σκέφτεστε μόνο τις επιπτώσεις των χημικών στο δέρμα, αλλά και τις αναθυμιάσεις απ’τα συμβατικά βερνίκια νυχιών που είναι ύποπτες για την πρόκληση θανατηφόρων και βλαβερών ασθενειών.

Τι είναι οι Μη Τοξικές Μάρκες Βερνικιών που κυκλοφορούν στα καταστήματα;

Παρόλο που είναι δύσκολο να βρείτε μια μάρκα μη τοξικού βερνικιού νυχιών, υπάρχουν και θα έπρεπε να τη βρείτε χωρίς πρόβλημα. Μια απ’τις πιο δημοφιλείς μάρκες είναι η «Safe Nail Polish». Αυτή η μάρκα οφείλει την ύπαρξή της στο ότι προσφέρει μια φόρμουλα μη τοξική, με βάση το νερό και υποαλλεργική, ώστε είναι ασφαλής και για ενήλικες και για παιδιά. Μπορείτε να βρείτε πολλά χρώματα για να επιλέξετε, με την ποικιλία τους να επεκτείνεται και να μεγαλώνει συνεχώς και φανερά.

Μια άλλη πολύ καλή μάρκα για να δοκιμάσετε είναι η «Polished Mama». Παρόλο που αυτή η μάρκα παρασκευάστηκε για τις έγκυες, αυτό το μη τοξικό βερνίκι νυχιών μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλες! Η εταιρία αυτή προσφέρει επίσης και ξεβαφτικά νυχιών χωρίς ακετόνη, έτσι ώστε μπορείτε ν’αφαιρέσετε γρήγορα το μη τοξικό σας βερνίκι νυχιών.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.