Γιατί να χρησιμοποιήσετε οργανικά βερνίκια νυχιών?

Rate this item
(0 votes)

Με τόσους διαφορετικούς τύπους σε βερνίκια νυχιών που κυκλοφορούν στα καταστήματα και τη διαφορετική σύνθεσή τους θα είναι δύσκολο να επιλέξετε ποιο σας ταιριάζει καλύτερα.

Με δεδομένο τις πολλές βλαβερές ουσίες που περιέχουν τα πιο παραδοσιακά βερνίκια και στο ότι αποκτάμε μεγαλύτερη συνείδηση όσον αφορά στην υγεία γενικότερα, δεν είναι να απορεί κανείς που τα βιολογικά προϊόντα εισχώρησαν στην αγορά των καλλυντικών ξαφνικά και συνεχώς αυξάνεται η δημοτικότητά τους.

Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πόσο βλαβερή μπορεί να είναι η σύνθεση των βερνικιών για τα νύχια. Δεν αποτελείται μόνο από καρκινογόνες ουσίες, αλλά αυτές οι ίδιες ουσίες έχει αποδειχτεί ότι προκαλούν στειρότητα και προβλήματα που αφορούν στην αναπαραγωγή, προβλήματα συμπεριφοράς και παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ρύπανση του περιβάλλοντος.

Μερικές απ’τις βλαβερές χημικές ουσίες που μπορείτε να βρείτε καθημερινά στα συνηθισμένα βερνίκια νυχιών είναι:

 • Φορμαλδεΰδη
 • Τολουόλη
 • DBP (Φθαλικός Διβουλεστέρας)

Αυτά τα χημικά δεν είναι μόνο ανησυχητικά για όλες, αλλά και ιδιαίτερα ανησυχητικά για τις εγκύους. Οι ουσίες αυτές είναι βλαβερές και για τη μητέρα και για το έμβρυο, και είναι ο λόγος, για τον οποίο οι πιο συνηδειτοποιημένες όσον αφορά στην υγεία έγκυες στρέφονται στα βιολογικά βερνίκια νυχιών.

Όμως, τι είναι τα βιολογικά βερνίκια νυχιών; Τα βιολογικά βερνίκια νυχιών σας προσφέρουν μια σύνθεση χωρίς χημικές ουσίες κι επομένως είναι ένα φυσικό προϊόν. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται σ’ένα βιολογικό βερνίκι νυχιών δεν είναι επεξεργασμένα ή δεν έχουν διάφορα προσθετικά, όπως συντηρητικά ή χρωστικές ουσίες. Αυτά τα προϊόντα δεν είναι τοξικά και είναι ασφαλή στη χρήση τους.

Αν ανοίξετε ένα μπουκάλι με βιολογικό βερνίκι νυχιών, θα διαπιστώσετε ότι δεν μυρίζει. Αυτό το δυνατό, χημικό στοιχείο που διαθέτουν τα συμβατικά βερνίκια νυχιών δεν είναι πρόβλημα για εσάς που χρησιμοποιείτε τα βιολογικά βερνίκια νυχιών, απλά και μόνο, επειδή αυτά δεν περιέχουν αυτά τα χημικά.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα βιολογικά βερνίκια νυχιών είναι πιο ασφαλή για το περιβάλλον. Χωρίς να χρησιμοποιούνται τοξίνες και με τα προϊόντα να κρατούνται στη φυσική τους μορφή, με λιγότερα κατασκευάσματα στην παραγωγή τους, τα προϊόντα αυτά μπορούν να επιστρέψουν στη γη με ασφάλεια και με λίγες επιδράσεις.

Εδώ έγκειται το πρόβλημα με οτιδήποτε βιολογικό: Τα βιολογικά προϊόντα τείνουν να μην ελέγχονται, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για καλλυντικά. Παρόλο που υπάρχει μεγάλη πίεση για τα βιολογικά καλλυντικά να πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις με τα βιολογικά τρόφιμα, αυτό θα πρέπει να γίνει από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) κι άλλους οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι να βεβαιώσουν ότι αυτά τα προϊόντα είναι πράγματι βιολογικά. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να εξετάζονται ακόμα περισσότερο μέχρι να προσφερθούν στον καταναλωτή.

Αν ενδιαφέρεστε ν’αγοράσετε ένα μπουκάλι βιολογικό βερνίκι νυχιών ή δυο, τότε καλύτερα είναι να βρείτε πρώτα πληροφορίες για την εταιρεία στο διαδίκτυο και να εξετάσετε τα συστατικά που εμπεριέχονται στο μπουκάλι. Ψάξτε γρήγορα τα συστατικά online, σκεφτείτε πιθανές επιδράσεις κι επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, αν έχετε οποιοδήποτε ερώτημα.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.