Γιατί να χρησιμοποιήσετε οργανικά βερνίκια νυχιών?

Με τόσους διαφορετικούς τύπους σε βερνίκια νυχιών που κυκλοφορούν στα καταστήματα και τη διαφορετική σύνθεσή τους θα είναι δύσκολο να επιλέξετε ποιο σας ταιριάζει καλύτερα.

Με δεδομένο τις πολλές βλαβερές ουσίες που περιέχουν τα πιο παραδοσιακά βερνίκια και στο ότι αποκτάμε μεγαλύτερη συνείδηση όσον αφορά στην υγεία γενικότερα, δεν είναι να απορεί κανείς που τα βιολογικά προϊόντα εισχώρησαν στην αγορά των καλλυντικών ξαφνικά και συνεχώς αυξάνεται η δημοτικότητά τους.

Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πόσο βλαβερή μπορεί να είναι η σύνθεση των βερνικιών για τα νύχια. Δεν αποτελείται μόνο από καρκινογόνες ουσίες, αλλά αυτές οι ίδιες ουσίες έχει αποδειχτεί ότι προκαλούν στειρότητα και προβλήματα που αφορούν στην αναπαραγωγή, προβλήματα συμπεριφοράς και παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ρύπανση του περιβάλλοντος.

Μερικές απ’τις βλαβερές χημικές ουσίες που μπορείτε να βρείτε καθημερινά στα συνηθισμένα βερνίκια νυχιών είναι:

  • Φορμαλδεΰδη
  • Τολουόλη
  • DBP (Φθαλικός Διβουλεστέρας)

Αυτά τα χημικά δεν είναι μόνο ανησυχητικά για όλες, αλλά και ιδιαίτερα ανησυχητικά για τις εγκύους. Οι ουσίες αυτές είναι βλαβερές και για τη μητέρα και για το έμβρυο, και είναι ο λόγος, για τον οποίο οι πιο συνηδειτοποιημένες όσον αφορά στην υγεία έγκυες στρέφονται στα βιολογικά βερνίκια νυχιών.

Όμως, τι είναι τα βιολογικά βερνίκια νυχιών; Τα βιολογικά βερνίκια νυχιών σας προσφέρουν μια σύνθεση χωρίς χημικές ουσίες κι επομένως είναι ένα φυσικό προϊόν. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται σ’ένα βιολογικό βερνίκι νυχιών δεν είναι επεξεργασμένα ή δεν έχουν διάφορα προσθετικά, όπως συντηρητικά ή χρωστικές ουσίες. Αυτά τα προϊόντα δεν είναι τοξικά και είναι ασφαλή στη χρήση τους.

Αν ανοίξετε ένα μπουκάλι με βιολογικό βερνίκι νυχιών, θα διαπιστώσετε ότι δεν μυρίζει. Αυτό το δυνατό, χημικό στοιχείο που διαθέτουν τα συμβατικά βερνίκια νυχιών δεν είναι πρόβλημα για εσάς που χρησιμοποιείτε τα βιολογικά βερνίκια νυχιών, απλά και μόνο, επειδή αυτά δεν περιέχουν αυτά τα χημικά.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα βιολογικά βερνίκια νυχιών είναι πιο ασφαλή για το περιβάλλον. Χωρίς να χρησιμοποιούνται τοξίνες και με τα προϊόντα να κρατούνται στη φυσική τους μορφή, με λιγότερα κατασκευάσματα στην παραγωγή τους, τα προϊόντα αυτά μπορούν να επιστρέψουν στη γη με ασφάλεια και με λίγες επιδράσεις.

Εδώ έγκειται το πρόβλημα με οτιδήποτε βιολογικό: Τα βιολογικά προϊόντα τείνουν να μην ελέγχονται, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για καλλυντικά. Παρόλο που υπάρχει μεγάλη πίεση για τα βιολογικά καλλυντικά να πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις με τα βιολογικά τρόφιμα, αυτό θα πρέπει να γίνει από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) κι άλλους οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι να βεβαιώσουν ότι αυτά τα προϊόντα είναι πράγματι βιολογικά. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να εξετάζονται ακόμα περισσότερο μέχρι να προσφερθούν στον καταναλωτή.

Αν ενδιαφέρεστε ν’αγοράσετε ένα μπουκάλι βιολογικό βερνίκι νυχιών ή δυο, τότε καλύτερα είναι να βρείτε πρώτα πληροφορίες για την εταιρεία στο διαδίκτυο και να εξετάσετε τα συστατικά που εμπεριέχονται στο μπουκάλι. Ψάξτε γρήγορα τα συστατικά online, σκεφτείτε πιθανές επιδράσεις κι επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, αν έχετε οποιοδήποτε ερώτημα.

Rate this item
(0 votes)