Τι να προσέχετε στο Σκληρυντικό

Τα υγρά, εύθραυστα νύχια ή τα νύχια που φθείρονται και σπάνε εύκολα μπορούν να επωφεληθούν από ένα σκληρυντικό καλής ποιότητας. Οι γυναίκες δε χρειάζεται να αποθαρρύνονται άλλο απ’τα νύχια τους που χρειάζονται πολύ χρόνο πάρα για να μακρύνουν ή σπάνε. Αντιθέτως, μπορούν να επενδύσουν σ’ένα καλό σκληρυντικό.

Γιατί τα νύχια μου είναι τόσο αδύναμα;

Βασικά, υπάρχει ένας αριθμός από διαφορετικούς λόγους που μπορεί να έχετε αδύνατα νύχια που χρειάζονται σκληρυντικό. Οι πιο συνηθισμένοι είναι:

  • Ηλικία (όσο μεγαλύτερο σε ηλικία γίνεται ένα άτομο, τόσο πιο ξηρά κι εύθραυστα γίνονται τα νύχια του)
  • Φτωχή διατροφή ή ανεπαρκής διατροφή
  • Χρήση απορρυπαντικών και καθαριστικών προϊόντων (αυτά τα προϊόντα έχουν πολλά χημικά που καταστρέφουν την κερατίνη των νυχιών μας)
  • Συχνή χρήση βερνικιών για τα νύχια και χρήση ξεβαφτικού νυχιών
  • Βακτήρια ή μυκητιάσεις
  • Τραυματισμοί στη βάση των νυχιών
  • Συνεχής επαφή με το νερό
  • Ασθένεια (όπως νεφρό ή ασθένεια του ήπατος)

Επίσης, μπορεί να έχετε εύθραυστα νύχια εξαιτίας της κληρονομικότητας! Ρίξτε μια ματιά στα νύχια της μητέρας ή της γιαγιάς σας για να δείτε αν έχουν κι αυτές εύθραστα νύχια.

Πως μπορώ να δυναμώσω τα νύχια μου;

Βρίσκοντας την αιτία για τα εύθραυστα νύχια σας που σπάνε είναι ένα βήμα για να βρείτε μια θεραπεία. Αν έχετε μυκητίαση ή μόλυνση από βακτήρια, επισκεφτείτε τον γιατρό σας και δείτε πως μπορείτε να το χειριστείτε. Αν οφείλεται στην ανεπαρκή διατροφή, δείτε τι μπορείτε να συμπεριλάβετε στο διατροφολόγιό σας, έτσι ώστε να δυναμώσουν τα νύχια σας. Δοκιμάστε να πάρετε μια πολυβιταμίνη και δείτε αν βοηθήσει! Ρωτήστε τον γιατρό σας, αν μπορεί να προσδιορίσει άλλες αιτίες που μπορεί να υπάρχουν και κάνουν τα νύχια σας τόσο αδύναμα.

Δυο πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τα νύχια σας δυνατά είναι να τα προστατεύετε και να τα ενυδατώνετε. Όποτε χρησιμοποιείτε καθαριστικά προϊόντα να φοράτε πλαστικά γάντια, έτσι ώστε τα νύχια να μην έρχονται σε επαφή με τα σκληρά απορρυπαντικά. Να διατηρείτε τα νύχια σας καλά ενυδατωμένα χρησιμοποιώντας μια βαθιά, διεισδυτική λοσιόν για τα χέρια και ν’απλώνετε ειδικό λάδι στα πετσάκια των νυχιών σας.

Ένας άλλος τρόπος για να δυναμώσετε τα νύχια σας είναι, φυσικά, να επενδύσετε σε ένα καλό σκληρυντικό νυχιών. Το σκληρυντικό δε θα πρέπει μόνο να ενυδατώνει τα νύχια σας, αλλά θα πρέπει και να τα σκληραίνει και να τα δυναμώνει. Τα δυνατά νύχια μεγαλώνουν πιο εύκολα στο μήκος που επιθυμείτε.

Μπορείτε να βρείτε σκληρυντικά νυχιών σε διαφορετικούς τύπους, από τζελ και κρέμες μέχρι σε μορφή βερνικιού. Τα βερνίκια είναι τα πιο δημοφιλή, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση στα συνηθισμένα σας βερνίκια νυχιών. Καλύτερα θα είναι να επιλέξετε ένα σκληρυντικό που περιέχει υδροκολλαγόνο. Αυτό το συστατικό είναι σημαντικό για να εμποδίζει τα νύχια να χάσουν την ενυδάτωσή τους, καθώς δημιουργεί ένα δυνατό, προστατευτικό φράγμα. Αν έχετε πολύ αδύναμα νύχια, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα σκληρυντικό που περιέχει νάιλον για καλύτερα αποτελέσματα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα σκληρυντικά που περιέχουν φορμαδεΰλδη.

Rate this item
(2 votes)