Τι είναι ο στεγνωτήρας νυχιών;

Ο νούμερο ένα λόγος που πολλές γυναίκες δεν βάφουν ούτε τα νύχια των χεριών ούτε τα νύχια των ποδιών τους: ο χρόνος που χρειάζεται για να στεγνώσει! Χωρίς αμφιβολία οι γυναίκες στις μέρες μας είναι πιο πολυάσχολες από ποτέ, επομένως ποια διαθέτει εκείνα τα 30 λεπτά μέχρι 2 ώρες για να καθίσει και να περιμένει να στεγνώσουν τα νύχια της;

Με υγρά νύχια δε μπορείτε να πληκτρολογήσετε, να μαγειρέψετε, συχνά δε μπορείτε ούτε να ξεφυλλίσετε τις σελίδες ενός περιοδικού εξαιτίας του φόβου ότι θα χαλάσετε τα βαμμένα νύχια σας! Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στεγνωτήρα νυχιών.

Μα τι είναι ο στεγνωτήρας νυχιών; Ακριβώς αυτό που ακούτε: ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται στα σαλόνια ομορφιάς, από τις μανικιουρίστες και κάθε μέρα από γυναίκες παγκοσμίως για να επισπεύσουν τη διαδικασία στεγνώματος των νυχιών τους. Μέσα σε λίγα μόνο λεπτά μπορείτε να έχετε εντελώς στεγνά νύχια, που σημαίνει ότι το να κάθεστε και να περιμένετε ατέλειωτα να στεγνώσουν τα νύχια σας είναι πλέον παρελθόν.

Στην αγορά υπάρχει ένας αριθμός από διαφορετικούς στεγνωτήρες νυχιών, πολλοί από τους οποίους είναι αρκετά προσιτοί. Μερικοί είναι πιο απλοί από άλλους, φυσικά. Οι πιο απλοί απ’αυτούς προσφέρουν φυσήματα κρύου αέρα που στοχεύουν τα νύχια σας. Η θερμοκρασία και η ταχύτητα του αέρα που βγαίνει από την άκρη αυτού του εργαλείου βοηθά να επισπεύσετε τη διαδικασία στεγνώματος των νυχιών σας.

Τα σαλόνια ομορφιάς έχουν πιο προηγμένα εργαλεία να επισπεύδουν τη διαδικασία στεγνώματος απ’το να προσφέρουν μόνο μερικά εμφυσήματα κρύου αέρα. Πολλοί από τους στεγνωτήρες νυχιών που χρησιμοποιούνται στα σαλόνια ομορφιάς κάνουν χρήση ακτίνων UV για να στεγνώνουν τα νύχια. Αυτές οι ακτίνες συνοδεύονται μ’ένα βασικό θερμοστάτη που επιτρέπει στους μανικιουρίστες να προσαρμόζουν τη θερμοκρασία του αέρα που βγαίνει απ’το κρύο στο ζεστό. Μπορούν, επίσης, να επιταχύνουν τον αέρα ή να τον επιβραδύνουν, εξαρτάται απ’το τι θέλετε, και πολλοί από τους στεγνωτήρες νυχιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα και στα χέρια και στα πόδια σας. Μια φωτεινή ένδειξη που έχει τοποθετηθεί στη συσκευή δείχνει στον μανικιουρίστα πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Επίσης, υπάρχουν σπρέι αεροζόλ, με τα οποία μπορείτε να ψεκάσετε τα νύχια σας για να στεγνώσουν. Αυτά, γενικά, δεν είναι και τόσο ακριβά και είναι και πολύ αποτελεσματικά! Κάθε φορά, λοιπόν, που δεν έχετε αρκετό χρόνο, μπορείτε να κάνετε αυτήν την επιλογή.

Τέλος, ίσως να θελήσετε να δοκιμάσετε τις συνθέσεις «quick dry» που κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα. Παρόλο που μερικές απ’αυτές τις μάρκες δεν είναι και τόσο αποτελεσματικές, υπάρχουν πολλές μάρκες που προσφέρουν υπέροχα βερνίκια νυχιών «quick dry» και βάσεις. Αυτοί οι τύποι δεν απαιτούν τη χρήση στεγνωτήρα νυχιών (εκτός κι αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε) κι έχουν την τάση να στεγνώνουν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα (η πρώτη στρώση) και μέχρι 10 λεπτά (για τις επιπρόσθετες στρώσεις).

Rate this item
(0 votes)