Πώς ν’ αποκτήσετε απαλότερα πόδια με λίμα ποδιών

Αν τα έχετε δοκιμάσει όλα: απολέπιση, ενυδάτωση, μούλιασμα και τα πόδια σας εξακολουθούν να μην είναι λεία, είναι καιρός να επενδύσετε σε μια λίμα ποδιών. Η λίμα ποδιών απομακρύνει το πραγματικά σκληρό δέρμα που δεν μπορεί να κάνει μια συνηθισμένη θεραπεία ποδιών.

Υπάρχει μια ποικιλία από διαφορετικές λίμες για να επιλέξετε, από ελαφρόπετρες μέχρι τρίφτες, γι' αυτό είναι σημαντικό να βρείτε το κατάλληλο εργαλείο για τα πόδια σας.

Οι τρίφτες είναι οι πιο αποτελεσματικοί τύποι λίμας για την αφαίρεση του πραγματικά χοντρού και σκληρού δέρματος, αλλά μπορούν να είναι και οι πιο τρομακτικοί. Αν η εμφάνισή τους που μοιάζει με τον τρίφτη τυριού σας αηδιάζει, καλύτερα να ξεκινήσετε με κάτι λιγότερο δυσάρεστο, όπως μια λεία λίμα. Αυτές οι λίμες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φέρουν αποτελέσματα, αλλά κάνουν εκπληκτική δουλειά και είναι ιδιαίτερα ιδανικές αν το δέρμα σας δεν είναι πάρα πολύ σκληρό.

Ορίστε πώς να κάνετε πεντικιούρ με μια λίμα ποδιών:
1. Μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για είκοσι λεπτά προκειμένου να μαλακώσει το δέρμα. Αν έχετε μισό φλυτζάνι κρέμα χεριών την προσθέτετε στη λεκάνη που μουλιάζετε τα πόδια σας. Είναι πολύ καλή για έξτρα απαλότητα στις ξηρές περιοχές με κάλους.
2. Ξεκινώντας με την παχιά πλευρά της λίμας κινήστε τη απαλά μπροστά και πίσω αρχίζοντας απ' τη σφαίρα του ποδιού και δουλεύοντας με τον ίδιο τρόπο επικεντρώνοντας κυρίως στις σκληρές περιοχές του δέρματος.
3. Γυρίστε τη λίμα στη μαλακή πλευρά κι επαναλάβετε τη διαδικασία για να μαλακώσετε όλες τις σκληρές περιοχές.
4. Απλώστε στα πόδια σας μια πλούσια, θρεπτική λοσιόν ποδιών που θ' απορροφηθεί εύκολα απ' τις πρόσφατα μαλακές περιοχές.
5. Λιμάρετε και βάψτε τα νύχια σας ως συνήθως.

Τώρα έχετε πάρα πολύ απαλά, τέλεια βαμμένα πόδια έτοιμα να επιδειχτούν στα στα αγαπημένα σας τακούνια με το λουράκι!

Rate this item
(0 votes)