Πώς να κόψετε τα νύχια των ποδιών σας με τον σωστό τρόπο!

Γνωρίζατε ότι η λάθος κοπή των νυχιών στα πόδια μπορεί να οδηγήσει σε νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα, μύκητες των νυχιών και πόνο στα πόδια; Ο τρόπος που κόβετε τα νύχια των ποδιών επιδρά άμεσα στον τρόπο, με τον οποίο μεγαλώνουν.

Τα υπερβολικά κομμένα νύχια μπορούν να κάνουν το νύχι να αναπτυχθει γύρω απο τον ευατο του και να μεγαλώνει ετσι δημιουργωντας σε επώδυνη διάτρηση του δέρματος και πιθανή μόλυνση. Αφήνοντας τα νύχια πάρα πολύ μακριά ενθαρύνονται να διατηρούν την υγρασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε μόλυνση.

Μπερδευτήκατε; Δεν χρειάζεται. Σας έχουμε απλές συμβουλές για να κόβετε τα νύχια σας σωστά κάθε φορά.

Πώς να κόβετε τα νύχια των ποδιών

1. Επιλέξτε το κατάλληλο ψαλίδι. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο ψαλίδι για τα νύχια των χεριών και των ποδιών. Ένα καλό ψαλίδι για τα νύχια των χεριών είναι λίγο πιο φαρδύ και πιο επίπεδο απ' το συνηθισμένο ψαλίδι για τα νύχια των χεριών. Να το αποστειρώνετε με οινόπνευμα μεταξύ των χρήσεων και μην το μοιράζεστε με τις φίλες σας.

2. Επιλέξτε τον κατάλληλο χρόνο. Αποφύγετε να κόβετε τα νύχια σας κατευθείαν μετά το ντους, καθώς τα υγρά νύχια είναι πιο μαλακά και πιο ευάλωτα στο σκίσιμο. Αντ' αυτού, πάντα να δουλεύετε με στεγνά, καθαρά νύχια.

3. Επιλέξτε το κατάλληλο κόψιμο. Κόψτε τα νύχια κατευθύνοντας το ψαλίδι κατά μήκος κάθε δαχτύλου του ποδιού και αποφύγετε να κάμπτετε προς τα κάτω για να στρογγυλέψουν τα νύχια, καθώς τα καμπυλωτά νύχια μπορούν να μεγαλώνουν προς τα μέσα. Κόψτε κάθε νύχι λίγο λίγο και όχι με τη μία, κάτι που μπορεί να κάνει το νύχι να γυρίσει προς τα μέσα.

4. Επιλέξτε το μήκος. Αποφύγετε να κόβετε τα νύχια πάρα πολύ κοντά, καθώς και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα. Αν σας αρέσουν κοντά, κόψτε τα ακριβώς κάτω από την άκρη του δαχτύλου, όχι περισσότερο από ένα χιλιοστό.

5. Αν είστε λάτρεις της λίμας και όχι του ψαλιδιού...Αν προτιμάτε να λιμάρετε παρά να κόβετε, αποφύγετε να κάνετε την κίνηση μπρος πίσω με τη λίμα και αντ' αυτού κινήστε απαλά την λίμα κατά μήκος του νυχιού προς μια κατεύθυνση μέχρι να γίνει λείο.

Rate this item
(2 votes)