Πώς να θεραπεύσετε πόδια που πονάνε

Rate this item
(0 votes)

Για όσους μαστίζονται από πελματιαία απονευρωσίτιδα, γνωστή και ως πόνος στα πέλματα, πληγές στα πόδια ή γενικά προβλήματα στα πόδια, μια απλή βόλτα για ψώνια με φίλους μπορεί να γίνει ένα βασανιστικό μαρτύριο.

Αν κουραστήκατε να σας καταπνίγουν τα πονεμένα πόδια, πάρτε κουράγιο, γιατί υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε τα προβλήματα των ποδιών (δεν υπάρχει λογοπαίγνιο).

 

Πελματιαία απονευρωσίτιδα

Η πελματιαία απονευρωσίτιδα προκαλείται από τον ανώμαλο πρηνισμό (ξέρει κανείς τι

σημαίνει αυτό;) των ποδιών, που μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες

περιλαμβάνοντας παρατεταμένες περιόδους ορθοστασίας σε σκληρές επιφάνειες, ακατάλληλα παπούτσια και θέσεις εργασίας που χρειάζονται πολύ περπάτημα. Αν μείνει χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε οστική ανάπτυξη στη φτέρνα, γνωστή ως άκανθας πτέρνας και πολύ πονεμένες φτέρνες.

Ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση της πελματιαίας απονευρωσίτιδας είναι ο πάγος και η ξεκούραση. Αν είναι σοβαρή, ο παθολόγος σας μπορεί να σας συστήσει ενέσεις κορτιζόνης και στεροειδών στις φτέρνες για τη μείωση της φλεγμονής. Επίσης, μπορείτε να μειώσετε το πρόβλημα απ' την επιδείνωση χρησιμοποιώντας πάτους για τη διόρθωση του πρηνισμού στο πόδι που μπορεί να σας συστήσει ένας υποδηματολόγος.

Πληγές στα πόδια

Οι φουσκάλες και οι πληγές στα πόδια μπορεί να είναι ιδιαίτερα επώδυνες καθιστώντας δύσκολο το περπάτημα. Αν υποφέρετε απ' αυτές, υπάρχει πιθανότητα το πρόβλημα να είναι τα παπούτσια σας. Τα νέα και ακατάλληλα παπούτσια είναι οι μεγαλύτεροι υπεύθυνοι. Η καλύτερη θεραπεία είναι η αποφυγή των παπουτσιών γενικότερα, αλλά αν πρέπει να τα φορέσετε, καλύψτε τις πληγές με τσιρότα για να αποφύγετε την περαιτέρω τριβή και τον ερεθισμό.

Γενικά προβλήματα με τα πόδια

Αν έχετε συνεχή προβλήματα με τα πόδια και οι συνηθισμένες μέθοδοι δεν έχουν αποτέλεσμα, είναι καιρός να συμβουλευτείτε τον παθολόγο σας, ο οποίος είναι σε θέση να εξετάσει τα πόδια σας σωστά και να σας δώσει ένα κατάλληλο σχέδιο θεραπείας ή να σας συστήσει έναν ειδικό. Στο μεταξύ, προσπαθήστε να αποφύγετε τα φτηνά και ακατάλληλα παπούτσια, επιτρέψτε στα πόδια σας να αναπνέουν όποτε είναι εφικτό και κάντε τακτικά διαλείμματα ανάπαυσης, αν η εργασία σας περιλαμβάνει πολλή ορθοστασία ή περπάτημα.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.