Πώς να θεραπεύσετε πόδια που πονάνε

Για όσους μαστίζονται από πελματιαία απονευρωσίτιδα, γνωστή και ως πόνος στα πέλματα, πληγές στα πόδια ή γενικά προβλήματα στα πόδια, μια απλή βόλτα για ψώνια με φίλους μπορεί να γίνει ένα βασανιστικό μαρτύριο.

Αν κουραστήκατε να σας καταπνίγουν τα πονεμένα πόδια, πάρτε κουράγιο, γιατί υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε τα προβλήματα των ποδιών (δεν υπάρχει λογοπαίγνιο).

 

Πελματιαία απονευρωσίτιδα

Η πελματιαία απονευρωσίτιδα προκαλείται από τον ανώμαλο πρηνισμό (ξέρει κανείς τι

σημαίνει αυτό;) των ποδιών, που μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες

περιλαμβάνοντας παρατεταμένες περιόδους ορθοστασίας σε σκληρές επιφάνειες, ακατάλληλα παπούτσια και θέσεις εργασίας που χρειάζονται πολύ περπάτημα. Αν μείνει χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε οστική ανάπτυξη στη φτέρνα, γνωστή ως άκανθας πτέρνας και πολύ πονεμένες φτέρνες.

Ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση της πελματιαίας απονευρωσίτιδας είναι ο πάγος και η ξεκούραση. Αν είναι σοβαρή, ο παθολόγος σας μπορεί να σας συστήσει ενέσεις κορτιζόνης και στεροειδών στις φτέρνες για τη μείωση της φλεγμονής. Επίσης, μπορείτε να μειώσετε το πρόβλημα απ' την επιδείνωση χρησιμοποιώντας πάτους για τη διόρθωση του πρηνισμού στο πόδι που μπορεί να σας συστήσει ένας υποδηματολόγος.

Πληγές στα πόδια

Οι φουσκάλες και οι πληγές στα πόδια μπορεί να είναι ιδιαίτερα επώδυνες καθιστώντας δύσκολο το περπάτημα. Αν υποφέρετε απ' αυτές, υπάρχει πιθανότητα το πρόβλημα να είναι τα παπούτσια σας. Τα νέα και ακατάλληλα παπούτσια είναι οι μεγαλύτεροι υπεύθυνοι. Η καλύτερη θεραπεία είναι η αποφυγή των παπουτσιών γενικότερα, αλλά αν πρέπει να τα φορέσετε, καλύψτε τις πληγές με τσιρότα για να αποφύγετε την περαιτέρω τριβή και τον ερεθισμό.

Γενικά προβλήματα με τα πόδια

Αν έχετε συνεχή προβλήματα με τα πόδια και οι συνηθισμένες μέθοδοι δεν έχουν αποτέλεσμα, είναι καιρός να συμβουλευτείτε τον παθολόγο σας, ο οποίος είναι σε θέση να εξετάσει τα πόδια σας σωστά και να σας δώσει ένα κατάλληλο σχέδιο θεραπείας ή να σας συστήσει έναν ειδικό. Στο μεταξύ, προσπαθήστε να αποφύγετε τα φτηνά και ακατάλληλα παπούτσια, επιτρέψτε στα πόδια σας να αναπνέουν όποτε είναι εφικτό και κάντε τακτικά διαλείμματα ανάπαυσης, αν η εργασία σας περιλαμβάνει πολλή ορθοστασία ή περπάτημα.

Rate this item
(0 votes)