Πώς να απαλλαγείτε από τα ξηρά πόδια

Η αίσθηση των σκληρών, ξηρών ποδιών που γρατσουνάνε στα σεντόνια μπορεί να είναι αρκετή για να σας ξυπνήσει στη μέση της νύχτας και να σας στείλει να βάλετε ενυδατική κρέμα στα πόδια.Είναι ξηρή, ξεφλουδισμένη επιδερμίδα, σκασμένες φτέρνες και ξεφλουδισμένα πόδια.

Αντιμετωπίστε το. Αξίζει να το δείτε θετικά. Κάτι που είναι το χειρότερο για κάποιες από εμάς, δεν φαίνεται να έχει σημασία το πόσο συχνά ενυδατώνουμε, απλώς δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από το απαίσιο συναίσθημα του γυαλόχαρτου. Ευτυχώς, όμως, οπλισμένες με τα κατάλληλα εργαλεία μπορείτε να πείτε για τα καλά αντίο στα ξεφλουδισμένα πόδια.

Δεν είναι όλα τα ενυδατικά προϊόντα το ίδιο

Κάποιες από τις πιο εκλεκτές και ηδείς λοσιόν είναι και οι πιο αναποτελεσματικές στη θεραπεία των πραγματικά ξηρών ποδιών. Αν θέλετε πραγματικά να αποβάλλετε τις σκασμένες φτέρνες και την ξηρή ξεφλουδισμένη επιδερμίδα, η καλύτερη κρέμα είναι η Sorbolene που περιέχει βιταμίνη Ε, την οποία μπορείτε να αγοράσετε στο φαρμακείο της περιοχής σας ή στο σούπερ μάρκετ. Σε αντίθεση με πολλές ενυδατικές κρέμες, οι οποίες απλώς διατηρούν απαλό το δέρμα, η κρέμα Sorbolene συμβάλλει ουσιαστικά στην αναδόμηση της ταλαιπωρημένης επιδερμίδας όπως για παράδειγμα τα ξηρά πόδια. Η βιταμίνη Ε έχει αποδειχτεί ότι βοηθά στην προώθηση της ελαστικότητας και της απομάκρυνσης του σκληρού δέρματος βελτιώνοντας τη γενική απαλότητα.

Φορέστε κάλτσες

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά οι κάλτσες πάνω από ένα παχύ στρώμα ενυδατικής κρέμας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους αναδόμησης των ξηρών ξεφλουδισμένων φτερνών. Αλείψτε τα πόδια σας με Sorbolene ή βαζελίνη πριν πάτε για ύπνο αφήνοντας ένα ορατό στρώμα στην επιφάνεια της επιδερμίδας, στη συνέχεια φορέστε ένα παλιό ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες. Οι κάλτσες θα παγιδεύσουν τις ιδιότητες της κρέμας ή του τζελ κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αποτέλεσμα: έξτρα απαλά πόδια.

Μερικοί το προτιμούν καυτό

Ενώ όλοι απολαμβάνουμε ένα καυτό ντους, η έκθεση των ποδιών στο πραγματικά καυτό νερό για παρατεταμένο χρονικό διάστημα είναι ένας σίγουρος τρόπος να απορροφηθεί όλη η φυσική τους υγρασία. Γι' αυτό, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και κρατήστε το ντους ζεστό και όχι καυτό.

Rate this item
(0 votes)