Πώς να απαλλαγείτε από τα νύχια των ποδιών που μεγαλώνουν προς τα μέσα

Rate this item
(0 votes)

Ένα νύχι ποδιού που μεγαλώνει προς τα μέσα μπορεί να είναι ενοχλητικό και οτιδήποτε άλλο εκτός από όμορφο!Αν δεν αντιμετωπιστεί, το νύχι που μεγαλώνει προς τα μέσα μπορεί να κάνει τον κύκλο ζωής του οδηγώντας σε μόλυνση, έντονο πόνο και δυσκολία στο περπάτημα, και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να μετατραπεί ακόμα και σε σοβαρή λοίμωξη των οστών απαιτώνταςχειρουργική θεραπεία.

Έτσι, αν είστε αρκετά δεμένες με τα πόδια σας, σας συμβουλεύουμε να περιποιηθείτε τα νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα αμέσως! Ορίστε πώς να περιποιηθείτε τα νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα...

Όταν εμφανίζονται τα συμπτώματα

Ξεκινήστε το πλύσιμο των ποδιών σας τακτικά με σαπούνι και νερό μέχρι και τρεις φορές τη μέρα για να διατηρείται η περιοχή καθαρή. Αμέσως σταματήστε να φοράτε στενά παπούτσια και ψηλά τακούνια, τα οποία ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των βακτηρίων. Προσπαθήστε να παίρνουν αέρα τα πόδια και να είναι όσο το δυνατό στεγνά φορώντας πέδιλα και ανοιχτά παπούτσια. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι τυλιγμένο έτσι ώστε να σχηματίζει ρολό ή φυτίλι μπορείτε να σηκώσετε τη γωνία του νυχιού που πιέζει προς το δέρμα. Μετά την εμβάπτιση μπορείτε να τοποθετήσετε το ρολό ανάμεσα στο νύχι και το δέρμα ανυψωμένο. Αλλά, αν η σκέψη του και μόνο σας τρομάζει ή τα συμπτώματα δεν έχουν εξαφανιστεί σε 3-4 μέρες πρέπει να:

Επισκεπτείτε τον γιατρό σας

Ο γιατρός μπορεί να μεγαλώσει τα νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα για εσάς, επομένως δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε τον παράγοντα φόβο μόνες σας, ή αν η μόλυνση έχει προχωρήσει, ο γιατρός σας μπορεί να μουδιάσει την περιοχή ή να κόψει το νύχι που μεγαλώνει προς τα μέσα και οτιδήποτε άλλο στην περιοχή έχει μολυνθεί με φλεγμονή. Ο γιατρός σας θα σας δώσει, επίσης, ένα θεραπευτικό πλάνο για το νύχι του ποδιού που μεγαλώνει προς τα μέσα στο σπίτι που είναι επιτακτική ανάγκη να ακολουθήσετε προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα προχωρήσει η λοίμωξη άλλο.
Ασφαλώς, η καλύτερη θεραπεία για νύχι που μεγαλώνει προς τα μέσα είναι η πρόληψη με το τακτικό πλύσιμο των ποδιών, η εναλλαγή μεταξύ κλειστών και ανοιχτών παπουτσιών, και η αποφυγή της κοπής πολύ κοντών νυχιών.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.