Πώς να κάνετε πεντικούρ μόνες σας

Όταν θέλετε να δείχνετε όμορφες από την κορφή ως τα νύχια, ένα πεντικιούρ είναι ό,τι πρέπει. Αλλά οι θεραπείες πεντικιούρ στα σπα μπορεί να είναι πανάκριβες, ειδικά όταν κάνετε οικονομίες για τα επώνυμα τακούνια που σχεδιάζετε να επιδείξετε σε εκείνο το ωραίο παλικάρι!

 Ευτυχώς όμως, υπάρχει ένας οικονομικός τρόπος να αποκτήσετε απαλά πόδια που αξίζουν υπέροχα παπούτσια.

Ορίστε πώς... Τι χρειάζεστε:

Τη μπανιέρα σας 1 φλιτζάνι άλατα Epsom 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Μια ελαφρόπετρα Ασετόν Αλκοόλη για τρίψιμο (π.χ. Dettol)

Βαμβάκι

Νυχοκόπτη/ψαλίδι

Κρέμα Sorbolene/κρέμα με βιταμίνη Ε

Άχρωμο βερνίκι (ή έγχρωμο, αν θέλετε να διασκεδάσετε!)

1. Μουλιάστε τη μέρα Πριν ξεκινήσετε, αναμίξτε τα άλατα Epsom και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ, και αφήστε το δίπλα στη μπανιέρα (θα το χρειαστείτε αργότερα!).

Στη συνέχεια, γεμίστε μέχρι τη μέση τη μπανιέρα με ζεστό (όχι καυτό) νερό. Αφαιρέστε υπολείματα βερνικιού νυχιών με ασετόν ενώ η μπανιέρα γεμίζει. Τώρα, πάρτε ένα καλό βιβλίο, καθίστε στην άκρη της μπανιέρας και βυθίστε τα πόδια σας για 15 λεπτά να μουλιάσουν μαλακώνοντας την επιδερμίδα και τους κάλους.

2. Κάντε απολέπιση Πάρτε το μπολ με τα άλατα Epsom και το ελαιόλαδο και τρίψτε βαθιά τα πόδια σας με επαναλαμβανόμενες κυκλικές κινήσεις.

3. Κόψτε και περάστε με βερνίκι νυχιών Στεγνώστε τα πόδια με μια πετσέτα και αλείψτε ενυδατική κρέμα. Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι σε οινόπνευμα και τρίψτε το γύρω απ’ τα νύχια των ποδιών για να αποστειρωθούν.

Τώρα, μπορείτε να τα κόψετε με το ψαλίδι σας, κοντά και ελαφρώς τετράγωνα θα φαίνονται πιο φυσικά. Τελειώστε απλώνοντας μερικές στρώσεις του βερνικιού της αρεσκείας σας, και ορίστε! Όμορφα, απαλά πόδια με ένα μέρος της τιμής του πεντικιούρ στο σπα.

Rate this item
(0 votes)