Διαφανής μάσκαρα

Διαφανής μάσκαρα: ποιος θα φανταζόταν ότι κάτι τέτοιο υπάρχει καν; Δεν είναι το νόημα της μάσκαρα να κάνει τις βλεφαρίδες μας να φαίνονται πιο μακριές, πιο χοντρές και πιο σκούρες; Επομένως πώς μπορεί η διαφανής μάσκαρα να είναι κατάλληλη για οποιονδήποτε;

Η διαφανής μάσκαρα σίγουρα δεν είναι για τον καθένα. Όταν επιθυμείτε να κάνετε τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται πιο σκούρες και πιο γεμάτες, αν έχετε ανοιχτόχρωμες βλεφαρίδες που είναι ξανθές ή έχουν χρώμα ανοικτό καστανό, η διαφανής μάσκαρα δεν θα σας χρησιμεύσει σε τίποτα από αυτή την άποψη. Αν όμως έχετε ήδη πιο σκούρες βλεφαρίδες και μάλιστα αρκετά παχιές, η διαφανής μάσκαρα μπορεί να σας δώσει μια περιποιημένη, φυσική εμφάνιση.

 Αν έχετε πιο ανοιχτόχρωμες βλεφαρίδες και θέλετε να πετύχετε αυτή την πιο «φυσική» εμφάνιση, τότε η διαφανής μάσκαρα μπορεί να σας βοηθήσει και πάλι –απλά μην περιμένετε να προσθέσετε όγκο στις βλεφαρίδες σας χρησιμοποιώντας τη. Η διαφανής μάσκαρα μπορεί να βοηθήσει να τονιστούν οι βλεφαρίδες σας, να διαχωριστούν, και να τις εμποδίσει από το να συγκεντρώνονται πολλές μαζί και να υπερκαλύπτουν η μία την άλλη, πρόβλημα που συχνά αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με μακρύτερες βλεφαρίδες.

 Κάποια καλλυντικά που μπορείτε να συνδυάσετε με την διαφανή σας μάσκαρα ώστε να πετύχετε μια δροσερή, φρέσκια εμφάνιση στο πρόσωπό σας είναι μια πούδρα προσώπου με χρώμα (προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μια πούδρα με μεταλλικά στοιχεία αν αυτό είναι δυνατόν), μία φυσική απόχρωση ρουζ (φανταστείτε το κοκκίνισμα του προσώπου σας μετά από ένα τρέξιμο ή τη γυμναστική), μια ουδέτερη καφέ σκιά και ένα μολύβι ματιών σε καφέ ή απαλή γκρι απόχρωση.

Αφού καθαρίσετε και ενυδατώσετε το πρόσωπό σας, πουδράρετε ελαφρά το μέτωπο, τη μύτη, το πηγούνι και τα μάγουλά σας και στη συνέχεια απλώστε μια ουδέτερη σκιά ματιών στα βλέφαρά σας. Καλύτερα να επιλέξετε μια ροδακινί σκιά ή μία στο χρώμα της τέφρας, και γεμίστε την πτυχή με μία σε ανοιχτή γκρι ή ανοιχτή καφέ απόχρωση. Στη συνέχεια, πάρτε το μολύβι ματιών σας και τραβήξτε μία λεπτή γραμμή κατά μήκος των πάνω βλεφαρίδων σας.

Στη συνέχεια πάρτε τη διάφανη μάσκαρά σας και περάστε τη στις βλεφαρίδες σας, από τη βάση έως την άκρη τους, για να ολοκληρώσετε πραγματικά το μακιγιάζ σας. Βάλτε την τελευταία πινελιά απλώνοντας λίγο ρουζ στα μήλα σας και είστε έτοιμη!

Μία ακόμη χρήση της διάφανης μάσκαρα είναι να την χρησιμοποιήσετε για να φρεσκάρετε το μακιγιάζ σας. Αν ήδη φοράτε μία μαύρη ή σκούρα καφέ μάσκαρα, μπορείτε να περάσετε τη διάφανη μάσκαρα πάνω από τη μάσκαρά σας για να τη σταθεροποιήσετε και να την εμποδίσετε από το να ξεφτίσει ή να μουτζουρωθεί κάτω από τα μάτια σας. Κάποιες γυναίκες χρησιμοποιούν μάσκαρα με χρώμα γι’ αυτά τα φρεσκαρίσματα, όμως η χρήση μάσκαρας με χρώμα μπορεί να κάνει τις βλεφαρίδες να φαίνονται παχιές, με κόμπους και πολύ αφύσικες. Η διαφανής μάσκαρα θα κρατήσει τις βλεφαρίδες σας διαχωρισμένες και θα σας προφυλάξει από το να έχετε αυτή την εμφάνιση σαν «κακάδι» αφού ξαναβάλετε μάσκαρα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν πράγματι χρησιμοποιείτε τη διάφανη μάσκαρα για ναφρεσκάρετε το μακιγιάζ σας, φροντίστε να κρατάτε το βουρτσάκι της μάσκαρας πολύ καθαρό. Αφού χρησιμοποιήσετε το βουρτσάκι της διάφανης μάσκαρας, πλύνετέ το με ζεστό νερό και σαπούνι και στη συνέχεια ταμπονάρετέ το είτε με ένα καθαρό χαρτομάντιλο είτε με ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα (βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε υλικά που δεν αφήνουν υπολείμματα ή υλικό πάνω στο βουρτσάκι). Αυτό θα βοηθήσει να αποτραπεί μόλυνση

Rate this item
(0 votes)