Μάσκαρα με κύριο συστατικό το νερό

Το να βρείτε μια μάσκαρα που να είναι κατάλληλη για εσάς είναι μάλλον δύσκολο, δεδομένων των πολλών επιλογών που έχετε. Πρώτα απ’ όλα είναι σημαντικό να καταλάβετε ποιος είναι ο σκοπός της μάσκαρα ειδικά για τα δικά σας μάτια.

 Η μάσκαρα είναι ένα καλλυντικό προϊόν που διατίθεται ώστε να χρησιμοποιείται για να κάνετε τις βλεφαρίδες σας πιο σκούρες ή πιο ογκώδεις, με χρώμα, πιο μακριές ή απλά για να βοηθήσει να τις τονίσετε περισσότερο από το να μη φορούσατε καθόλου μάσκαρα. Μπορείτε να βρείτε μάσκαρα σε πολλές διαφορετικές μορφές, με πιο δημοφιλή την υγρή, αν και μπορείτε να αγοράσετε μάσκαρα και σε μορφή πλάκας ή κρέμας.

 Διάφορες χροιές, χρώματα και τύποι επίσης διατίθενται, και οι περισσότερες έχουν τη μορφή «βουρτσάκι και σωληνάκι» (αν και οι εκδοχές πλάκα και κρέμα όντως υπάρχουν!). Μπορείτε επίσης να βρείτε μάσκαρα σε αρκετές διαφορετικές συνθέσεις, με μία από τις πιο δημοφιλείς να είναι η μάσκαρα με κύριο συστατικό το νερό.

 Η μάσκαρα με κύριο συστατικό το νερό δεν είναι όμως κατά κανένα τρόπο η πιο δημοφιλής. Η μάσκαρα με κύριο συστατικό κάποιο έλαιο τείνει να είναι η δημοφιλέστερη επιλογή, καθώς, ρεαλιστικά μιλώντας, όντως διαρκεί περισσότερο, μακραίνει και προσδίδει όγκο πιο αποτελεσματικά από μια μάσκαρα με κύριο συστατικό το νερό. Υπάρχουν όμως περιστάσεις όπου η μάσκαρα με κύριο συστατικό το νερό είναι η απαιτούμενη επιλογή, όπως:

 Αν φοράτε ψεύτικες βλεφαρίδες και θέλετε να κάνετε τις βλεφαρίδες σας ακόμη πιο εντυπωσιακές, τότε επιλέξτε μάσκαρα με κύριο συστατικό το νερό. Αυτή θα εμποδίσει τις βλεφαρίδες σας από το να κολλούν η μία με την άλλη.

    • Αν έχετε ευαίσθητα μάτια, τότε η μάσκαρα με κύριο συστατικό το νερό είναι κατάλληλη γι’ αυτά (ιδιαίτερα αν πρόκειται για βιολογικό προϊόν).
    • Αν έχετε δερματικές αλλεργίες που ενδέχεται να ξεσπάσουν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματός σας, τότε καλύτερα να επιλέγετε πάντα μάσκαρα με κύριο συστατικό το νερό για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες παρενέργειες.

Αν επιθυμείτε το ίδιο αποτέλεσμα με μια μάσκαρα βασισμένη στο νερό με αυτό μιας μάσκαρας βασισμένης σε κάποιο έλαιο, τότε μπορεί να χρειαστείτε 3 με 4 περάσματα αντί για 1 με 2. 

Γιατί να Χρειαστώ μια Μάσκαρα με Κύριο Συστατικό το Νερό;

Η ζήτηση για καλλυντικά με κύριο συστατικό το νερό στο σύνολό της είναι αυξανόμενη, με τη μάσκαρα τέτοιου τύπου να αποτελεί ένα από τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Οι μάσκαρα με κύριο συστατικό το νερό είναι περισσότερο συμβατές με το ουδέτερο pH του δέρματος, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να εκδηλωθεί οποιοδήποτε δερματικό πρόβλημα που θα προέκυπτε από την χρήση του προϊόντος. Τα καλλυντικά με βάση το νερό περιέχουν κάποια συστατικά που τα προϊόντα με βάση κάποιο έλαιο δεν περιέχουν, όπως:

    • Μία βαφή που διασκορπίζεται στο νερό η οποία έχει ένα επίχρισμα χωρίς ιόντα
    • Μία φυσαλίδα λιπιδίων που αποτελείται από ένα ή περισσότερα λιπίδια
    • Ένα φαρμακευτικό ή κοσμητικό υδάτινο κομιστή (ένα συστατικό που βοηθά το προϊόν να χρησιμοποιείται και να αποδίδει όπως πρέπει)

Με τη ζήτηση για μάσκαρα και άλλα προϊόντα με βάση το νερό διαρκώς να αυξάνεται, το να βρεις αυτά τα προϊόντα είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι ήταν δέκα ή ακόμα και πέντε χρόνια πριν. Αν ψάχνετε για ένα πιο ασφαλές, περισσότερο «φιλικό» προς το δέρμα και σώμα καλλυντικό, τότε επιλέξτε καλλυντικά και μάσκαρα με βάση το νερό.

Rate this item
(0 votes)