Γιατί να Επιλέξω Οργανική Μάσκαρα;

Σκέφτεστε να στραφείτε προς τα οργανικά προϊόντα αλλά δεν είστε σίγουρες τι συνεπάγεται αυτό; Πολλές γυναίκες ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν αντί για συμβατικά οργανικά καλλυντικά, αλλά ένας μεγάλος αριθμός από αυτές δεν είναι τελείως σίγουρες τι είναι καν τα οργανικά καλλυντικά, όπως λόγου χάρη η οργανική μάσκαρα.

 Γιατί να Στραφώ στα Οργανικά Καλλυντικά;

 Καθώς οι νόσοι και οι ασθένειες που προκαλούνται από τη μόλυνση του περιβάλλοντος φαίνεται ότι αυξάνονται διαρκώς (όπως, λόγου χάρη, ο καρκίνος και η νόσος Αλτσχάιμερ) οι άνθρωποι συνειδητοποιούν με πόνο πόσο καταπονούνται καθημερινά οι ίδιοι και τα σώματά τους. Ο κόσμος αναζητά πλέον αγνές συνθέσεις που αποτελούνται από αγνά, φυσικά συστατικά και όχι χημικά που κατασκευάζονται στο εργαστήριο και ενδέχεται να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές έρευνες που αποδεικνύουν πως ο,τιδήποτε βάζουμε πάνω στα σώματά μας απορροφάται σα να το βάζαμε κατ’ ευθείαν στο στόμα μας, επομένως έχουμε γίνει πολύ περισσότερο συνειδητοποιημένοι σε ό,τι αφορά το τι είναι αυτό που χρησιμοποιούμε και πώς το χρησιμοποιούμε.

Πώς μπορώ να Βρω Οργανική Μάσκαρα;

Πολλές εταιρίες καλλυντικών έχουν δημιουργηθεί καθώς αυξάνεται η ζήτηση για οργανικά προϊόντα. Αυτές οι εταιρίες ειδικεύονται σε «αποκλειστικά οργανικά» καλλυντικά. Από την άλλη υπάρχουν άλλες εταιρίες καλλυντικών που ήδη υπήρχαν οι οποίες έχουν δημιουργήσει ξεχωριστές οργανικές σειρές μακιγιάζ ώστε να ανταποκριθούν στη ζήτηση για οργανική μάσκαρα και λοιπά οργανικά καλλυντικά.

Εδώ όμως βρίσκεται το πρόβλημα: αν και είναι σχετικά απλό να βρει κανείς οργανική σκιά ματιών, οργανική βάση μέικ – απ, και οργανικό ρουζ, το να προσπαθήσει κανείς να βρει οργανική μάσκαρα μπορεί να είναι πραγματικός ΜΠΕΛΑΣ – μέχρι του σημείου να μπορεί να πιστέψετε ότι δεν υπάρχει καν!

Μην ξεγελαστείτε – υπάρχει. Δοκιμάστε ένα ειδικό κατάστημα ομορφιάς ή κοιτάξτε στα προϊόντα που κατασκευάζονται από μια συγκεκριμένη εταιρία αποκλειστικά οργανικών καλλυντικών. Θα βρείτε σίγουρα οργανική μάσκαρα.

Το Πρόβλημα με τα Οργανικά Καλλυντικά

Όσον αφορά τα οργανικά καλλυντικά όλες μας έχουμε μια ιδέα περί τίνος πρόκειται – είναι ανέγγιχτα από φυτοφάρμακα και βλαβερά χημικά υπολείμματα. Πολλές από εμάς φαντάζονται πράσινα λιβάδια να απλώνονται στη μέση του «δεν-ξέρω-κι-εγώ-πού» με αυτά τα οργανικά φυτά να μεγαλώνουν άγρια κι ελεύθερα – αλλά αυτό απέχει μακράν από την πραγματικότητα.

Ο όρος «οργανικός» είναι στην πραγματικότητα μια μάλλον ευρεία έννοια και, αν δε μελετήσετε όσα χρειάζεται να ξέρετε, η «οργανική» σας μάσκαρα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι καν οργανική! Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών και το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας δεν έχει στην πράξη καμιά αρμοδιότητα ελέγχου όλων αυτών των εταιριών καλλυντικών εκεί έξω, αν και προσπαθούν ώστε τα καλλυντικά να έχουν τις ίδιες προδιαγραφές με τα λοιπά βιολογικά προϊόντα.

Έως ότου τεθούν συγκεκριμένα πρότυπα για τα βιολογικά καλλυντικά, καθώς και για άλλα προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας όπως η βιολογική οδοντόκρεμα και σαμπουάν, εναπόκειται στον καταναλωτή να αποφασίσει εάν το προϊόν ποτ χρησιμοποιεί είναι αρκετά «οργανικό» γι’ αυτόν. Αυτό συνεπάγεται αρκετή μελέτη ετικετών και συστατικών, καθώς και αρκετή έρευνα για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν. Αυτό ακόμη σημαίνει πως η όλη υπόθεση είναι μάλλον χρονοβόρα.

Διαβάστε έρευνες, μάθετε ποια συστατικά ΔΕΝ πρέπει να περιλαμβάνονται στα οργανικά καλλυντικά και βεβαιωθείτε ότι διαβάζετε όλα τα συστατικά από τα οποία αποτελείται ένα προϊόν (πολλά καλλυντικά έχουν στην ετικέτα τους μόνο μια συντομευμένη έκδοση των συστατικών που περιλαμβάνουν).

Rate this item
(0 votes)