Ποια μάσκαρα είναι κατάλληλη για μένα;

Μπείτε σε ένα οποιοδήποτε τμήμα καλλυντικών ενός καταστήματος και αμέσως θα σας καταπλήξει ο μεγάλος αριθμός διαφορετικών μάσκαρα από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Τόσα διαφορετικά χρώματα, σχήματα για βουρτσάκια, συνθέσεις και μάρκες – για να μην αναφέρουμε πολλές διαφορετικές τιμές! Ποια μάσκαρα είναι κατάλληλη για εσάς;

 Μάσκαρα Επιμήκυνσης

 Αν σκέφτεστε ποια μάσκαρα να αγοράσετε και έχετε κοντές, αραιές βλεφαρίδες, τότε η μάσκαρα επιμήκυνσης είναι σίγουρα η κατάλληλη για εσάς! Ακόμη κι εκείνες που έχουν πιο μακριές βλεφαρίδες συχνά απολαμβάνουν να χρησιμοποιούν μάσκαρα επιμήκυνσης, αφού τις κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακές. Οι μάσκαρα επιμήκυνσης έχουν συνήθως πιο πυκνές «τρίχες», κάτι που σας επιτρέπει να απλώσετε περισσότερη μάσκαρα από τη ρίζα έως τις άκρες.

 Μάσκαρα που προσδίδει Όγκο

 Αυτή τη μάσκαρα μπορείτε να τη βρείτε σε ζευγάρι με τη μάσκαρα επιμήκυνσης, ή μπορείτε να βρείτε μάσκαρα που προσδίδει όγκο μόνη της. Ο σκοπός μιας μάσκαρα που προσδίδει όγκο είναι ακριβώς αυτός: να κάνει τις βλεφαρίδες σας πιο ογκώδεις και εντυπωσιακές. Αυτό είναι πολύ καλό και πάλι αν έχετε λεπτές ή αραιές βλεφαρίδες, ή αν θέλετε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι έχετε εκπληκτικά πυκνές βλεφαρίδες. Οι μάσκαρα που προσδίδουν όγκο συνήθως περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα ή όγκο από πολυμερή σιλικόνης και κερί, τα δύο προϊόντα που βοηθούν τις βλεφαρίδες σας να έχουν περισσότερο όγκο.

Μάσκαρα για Αποτέλεσμα χωρίς Κόμπους

Σχεδόν όλες οι μάσκαρα σήμερα είναι κατά πάσα πιθανότητα χωρίς κόμπους, αλλά θα εκπλαγείτε αν μάθετε πόσες δεν περιέχουν εκχυλίσματα μεταξιού και γλυκερίνη, συστατικά απαραίτητα για να εμποδίζουν τις βλεφαρίδες σας από το να παρουσιάζουν κόμπους. Αν αγοράσετε μια ειδική μάρκα που αποτρέπει τους κόμπους, θα παρατηρήσετε ότι το βουρτσάκι είναι μεγαλύτερο, πράγμα που επιτρέπει απαλότερο και πιο ομοιόμορφο άπλωμα της μάσκαρα.

Αδιάβροχη Μάσκαρα

 Πολλές γυναίκες φορούν αδιάβροχη μάσκαρα καθημερινά γιατί το αποτέλεσμα είναι πραγματικά καλύτερο και διαρκεί περισσότερο από ό,τι πολλών άλλων ειδών μάσκαρα. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι όμως ότι είναι αρκετά πιο δύσκολο να την αφαιρέσετε από τις βλεφαρίδες σας, οπότε το να χρησιμοποιείτε καθημερινά ένα δυνατό καθαριστικό ματιών θα έβλαπτε εν τέλει τόσο τις βλεφαρίδες όσο και τη λεπτή επιδερμίδα γύρω από τα μάτια σας. Αν επιμένετε οπωσδήποτε να χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα, προσπαθείτε να περιορίζετε την χρήση της στο απολύτως αναγκαίο (λόγου χάρη να την φοράτε τις ζεστές μέρες με πολλή υγρασία ή κάποιο απόγευμα στην πισίνα).

Φυσική Μάσκαρα

 Το μειονέκτημα της φυσικής μάσκαρα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αδιάβροχη μορφή της, αλλά το πλεονέκτημά της είναι ότι αποτελείται από φυσικά συστατικά που δεν είναι βλαβερά για το δέρμα. Όσο οι γυναίκες συνειδητοποιούμε πόσο μπορεί να μας βλάπτουν εν τέλει τα καλλυντικά μας, τόσο στρεφόμαστε ολοένα και περισσότερο σε μάσκαρα φυσικής σύνθεσης. Και σαν πρόσθετο υπέρ, οι περισσότερες εταιρίες παρασκευής φυσικής μάσκαρα έχουν ως αρχή τους να μην πραγματοποιούν δοκιμές σε ζώα.

Οργανική Μάσκαρα

Πολλοί θεωρούν πως οργανική και φυσική μάσκαρα είναι το ίδιο πράγμα, αλλά δεν είναι έτσι. Η φυσική μάσκαρα δεν αποτελείται απαραίτητα από οργανικά συστατικά. Οι οργανικές μάσκαρα δεν περιέχουν καθόλου φυτοφάρμακα και έχουν αδιάβροχη εκδοχή. Κάτι που πρέπει να έχετε υπ’ όψη είναι πόσο ευρεία χρησιμοποιείται ο όρος «οργανικός» όταν πρόκειται για καλλυντικά, οπότε κάντε την έρευνά σας προτού επιλέξετε ποια μάσκαρα να αγοράσετε.

Rate this item
(0 votes)