Γρήγορη και εύκολη περιποίηση

Το μακιγιάζ είναι διασκεδαστικό, αλλά το μακιγιάζ μπορεί να είναι επίσης δύσκολο στην εφαρμογή. Αν πιάνετε τον εαυτό σας να απορεί πώς ακριβώς θα εφαρμόσει ένα είδος μακιγιάζ, ή θέλετε να πετύχετε μια διαφορετική εμφάνιση, τότε ήρθατε στο σωστό μέρος! Διαβάστε τις κορυφαίες τεχνικές μακιγιάζ παρακάτω, από την κορυφή έως τα άκρα:

ΔΕΡΜΑ

Για το πρόσωπό σας, το μέικ απ πρέπει να χρησιμοποιείται αραιά αλλά σωστά εκεί όπου χρειάζεται κάποια επιπλέον κάλυψη. Για τις περισσότερες γυναίκες, το μέικ απ χρειάζεται για την περιοχή του πηγουνιού, το μέτωπο, και τη μύτη αν ο τόνος τους είναι λίγο πιο κόκκινος από το υπόλοιπο πρόσωπο. Οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να παραλείπουν εντελώς την εφαρμογή μέικ απ στα μάγουλά τους.

Όταν απλώνετε μέικ απ, χρησιμοποιείτε ει δυνατόν ένα καλλυντικό σφουγγαράκι για να είστε βέβαιες ότι η εφαρμογή είναι όσο γίνεται πιο «καθαρή». Εφαρμόζετε το μέικ απ με μακριές, απλωτές κινήσεις για να είστε βέβαιες ότι φαίνεται όσο γίνεται πιο ομοιόμορφο.

ΠΟΥΔΡΑ

Ανεξάρτητα από το πόσο λιπαρό ή πόσο ξηρό είναι το δέρμα σας, και οι δύο τύποι δέρματος χρειάζονται την ίδια ποσότητα πούδρας στην εφαρμογή. Μην απλώνετε ένα παχύ στρώμα πούδρας – μείνετε στα ελαφρά πουδραρίσματα και ανανεώνετε συχνά αν έχετε πολύ λιπαρό δέρμα, ή μην απλώνετε καθόλου ξανά πούδρα αν έχετε πολύ ξηρό δέρμα.

ΧΕΙΛΗ

Προτού απλώσετε το κραγιόν, και προτού βάλετε το μολύβι, είναι απαραίτητο τα χείλη σας να είναι υγιή και χαρούμενα. Βεβαιωθείτε ότι πάντα απλώνετε ενυδατικό βούτυρο κακάο στα χείλη σας τη νύχτα και κατά τη διάρκεια της ημέρας αν δεν φοράτε κραγιόν (ή κάτω από το κραγιόν σας). Αναζητήστε βούτυρο κακάο που να περιέχουν φυσικά έλαια, όπως βιταμίνη Ε ή λάδι ελιάς, και προσπαθείτε να αγοράζετε ενυδατικά χειλιών με δείκτη προστασίας 30 ή μεγαλύτερο ώστε να σας προστατεύουν και από τον ήλιο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν παρατηρήσετε ότι τα χείλη σας είναι λίγο σκασμένα αλλά θέλετε οπωσδήποτε να βάλετε κραγιόν, προσπαθήστε να τα απολεπίσετε τρίβοντάς ελαφρά την επιφάνειά τους με μια πετσέτα από ύφασμα τέρρυ ή μια οδοντόβουρτσα.

ΜΑΤΙΑ

Το νούμερο ένα εργαλείο για τα μάτια δεν είναι το αϊ – λάινερ, ούτε η σκιά ματιών, ούτε καν η μάσκαρα – είναι η κάλυψη! Όταν δεν έχετε ομοιόμορφη επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών, τα μάτια σας μπορεί να φαίνονται κουρασμένα, ακόμη και αρρωστιάρικα! Απλώστε μέικ απ για να καλύψετε μαύρους κύκλους, κύκλους στην εσωτερική γωνία των ματιών, και για να κάνετε πιο ομοιόμορφο τον τόνο της επιδερμίδας στο βλέφαρο (αν έχετε πιο ανοικτό δέρμα, είναι πολύ πιθανό τα βλέφαρά σας να έχουν ένα πιο μπλε ή πιο μωβ τόνο από την υπόλοιπη επιδερμίδα σας ).

ΝΥΧΙΑ

Όσον αφορά τόσο τα νύχια των χεριών όσο κι εκείνα των ποδιών, το σημαντικότερο είναι να φαίνονται καθαρά και παρουσιάσιμα. Ακόμη κι αν είστε σε μεγάλη βιασύνη, βεβαιωθείτε ότι τα νύχια σας:

  • Είναι ομοιόμορφα όσον αφορά το μήκος τους
  • Έχουν λιμαριστεί στο επιθυμητό σχήμα
  • Είναι όσο πιο καθαρά και λευκά γίνεται

Για να λευκάνετε πραγματικά τα νύχια σας ( ακόμη κι αν μόλις αφαιρέσατε από αυτά ένα κόκκινο βερνίκι που τους προξένησε λεκέδες ) στύψτε ένα λεμόνι και τρίψτε με το χυμό τα νύχια σας. Στη συνέχεια απλώστε μια πλούσια κρέμα για παρανυχίδες

Rate this item
(0 votes)