Η τριχόπτωση είναι συνήθως ένα πρόβλημα που ως επί το πλείστον βιώνουν μόνο οι ενήλικες, αλλά η κατάσταση μπορεί να προκύψει και σε μερικούς εφήβους. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας δυνητικά σοβαρής κατάστασης υγείας, που θα χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

 Οι φυσικές θεραπείες είναι τα θέματα που συζητήθηκαν πολύ τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στις μέρες και στην ηλικία όπου όροι όπως «απόλυτα φυσικό» και «εντελώς οργανικό» συνήθως κυκλοφορούν στους κύκλους της υγείας. Ενώ δεν υπάρχει καμία άρνηση ότι ορισμένα φάρμακα μπορεί να είναι αρκετά αποτελεσματικά στην πρόληψη της τριχόπτωσης, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν φυσικούς τρόπους για να προωθήσουν την ανάπτυξη της υγείας των μαλλιών και να αποτρέψουν την απώλεια. Αλλά αυτές οι φυσικές θεραπείες πραγματικά βοηθούν στην πρόληψη της τριχόπτωσης ή τουλάχιστον επιβραδύνουν την εξέλιξή της;

Οι αιτίες της τριχόπτωσης είναι πολλές και ποικίλες, και μπορεί να είναι προσωρινές καταστάσεις που επιλύονται με μια αλλαγή στη διατροφή και τον τρόπο ζωής ή μπορεί να απαιτούν πιο εντατική ιατρική φροντίδα. Ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι ανθεκτικές σε όλες τις μορφές θεραπείας, καθώς, το πρόσωπο που πάσχει από τριχόπτωση δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να ζήσει με την κατάστασή του.

Η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι ένα από τα πιο ανησυχητικά πράγματα που συμβαίνουν σε ένα άτομο, και, δυστυχώς, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να γίνουν η πιο κοινή αιτία, η οποία είναι η ανδρογόνος αλωπεκία. Αυτό το άρθρο ασχολείται με τη διαδικασία που οδηγεί στην απώλεια μαλλιών και τις θεραπευτικές επιλογές που είναι διαθέσιμες για μερικές από τις αιτίες.

Υπάρχουν πάρα πολλές αιτίες για την τριχόπτωση σήμερα που συμπεριλαμβάνουν τη γενετική, ιατρικές θεραπείες, αλλεργίες του δέρματος, την υπερβολική πίεση, την κακή διατροφή, ορμονικές αλλαγές, προβλήματα του θυρεοειδούς, διαταραχές του ανοσοποιητικού και ψυχολογικές διαταραχές. Υπάρχουν τόσες θεραπευτικές επιλογές, όσες και οι αιτίες χάρη στησύγχρονη ιατρική.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ντους κάθε πρωί πριν πάνε για δουλειά. Αυτό μπορεί να μην είναι το καλύτερο πράγμα για ορισμένες μορφές τρίχας και υγιή μαλλιά. Μερικοί τύποι μαλλιών μπορεί να γίνουν ξηροί, εύθραυστοι και να φριζάρουν. Πόσο συχνά χρειάζεται να λούζετε τα μαλλιά σας για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα;

Στο πέρασμα των αιώνων το αντικείμενο του γκριζαρίσματος των μαλλιών έχει συζητηθεί και δεν έχει συμφωνηθεί ποτέ πλήρως. Η διαδικασία του γκριζαρίσματος της τρίχας δεν έχει μια οριστικά καθορισμένη αιτία, αλλά υπάρχει κάποια πρόοδος στην εξεύρεση της ρίζας του προβλήματος. Ωστόσο, το γκριζάρισμα των μαλλιών παραμένει ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης, εκτός κι αν η έλλειψη χρώσης προκαλείται από μια υποκείμενη παθολογική κατάσταση.

Η απώλεια μαλλιών δείχνει συχνά μια ποικιλία ιατρικών προβλημάτων.Υπάρχον τρεις τύποι αναιμίας που συνδέονται με την απώλεια μαλλιών.

Αυτό σημαίνει διάχυτη τριχόπτωση, κυρίως του τριχωτού της κεφαλής, που προκαλείται από χορήγηση διαφόρων φαρμάκων. Μια ανθρώπινη τρίχα περνάει από τρία στάδια. Αναπτύσσεται δυναμικά για δύο ως τέσσερα χρόνια, μετά μπαίνει σε ένα σύντομο μεταβατικό στάδιο και στη συνέχεια σε μια φάση ανάπαυσης διάρκειας δύο ως τέσσερις μήνες.Τότε εισέρχεται στο τρίτο στάδιο, την απόπτωση.

Η καλή διατροφή είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη της υγείας των μαλλιών, ακριβώς όπως είναι απαραίτητη και για τη συνολική καλή υγεία. Αν και ο οργανισμός χρειάζεται μια ποικιλία βιταμινών και ανόργανων συστατικών για να διατηρήσει τις λειτουργίες του, υπάρχουν αρκετές που είναι ειδικά για την ανάπτυξη των μαλλιών και την υγεία.

Σελίδα 1 από 4