Τριχόπτωση: Τι είναι και τι μπορεί να γίνει

Η τριχόπτωση είναι συνήθως ένα πρόβλημα που ως επί το πλείστον βιώνουν μόνο οι ενήλικες, αλλά η κατάσταση μπορεί να προκύψει και σε μερικούς εφήβους. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας δυνητικά σοβαρής κατάστασης υγείας, που θα χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

Φυσικές θεραπείες για την απώλεια μαλλιών

 Οι φυσικές θεραπείες είναι τα θέματα που συζητήθηκαν πολύ τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στις μέρες και στην ηλικία όπου όροι όπως «απόλυτα φυσικό» και «εντελώς οργανικό» συνήθως κυκλοφορούν στους κύκλους της υγείας. Ενώ δεν υπάρχει καμία άρνηση ότι ορισμένα φάρμακα μπορεί να είναι αρκετά αποτελεσματικά στην πρόληψη της τριχόπτωσης, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν φυσικούς τρόπους για να προωθήσουν την ανάπτυξη της υγείας των μαλλιών και να αποτρέψουν την απώλεια. Αλλά αυτές οι φυσικές θεραπείες πραγματικά βοηθούν στην πρόληψη της τριχόπτωσης ή τουλάχιστον επιβραδύνουν την εξέλιξή της;

Πιθανές αιτίες για την απώλεια μαλλιών

Οι αιτίες της τριχόπτωσης είναι πολλές και ποικίλες, και μπορεί να είναι προσωρινές καταστάσεις που επιλύονται με μια αλλαγή στη διατροφή και τον τρόπο ζωής ή μπορεί να απαιτούν πιο εντατική ιατρική φροντίδα. Ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι ανθεκτικές σε όλες τις μορφές θεραπείας, καθώς, το πρόσωπο που πάσχει από τριχόπτωση δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να ζήσει με την κατάστασή του.

Μερικά σημαντικά γεγονότα για την απώλεια μαλλιών

Η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι ένα από τα πιο ανησυχητικά πράγματα που συμβαίνουν σε ένα άτομο, και, δυστυχώς, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να γίνουν η πιο κοινή αιτία, η οποία είναι η ανδρογόνος αλωπεκία. Αυτό το άρθρο ασχολείται με τη διαδικασία που οδηγεί στην απώλεια μαλλιών και τις θεραπευτικές επιλογές που είναι διαθέσιμες για μερικές από τις αιτίες.

Βότανα που βοηθούν στην απώλεια των μαλλιών

Υπάρχουν πάρα πολλές αιτίες για την τριχόπτωση σήμερα που συμπεριλαμβάνουν τη γενετική, ιατρικές θεραπείες, αλλεργίες του δέρματος, την υπερβολική πίεση, την κακή διατροφή, ορμονικές αλλαγές, προβλήματα του θυρεοειδούς, διαταραχές του ανοσοποιητικού και ψυχολογικές διαταραχές. Υπάρχουν τόσες θεραπευτικές επιλογές, όσες και οι αιτίες χάρη στησύγχρονη ιατρική.

Συμβουλές για το ξέβγαλμα και το λούσιμο των μαλλιών

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ντους κάθε πρωί πριν πάνε για δουλειά. Αυτό μπορεί να μην είναι το καλύτερο πράγμα για ορισμένες μορφές τρίχας και υγιή μαλλιά. Μερικοί τύποι μαλλιών μπορεί να γίνουν ξηροί, εύθραυστοι και να φριζάρουν. Πόσο συχνά χρειάζεται να λούζετε τα μαλλιά σας για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα;

Γκριζάρισμα μαλλιών

Στο πέρασμα των αιώνων το αντικείμενο του γκριζαρίσματος των μαλλιών έχει συζητηθεί και δεν έχει συμφωνηθεί ποτέ πλήρως. Η διαδικασία του γκριζαρίσματος της τρίχας δεν έχει μια οριστικά καθορισμένη αιτία, αλλά υπάρχει κάποια πρόοδος στην εξεύρεση της ρίζας του προβλήματος. Ωστόσο, το γκριζάρισμα των μαλλιών παραμένει ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης, εκτός κι αν η έλλειψη χρώσης προκαλείται από μια υποκείμενη παθολογική κατάσταση.

Απώλεια μαλλιών και αναιμία

Η απώλεια μαλλιών δείχνει συχνά μια ποικιλία ιατρικών προβλημάτων.Υπάρχον τρεις τύποι αναιμίας που συνδέονται με την απώλεια μαλλιών.

Αλωπεκία: αιτίες

Αυτό σημαίνει διάχυτη τριχόπτωση, κυρίως του τριχωτού της κεφαλής, που προκαλείται από χορήγηση διαφόρων φαρμάκων. Μια ανθρώπινη τρίχα περνάει από τρία στάδια. Αναπτύσσεται δυναμικά για δύο ως τέσσερα χρόνια, μετά μπαίνει σε ένα σύντομο μεταβατικό στάδιο και στη συνέχεια σε μια φάση ανάπαυσης διάρκειας δύο ως τέσσερις μήνες.Τότε εισέρχεται στο τρίτο στάδιο, την απόπτωση.

Βιταμίνες μαλλιών που δίνουν δύναμη στα μαλλιά

Η καλή διατροφή είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη της υγείας των μαλλιών, ακριβώς όπως είναι απαραίτητη και για τη συνολική καλή υγεία. Αν και ο οργανισμός χρειάζεται μια ποικιλία βιταμινών και ανόργανων συστατικών για να διατηρήσει τις λειτουργίες του, υπάρχουν αρκετές που είναι ειδικά για την ανάπτυξη των μαλλιών και την υγεία.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.