Προβλήμα πυτιρίδας

Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό στον κόσμο απ’το να’χει κανείς τέτοια φαγούρα που να μην μπορεί να ηρεμήσει όσο κι αν ξυστεί; Μπορεί να είναι ιδιαίτερα ντροπιαστικό, αν σας πιάσει φαγούρα σε κάποιο σημείο του σώματος που θεωρείται ντροπιαστικό. Ένα απ’αυτά τα σημεία είναι το κεφάλι.

Σκεφτείτε το: τι γνώμη έχετε για το άτομο που ξύνει συνεχώς το κεφάλι του; Το θεωρούμε σιχαμένο, βρώμικο ή ότι έχει ψείρες. Όπως και να’χει είναι σίγουρο ότι δεν δίνει πολύ θετική εντύπωση. Ακολουθούν μερικοί λόγοι, για τους οποίους μπορεί κάποιος να υποφέρει από κνησμό και πώς να τον θεραπεύσετε.

Ξηρό δέρμα

Αυτό είναι πρόβλημα για κάποιον, του οποίου το κεφάλι δεν παράγει αρκετή λιπαρότητα. Ακριβώς όπως το δέρμα σ’οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος, αν το κεφάλι δεν ενυδατώνεται αρκετά, ξηραίνεται και μας πιάνει κνησμός με αποτέλεσμα συχνά να ξεφλουδίζει. Η καλύτερη λύση για τη θεραπεία αυτού του προβλήματος είναι να επιλέξετε ένα ενυδατικό σαμπουάν. Τα πιο αποτελεσματικά περιέχουν έλαια όπως το έλαιο emu. Σε ακραίες περιπτώσεις πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τον γιατρό σας ή έναν δερματολόγο.

Λιπαρό δέρμα

Το αντίθετο του ξηρού δέρματος. Το δέρμα του κεφαλιού παράγει υπερβολική ποσότητα λιπαρότητας, γνωστή κι ως σμήγμα, και «κάθεται» πάνω στο κεφάλι με ταχύτατο ρυθμό. Αυτό προκαλεί φαγούρα, καθώς η λιπαρότητα παγιδεύει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος κι άλλους ρύπους που κολλάνε στο δέρμα του κεφαλιού και σκληραίνουν. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε είναι να λούζετε τα μαλλιά σας συχνά ή αν λιπαίνουν στη μέση της μέρας προτιμήστε ένα καλό ξηρό σαμπουάν για ν’απομακρύνετε τη λιπαρότητα απ’το κεφάλι σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Η πιτυρίδα είναι η πιο συχνή συνέπεια του λιπαρού δέρματος κι όχι του ξηρού σε αντίθεση απ’ό,τι πιστεύουν όλοι, παρόλο που μπορούν να την προκαλέσουν και η αλλαγή στα επίπεδα ορμονών και στις κακές διατροφικές συνήθειες.

Μυκητίαση

Στην περίπτωση αυτή θα παρατηρήσετε ότι οι νιφάδες που πέφτουν απ’το κεφάλι σας έχουν συνήθως πιο κιτρινωπή όψη και είναι μεγαλύτερες σε πάχος συγκριτικά με τις νιφάδες της πιτυρίδας. Το δέρμα του κεφαλιού μπορεί ακόμα και να ερεθιστεί και να γίνει σε κάποια σημεία πιο λιπαρό. Ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσετε ένα μολυσμένο από μύκητες κεφάλι είναι να επισκεφτείτε τον γιατρό σας, έτσι ώστε να σας παρέχει την κατάλληλη θεραπεία.

Άγχος

Είτε το πιστεύετε είτε όχι το υπερβολικό άγχοςστη ζωή σας μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κνησμό. Αυτό συμβαίνει, επειδή το πολύ άγχος στη ζωή κάποιου μπορεί βασικά να προκαλέσει αλλαγή στα ορμονικά του επίπεδα. Με αποτέλεσμα ν’αποκτήσετε ξηρότερο δέρμα. Η καλύτερη θεραπεία είναι να χρησιμοποιείτε ένα ενυδατικό σαμπουάν και να μάθετε τεχνικές κι ασκήσεις χαλάρωσης.

Rate this item
(0 votes)