Συμφέρουσες συμβουλές για όμορφα μαλλιά

Όλοι ξέρουμε ότι η οικονομία αυτή τη στιγμή είναι κάτι λιγότερο από ευοίωνη. Πριν από λίγα χρόνια δεν προσέχαμε τα χρήματά μας όσο τώρα. Όλοι προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για τη μείωση των εξόδων και την εξοικονόμηση μερικών ευρώ παραπάνω στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να θέσετε σε κίνδυνο την ομορφιά σας.

Για την ακρίβεια, οι γυναίκες πρέπει να το βλέπουν περισσότερο ως πρόκληση συνεχίζοντας την περιποίηση του εαυτού τους με οικονομικό τρόπο, για να εξοικονομήσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν από τα καλλυντικά τους, ακόμα και όταν θα έχει τελειώσει η οικονομική ύφεση.

Αρχίστε να χρησιμοποιείτε λιγότερη ποσότητα

Τι θα γίνει, κυρίες μου, με εμάς που χρησιμοποιούμε τεράστιες ποσότητες προϊόντων για τα μαλλιά στην παλάμη του χεριού μας; Και όταν πρόκειται για σαμπουάν ή μαλακτική είμαστε ιδιαίτερα σπάταλες. Έχουμε την τάση να αδειάζουμε σχεδόν το μισό μπουκάλι στα χέρια μας και να το χρησιμοποιούμε στα μαλλιά μας.
Είτε το πιστεύετε είτε όχι χρειάζεται μόνο η μικροποσότητα του μεγέθους ενός καρυδιού στην παλάμη σας όλων σχεδόν των προϊόντων χτενίσματος και καθαρισμού μαλλιών (εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών σας). Σίγουρα δεν χρειάζεται μια τεράστια ποσότητα που καλύπτει όλη την παλάμη του χεριού.

Αγοράστε ποιότητα

Παρόλο που φαίνεται αντιθετικό να ξοδεύετε χρήματα σε ένα προϊόν για τα μαλλιά όταν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, υπάρχει ένας σημαντικός λόγος που θα πρέπει να αγοράζετε τα πιο ακριβά προϊόντα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύ λιγότερη ποσότητα.
Όσο πιο φτηνό είναι ένα προϊόν τόσο περισσότερα πρόσθετα περιέχει όπως το νερό. Οι πρόσθετες ουσίες δεν κάνουν τίποτα άλλο εκτός από το να αραιώνουν το διάλυμμα και να το κάνουν λιγότερο αποτελεσματικό, που σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερο προϊόν για να κάνει τη δουλειά του. Όταν αγοράζετε προϊόντα ποιότητας που έχουν από λίγα έως καθόλου πρόσθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα προϊόντος κάνοντάς το να διαρκεί περισσότερο από την αγορά ενός φτηνότερου προϊόντος κατώτερης ποιότητας.

Δουλέψτε από το πίσω μέρος προς το μπροστινό

Όταν απλώνετε οποιοδήποτε προϊόν χτενίσματος δουλεύετε πάντα από το πίσω μέρος του κεφαλιού προς το μπροστινό. Γιατί; Επειδή δουλεύοντας από πίσω προς τα εμπρός μπορείτε να απλώσετε καλύτερα το προϊόν χτενίσματος σε όλο το κεφάλι χωρίς να το συγκεντρώνετε μόνο σε ένα σημείο. Επίσης, τα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού είναι πιο παχιά, επομένως γίνεται λιγότερο αισθητό αν εφαρμοστεί περισσότερο προϊόν σε εκείνο το σημείο παρά στην κορυφή του κεφαλιού. 

Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε ξηρό σαμπουάν

Είναι καιρός να σταματήσετε να λούζεστε καθημερινά και αρχίστε να το κάνετε κάθε δυο, τρεις ή ακόμα και κάθε τέσσερις ημέρες. Όταν παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας αρχίζουν να γίνονται λιπαρά, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξηρό σαμπουάν προκειμένου να απαλλαγείτε από την περιττή λιπαρότητα είτε να πασπαλίσετε με καλαμποκάλευρο τα λιπαρά ή βρώμικα μαλλιά. Βουρτσίστε τα και συνεχίστε να απλώνετε μικές ποσότητες μέχρι να φύγει η λιπαρότητα.

Rate this item
(0 votes)