Ζημία μαλλιών: αιτίες, θεραπεία και πρόληψη

Tι είναι η ζημία των μαλλιών;

     Η εμφάνιση των υγιών μαλλιών έχει ένα απαλό, ερμητικά κλειστό περιτρίχιο που προστατεύει τον εσωτερικό φλοιό από την ξηρότητα. Το περιτρίχιο επιτρέπει στην τρίχα να διατηρήσει την υγρασία σε ισορροπία και δίνει στα μαλλιά ελαστικότητα, δύναμη και λάμψη.

 

Η ζημία των μαλλιών μπορεί να κυμανθεί από τα ανώτερα επίπεδα του περιτρίχιου με αποτέλεσμα νωθρότητα και μειωμένη λάμψη σε φουσκωμένα και εύθραυστα περιτρίχια μέχρι την πλήρη αφαίρεσή τους. Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι ξηρά, πορώδη, αδύναμα και δύσκολο να διαχειριστούν.

 Τι προκαλεί τη ζημία των μαλλιών;

       Μηχανική βλάβη: - Προκαλείται από το υπερβολικό βούρτσισμα, χτένισμα και ανάρμοστο κόψιμο και styling.

$     Περιβαλλοντική ζημία: - Προκαλείται από τον ήλιο, τον αέρα και το κρύο, το στέγνωμα ή και το μπλέξιμο των μαλλιών.

       Γήρανση: - Προκαλείται από τη φυσική φθορά των μαλλιών καθώς γερνάνε.

       Φυσική θεραπεία τριχόπτωσης: - Με καταπληκτικό 86% ποσοστό επιτυχίας.

  Αν ανησυχείτε για την απώλεια μαλλιών, δεν είστε οι μόνοι. Εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες υποφέρουν από αυτή την ενοχλητική κατάσταση. Αλλά υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσει την τριχόπτωση πριν είναι πολύ αργά.

  Ενεργήστε αμέσως μόλις αρχίσετε να παρατηρείτε ότι τα μαλλιά σας πέφτουν, όπως η πτώση ενώ κοιμάστε ή κάνετε ντους, και μπορείτε να κρατήσετε τα δικά σας φυσικά μαλλιά.

Πρόληψη της τριχόπτωσης-ένα μοναδικό βοτανικό σκεύασμα

    Το Retane είναι ένα μοναδικό βοτανικό τονωτικό για τα μαλλιά, που αποτελείται από φυσικά φυτικά συστατικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τη γενική υγεία των μαλλιών και του τριχωτού. Το Retane προστατεύει επίσης από την υπερβολική ζημία της τρίχας και της τριχόπτωσης σε άνδρες και γυναίκες.

     Καθώς γερνάτε οι διατροφικές ανάγκες των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής αλλάζουν. Το Retane περιέχει τα παρακάτω απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που εξασφαλίζουν τη βέλτιστη υγεία των μαλλιών:

       Βιταμίνη B5. Εκτός από τα ευεργετικά της αποτελέσματα στην εξουδετέρωση της καταπόνησης και της προώθησης του μεταβολισμού, της οικοδόμησης νέων κυττάρων και της διατήρησης της φυσιολογικής ανάπτυξης των κυττάρων, η βιταμίνη Β5, επίσης, βοηθά στην προστασία του δέρματος και των κυττάρων από τα σημάδια της γήρανσης.

$       Βιταμίνη Ε. Ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, αυτή η διαλυτή βιταμίνη συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των κυττάρων εξαλείφοντας τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του κυτταρικού μεταβολισμού.

$       Εκχύλισμα Panax Ginseng. Χρησιμοποιείται στην Ασία εδώ και χιλιάδες χρόνια, ο μεγάλος κατάλογος παροχών του Ginseng περιλαμβάνει τη ρύθμιση του κυτταρικού μεταβολισμού, βοηθά τα κύτταρα να αφομοιώσουν τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά, προωθεί την πρωτεϊνική σύνθεση και βελτιώνει την αγγειακή κυκλοφορία.

$     Aloe Vera. Εκτός από τις σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες, η αλόη είναι ένα αποτελεσματικό κοντίσιονερ μαλλιών που βοηθά στην πρόληψη βλαβών στα μαλλιά.

       Πρωτοδιοσκίνη. Η δραστική ουσία του βοτάνου Tribulus terrestris L., η πρωτοδιοσκίνη έχει αποδειχθεί από πολλές κλινικές μελέτες ότι βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων ανδρογόνων του σώματος και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τριχόπτωσης λόγω της υπερπαραγωγής του αρσενικού ανδρογόνου η DHT.

       Ινοσιτόλη. Μέλος της οικογένειας των βιταμινών του συμπλέγματος Β, η ινοσιτόλη είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό του λίπους και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος και των μαλλιών, καθώς και στην πρόληψη της τριχόπτωσης.

        Βιοτίνη. Γνωστή και ως βιταμίνη H, βιοτίνη είναι απαραίτητη για τον υγιή μεταβολισμό και την ανάπτυξη, και ειδικά για τη σύνθεση του λιπαρού οξέος και την παραγωγή των ενζύμων. Έρευνα έχει, επίσης, τονίσει ότι η βιοτίνη παίζει βασικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών, καθώς και στην πρόληψη της τριχόπτωσης και του γκριζαρίσματος.

       Φολικό οξύ. Απαραίτητο για τον σχηματισμό των νέων κυττάρων και τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, το φολικό οξύ είναι ένα βασικό συστατικό για τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών και του δέρματος.

Rate this item
(0 votes)