Διαταραχές μαλλιών: Μάθετε που είναι το πρόβλημα

Δεν είναι ασυνήθιστο για την υφή των μαλλιών να τροποποιείται ως αποτέλεσμα τραυματισμού στο τριχωτό της κεφαλής. Παραδείγματα περιλαμβάνουν τα σγουρά μαλλιά που γίνονται ίσια ή τα ίσια μαλλιά που γίνονται σγουρά. Καθώς θεραπεύεται η ζημία, συνήθως επιστρέφει η κανονική υφή των μαλλιών αφού αναπτύσσεται νέα τρίχα.

O θύλακας της τρίχας μπορεί να ανταποκριθεί μόνο σε περιορισμένο αριθμό τρόπων για γενετικό προγραμματισμό, ασθένεια ή τραυματισμό. Τα ωοθυλάκια μπορεί να καταστραφούν, να τροποποιηθεί ο κύκλος των μαλλιών, η ποιότητα της τρίχας να αλλάξει ή να συμβεί ένας συνδυασμός αυτών. Μια τυπική αλλαγή του κύκλου των μαλλιών συμβαίνει ως η κοινή φαλάκρα (ανδρογενετική αλωπεκία), όπου το ωοθυλάκιο έχει σταδιακά όλο και μικρότερες φάσεις με τελικό αποτέλεσμα τρίχες τόσο λεπτές που μόλις είναι ορατές. Στις περιπτώσεις του υποσιτισμού η χρωστική ουσία μπορεί να είναι μειωμένη, η εσωτερική διάμετρος της τρίχας μπορεί να μειωθεί και τα μαλλιά μπορεί να πέσουν και δεν αντικαθίστανται μέχρι να βελτιωθεί η διατροφική κατάσταση. Σε ορισμένες γενετικές ασθένειες, τη δομική ακεραιότητα των ινών μπορεί να είναι τόσο κακή που οι τρίχες πέφτουν στην επιφάνεια του δέρματος, αφήνοντας λίγο περισσότερο από κοντά γένια πίσω.

Η γνώση αν ένα πρόβλημα μαλλιών οφείλεται σε μια ανωμαλία του κύκλου μαλλιών ή σε ένα δομικό πρόβλημα με τις ίνες των μαλλιών είναι πολύ σημαντική για τον καθορισμό της φύσης των διαταραχών των μαλλιών.

Rate this item
(0 votes)