Διαταραχές μαλλιών: Μάθετε που είναι το πρόβλημα

Rate this item
(0 votes)

Δεν είναι ασυνήθιστο για την υφή των μαλλιών να τροποποιείται ως αποτέλεσμα τραυματισμού στο τριχωτό της κεφαλής. Παραδείγματα περιλαμβάνουν τα σγουρά μαλλιά που γίνονται ίσια ή τα ίσια μαλλιά που γίνονται σγουρά. Καθώς θεραπεύεται η ζημία, συνήθως επιστρέφει η κανονική υφή των μαλλιών αφού αναπτύσσεται νέα τρίχα.

O θύλακας της τρίχας μπορεί να ανταποκριθεί μόνο σε περιορισμένο αριθμό τρόπων για γενετικό προγραμματισμό, ασθένεια ή τραυματισμό. Τα ωοθυλάκια μπορεί να καταστραφούν, να τροποποιηθεί ο κύκλος των μαλλιών, η ποιότητα της τρίχας να αλλάξει ή να συμβεί ένας συνδυασμός αυτών. Μια τυπική αλλαγή του κύκλου των μαλλιών συμβαίνει ως η κοινή φαλάκρα (ανδρογενετική αλωπεκία), όπου το ωοθυλάκιο έχει σταδιακά όλο και μικρότερες φάσεις με τελικό αποτέλεσμα τρίχες τόσο λεπτές που μόλις είναι ορατές. Στις περιπτώσεις του υποσιτισμού η χρωστική ουσία μπορεί να είναι μειωμένη, η εσωτερική διάμετρος της τρίχας μπορεί να μειωθεί και τα μαλλιά μπορεί να πέσουν και δεν αντικαθίστανται μέχρι να βελτιωθεί η διατροφική κατάσταση. Σε ορισμένες γενετικές ασθένειες, τη δομική ακεραιότητα των ινών μπορεί να είναι τόσο κακή που οι τρίχες πέφτουν στην επιφάνεια του δέρματος, αφήνοντας λίγο περισσότερο από κοντά γένια πίσω.

Η γνώση αν ένα πρόβλημα μαλλιών οφείλεται σε μια ανωμαλία του κύκλου μαλλιών ή σε ένα δομικό πρόβλημα με τις ίνες των μαλλιών είναι πολύ σημαντική για τον καθορισμό της φύσης των διαταραχών των μαλλιών.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.