Breadcrumbs

Αλωπεκία: αιτίες

Rate this item
(0 votes)

Αυτό σημαίνει διάχυτη τριχόπτωση, κυρίως του τριχωτού της κεφαλής, που προκαλείται από χορήγηση διαφόρων φαρμάκων. Μια ανθρώπινη τρίχα περνάει από τρία στάδια. Αναπτύσσεται δυναμικά για δύο ως τέσσερα χρόνια, μετά μπαίνει σε ένα σύντομο μεταβατικό στάδιο και στη συνέχεια σε μια φάση ανάπαυσης διάρκειας δύο ως τέσσερις μήνες.Τότε εισέρχεται στο τρίτο στάδιο, την απόπτωση.

Το μέσο κεφάλι περιέχει περίπου 100.000 τρίχες. Από αυτές μέχρι 100 (περίπου μία προς 1000) πέφτουν κάθε μέρα. Μετά την πτώση, τα στάδια έντονης ανάπτυξης αρχίζουν και πάλι. Η απώλεια σχεδίων είναι η πιο συνηθισμένη αιτία της απώλειας και επηρεάζει το 70% των ανδρών και το 15% των γυναικών. Η κλασική «αρσενική» φαλάκρα επηρεάζει τις χρονικές περιοχές του μετώπου και συνοδεύεται συνήθως από διάχυτη αραίωση, στην οποία, μετά την πτώση, ένα ποσοστό των τριχών δεν αναγεννιέται.

Μία από τις αιτίες της «αλωπεκίασης» ή απώλειας μαλλιών, είναι η προοδευτική αύξηση μιας ορμόνης που ονομάζεται DHT ή διυδροτεστοστερόνη. Καθώς αυξάνει η ηλικία των ατόμων, ειδικά στους άνδρες, το ένζυμο που μετατρέπει την τεστοστερόνη σε DHT αυξάνει σε δραστηριότητα και παράγονται μεγαλύτερες συγκεντρώσεις DHT. Σήμερα υπάρχουν προληπτικοί παράγοντες που μπορούν να συνταγογραφηθούν και καταπολεμούν αυτή την αιτία της τριχόπτωσης.

Η μείωση της κυκλοφορίας των οργάνων είναι ένα πρόβλημα σε όλο το σώμα καθώς γερνάμε και αναλογεί σε πολλές από τις εκδηλώσεις της γήρανσης. Η παροχή αίματος προς τα θυλάκια της τρίχας δεν είναι διαφορετική.

Η χειρουργική μεταμόσχευση μαλλιών προσφέρει τη νεότερη τεχνολογική μεταμόσχευση.  Η ασφαλέστερη λύση και η καλύτερη χρονική αποκατάσταση για τους ασθενείς. Ο πιστοποιημένος χειρουργός χειρουργικής αποκατάστασης μαλλιών και δερματολογίας θα λάβει μέριμνα για τις ανάγκες σας. Να είστε σίγουροι ότι είστε σε πολύ ικανά χέρια.

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.