Αλωπεκία: αιτίες

Αυτό σημαίνει διάχυτη τριχόπτωση, κυρίως του τριχωτού της κεφαλής, που προκαλείται από χορήγηση διαφόρων φαρμάκων. Μια ανθρώπινη τρίχα περνάει από τρία στάδια. Αναπτύσσεται δυναμικά για δύο ως τέσσερα χρόνια, μετά μπαίνει σε ένα σύντομο μεταβατικό στάδιο και στη συνέχεια σε μια φάση ανάπαυσης διάρκειας δύο ως τέσσερις μήνες.Τότε εισέρχεται στο τρίτο στάδιο, την απόπτωση.

Το μέσο κεφάλι περιέχει περίπου 100.000 τρίχες. Από αυτές μέχρι 100 (περίπου μία προς 1000) πέφτουν κάθε μέρα. Μετά την πτώση, τα στάδια έντονης ανάπτυξης αρχίζουν και πάλι. Η απώλεια σχεδίων είναι η πιο συνηθισμένη αιτία της απώλειας και επηρεάζει το 70% των ανδρών και το 15% των γυναικών. Η κλασική «αρσενική» φαλάκρα επηρεάζει τις χρονικές περιοχές του μετώπου και συνοδεύεται συνήθως από διάχυτη αραίωση, στην οποία, μετά την πτώση, ένα ποσοστό των τριχών δεν αναγεννιέται.

Μία από τις αιτίες της «αλωπεκίασης» ή απώλειας μαλλιών, είναι η προοδευτική αύξηση μιας ορμόνης που ονομάζεται DHT ή διυδροτεστοστερόνη. Καθώς αυξάνει η ηλικία των ατόμων, ειδικά στους άνδρες, το ένζυμο που μετατρέπει την τεστοστερόνη σε DHT αυξάνει σε δραστηριότητα και παράγονται μεγαλύτερες συγκεντρώσεις DHT. Σήμερα υπάρχουν προληπτικοί παράγοντες που μπορούν να συνταγογραφηθούν και καταπολεμούν αυτή την αιτία της τριχόπτωσης.

Η μείωση της κυκλοφορίας των οργάνων είναι ένα πρόβλημα σε όλο το σώμα καθώς γερνάμε και αναλογεί σε πολλές από τις εκδηλώσεις της γήρανσης. Η παροχή αίματος προς τα θυλάκια της τρίχας δεν είναι διαφορετική.

Η χειρουργική μεταμόσχευση μαλλιών προσφέρει τη νεότερη τεχνολογική μεταμόσχευση.  Η ασφαλέστερη λύση και η καλύτερη χρονική αποκατάσταση για τους ασθενείς. Ο πιστοποιημένος χειρουργός χειρουργικής αποκατάστασης μαλλιών και δερματολογίας θα λάβει μέριμνα για τις ανάγκες σας. Να είστε σίγουροι ότι είστε σε πολύ ικανά χέρια.

Rate this item
(0 votes)