Γκριζάρισμα μαλλιών

Στο πέρασμα των αιώνων το αντικείμενο του γκριζαρίσματος των μαλλιών έχει συζητηθεί και δεν έχει συμφωνηθεί ποτέ πλήρως. Η διαδικασία του γκριζαρίσματος της τρίχας δεν έχει μια οριστικά καθορισμένη αιτία, αλλά υπάρχει κάποια πρόοδος στην εξεύρεση της ρίζας του προβλήματος. Ωστόσο, το γκριζάρισμα των μαλλιών παραμένει ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης, εκτός κι αν η έλλειψη χρώσης προκαλείται από μια υποκείμενη παθολογική κατάσταση.

Αιτίες γκριζαρίσματος μαλλιών

     Το κεφάλι του καθενός έχει κύτταρα στη βάση των τριχών που καθορίζουν την ποσότητα της χρωστικής ουσίας που παράγεται. Αυτά τα κύτταρα αρχίζουν να δυσλειτουργούν με την πάροδο του χρόνου και σχεδόν κλείνουν τελείως στο τέλος. Η τρίχα αρχίζει να αυξάνεται ως γκρι αντί για το φυσικό χρώμα όταν παρουσιαστεί αυτή η δυσλειτουργία. Τα γκρίζα μαλλιά περιέχουν ακόμα κάποια χρωστική που είναι ένας συνηθισμένος παράγοντας, αλλά δεν είναι η ίδια ποσότητα της χρωστικής ουσίας που βρίσκεται στο φυσικό χρώμα.

     Δεν μπορείτε να σταματήσετε το γκριζάρισμα των μαλλιών, όλα τα χρόνια της έρευνας το βεβαιώνουν, δεδομένου ότι έχουν εξετάσει την προσπάθεια παύσης των επιπτώσεων της γήρανσης. Ωστόσο, δεν βιώνουν όλοι τη διαδικασία γήρανσης την ίδια στιγμή. Οι περισσότεροι δεν βλέπουν αυτή τη διαδικασία μέχρι την ηλικία των εξήντα, αλλά μπορεί να εμφανιστεί ήδη από τα τριάντα σε ορισμένα άτομα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η γενετική ενός ατόμου έχει να κάνει πολύ με την απώλεια χρώσης σε ένα άτομο. Μπορείτε να κρίνετε πόσο σύντομα θα γκριζάρετε παρατηρώντας το χρονικό πλαισίο των γονιών σας, αν και αυτό δεν είναι πάντα ακριβές. Δεδομένου ότι είστε ένα μίγμα των δύο δεν μπορείτε να κρίνετε με ακρίβεια έτσι, αλλά θα πάρετε μια γενική ιδέα του χρονικού διαστήματος που θα χάνετε τη χροιά των μαλλιών σας.

Συμπτώματα γκριζαρίσματος μαλλιών

     Το γκριζάρισμα των μαλλιών μπορεί να προκληθεί από ορισμένες ιατρικές παθήσεις. Αν και εμφανίζονται σε λιγότερο από ένα τοις εκατό του πληθυσμού, υπάρχουν, απλώς είναι είναι εξαιρετικά σπάνιες. Η εμφάνιση του γκριζαρίσματος σε κάποιον εν μία νυκτί προκαλείται από μια πάθηση. Αυτή η πάθηση είναι εν μέρει γεγονός και φαντασία. Ενώ η απώλεια της μελάγχρωσης μπορεί να αυξηθεί με αυτή τη συνθήκη, δεν είναι μια ολονύκτια διαδικασία.

     Η ασθένεια που δίνει την εντύπωση της απώλειας της χρωστικής των μαλλιών μέσα σε  μια νύχτα είναι η γυροειδής αλωπεκία. Η έλλειψη της συνηθισμένης παχύτερης τρίχας που μπορεί να αυξηθεί είναι τα κύρια συμπτώματα αυτής της ασθένειας. Οι λεπτότερες, γκρίζες τρίχες έχουν μια πιθανότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα από το συνηθισμένο. Ωστόσο, η μεταμόρφωση δεν γίνεται μέσα σε μια νύχτα.

Διάγνωση για το γκριζάρισμα των μαλλιών

     Το γκριζάρισμα των μαλλιών έχει διάφορα γεγονότα και μύθους, που οι άνθρωποι ασπάζονται και ορισμένοι από αυτούς θα πρέπει να αγνοούνται. Ένας τέτοιος μύθος είναι ότι αν βγάλετε μια γκρίζα τρίχα θα εμφανιστούν δέκα ακόμα. Τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο μακριά από την αλήθεια, σύμφωνα με τους γιατρούς. Μία τρίχα μεγαλώνει στη θέση μιας τρίχας που λείπει. Το αν οι τρίχες που ξαναφυτρώνουν είναι γκρίζες είναι ένα άλλο θέμα. Αυτό το καθορίζει η κατάσταση των κυττάρων στο τριχωτό της κεφαλής και αν έχουν αρκετή χρωστική ουσία για να παραχθεί το φυσικό χρώμα.

     Το γκριζάρισμα των μαλλιών που προκαλείται από το άγχος είναι ένας άλλος μύθος. Αυτός ο μύθος δεν είναι αλήθεια. Ενώ υπάρχουν πολλές φυσικές εκδηλώσεις του άγχους, το γκριζάρισμα των μαλλιών δεν είναι ένας από αυτούς. Το γκριζάρισμα των μαλλιών δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης, εκτός από ορισμένες ιατρικές παθήσεις.

Θεραπεία του γκριζαρίσματος των μαλλιών

     Υπάρχουν μόνο μερικές εναλλακτικές λύσεις για όσους ανησυχούν για το γκριζάρισμα των μαλλιών. Πρώτα απ’ όλα, μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σας με πολλά προϊόντα που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Αν και θα πρέπει να θυμάστε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να βάψετε τα γκρίζα μαλλιά από τις συνηθισμένες φυσικά χρωματισμένες τρίχες. Θα πρέπει να αφήσετε τη χρωστική ουσία για το μέγιστο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τις οδηγίες. Επίσης, οι άνθρωποι πιστεύουν σε διάφορες θεραπείες που αντιστρέφουν τη διαδικασία του γκριζαρίσματων των μαλλιών. Αυτές δεν μπορούν να υποστηριχτούν με οποιαδήποτε ιατρικά γεγονότα, έτσι θα πρέπει να προσέχετε πριν αγοράσετε οτιδήποτε με αυτόν τον ισχυρισμό.

Rate this item
(1 Vote)