Συμβουλές για το ξέβγαλμα και το λούσιμο των μαλλιών

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ντους κάθε πρωί πριν πάνε για δουλειά. Αυτό μπορεί να μην είναι το καλύτερο πράγμα για ορισμένες μορφές τρίχας και υγιή μαλλιά. Μερικοί τύποι μαλλιών μπορεί να γίνουν ξηροί, εύθραυστοι και να φριζάρουν. Πόσο συχνά χρειάζεται να λούζετε τα μαλλιά σας για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα;

Πότε να λούζεστε

     Το καθημερινό ξέβγαλμα των μαλλιών ωφελεί τα άτομα με λεπτή τρίχα ή εκείνα με κοντά μαλλιά. Οι λεπτές τρίχες είναι πιθανό να φαίνονται επίπεδες και λιπαρές αν μείνουν άλουστες για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των φυσικών ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής. Τα κοντά μαλλιά, επίσης, γίνονται λιπαρά πολύ γρήγορα. Το καλύτερο είναι να λουστείτε με ένα απαλό σαμπουάν σε κάθε ντους και στη συνέχεια να ακολουθήσετε με ένα ελαφρύ κοντίσιονερ και σε ορισμένες περιπτώσεις ένα προϊόν ξεμπερδέματος μαλλιών.

     Καλύτερα να λούζεστε δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, αν έχετε παχιά, μακριά και σγουρά μαλλιά ή οποιονδήποτε συνδυασμό αυτών. Οι άκρες αυτών των τύπων μαλλιών ξηραίνονται πολύ εύκολα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα φυσικά έλαια στο δέρμα της κεφαλής που βοηθούν στην ενυδάτωση των μαλλιών χρειάζονται λίγο χρόνο για να φτάσουν στις άκρες και συχνά ξεπλένονται πριν φτάσουν εκεί. Αν περιμένετε μια μέρα μεταξύ των λουσιμάτων αυτά τα φυσικά έλαια έχουν καλύτερη πιθανότητα να λιπάνουν και να ενυδατώσουν τα μαλλιά. Είναι καλύτερα να χτενίζετε τα μαλλιά σας στεγνά ή να τα ξεβγάζετε με ζεστό νερό, όταν δεν λούζεστε, να τα ενυδατώνετε και να χτενίζεστε ως συνήθως. Για αυτούς τους τύπους μαλλιών, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό σαμπουάν και κοντίσιονερ.

     Μια καλή ιδέα είναι να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα, αν έχετε πολύ ξηρά, σγουρά, αφρικανικά-αμερικανικά ή χημικά επεξεργασμένα μαλλιά. Αυτοί οι τύποι μαλλιών είναι πολύ ξηροί και φυσικά πολύ πορώδεις και μπορεί να ζημιωθούν σοβαρά από προϊόντα περμανάντ, ισιωτικές ή χρωστικές ουσίες. Αυτοί οι τύποι μαλλιών επωφελούνται πολύ λίγο από το λούσιμο, συν ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε βαριά ενυδατικά πακέτα κάθε βδομάδα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν ειδικά σχεδιασμένο για χημικά επεξεργασμένα ή αφρικανοαμερικανικά μαλλιά που δίνει περισσότερη ενυδάτωση από τα συνηθισμένα σαμπουάν και είναι πιο ήπιο. Το σαμπουάν πρέπει να ακολουθείται από ένα παχύ κοντίσιονερ.

Συμβουλές ξεβγάλματος για τα μαλλιά

     Μπορείτε να κάνετε λάθος με το λούσιμο και το ξέβγαλμα των μαλλιών, ακόμα κι αν φαίνεται εύκολο, μπορείτε να καταλήξετε να καταστρέψετε τα μαλλιά σας αν δεν τα λούζετε και δεν τα ενυδατώνετε σωστά. Μπορείτε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας καθαρά, λαμπερά και υγιή με τις ακόλουθες μερικές απλές οδηγίες.

     Πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο σαμπουάν ειδικά σχεδιασμένο για τον τύπο των μαλλιών σας. Πρέπει να αγοράσετε πολλά διαφορετικά είδη σαμπουάν αν έχετε διάφορους τύπους μαλλιών στην οικογένειά σας. Είναι σημαντικό για τα μαλλιά σας να επιλέγετε και να χρησιμοποιείτε τον σωστό τύπο σαμπουάν.

     Είναι χρήσιμο να χρησιμοποιείτε ένα κοντίσιονερ. Μπορείτε να χρησιμοποιείε είτε ένα μαλακτικό σπρέι ή ένα συνηθισμένο κοντίσιονερ που ξεβγάζεται. Είναι καλύτερα να στεγνώνετε με μια πετσέτα και να αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώνουν από μόνα τους αμέσως μόλις έχουν ξεβγαλθεί δεδομένου ότι το στέγνωμα με πιστολάκι μπορεί να σπάσει τις άκρες τους. Το κόψιμο της ψαλίδας από τα μαλλιά μαζί με το συνεχές στέγνωμα βοηθά δραστικά στην αλλαγή της εμφάνισης των μαλλιών. Είναι καλύτερο να βουρτσίζετε εκατό φορές μόλις στεγνώσουν τελείως για να δώσετε στα μαλλιά σας μια σατέν εμφάνιση. Πρόσθετη ζημία μπορεί να προκληθεί αν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας ενώ είναι ακόμα υγρά.

     Θα δείτε οφέλη στην εμφάνιση και την υφή των μαλλιών σας μέσα σε λίγες εβδομάδες, αν εφαρμόζετε αυτές τις συμβουλές σε τακτική βάση. Θα έχετε μια όμορφη λαμπερή και γερή εμφάνιση. Πρέπει να εναλλάσσετε το σαμπουάν σας περιοδικά για να διατηρηθούν τα μαλλιά σας φρέσκα και όμορφα.

Rate this item
(1 Vote)