Βότανα που βοηθούν στην απώλεια των μαλλιών

Υπάρχουν πάρα πολλές αιτίες για την τριχόπτωση σήμερα που συμπεριλαμβάνουν τη γενετική, ιατρικές θεραπείες, αλλεργίες του δέρματος, την υπερβολική πίεση, την κακή διατροφή, ορμονικές αλλαγές, προβλήματα του θυρεοειδούς, διαταραχές του ανοσοποιητικού και ψυχολογικές διαταραχές. Υπάρχουν τόσες θεραπευτικές επιλογές, όσες και οι αιτίες χάρη στησύγχρονη ιατρική.

Μια μορφή θεραπείας είναι φάρμακα όπως μινοξιδίλη και κορτικοστεροειδή, αλλά υπάρχει ένα πλήρες φάσμα επιλογών συμπεριλαμβανομένης της χειρουργικής μεταμόσχευσης μαλλιών που είναι αρκετά δαπανηρή. Ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια προληπτικά μέτρα και συμπληρώματα τώρα, ακόμη και αν δεν έχετε ακόμα αραίωση μαλλιών.

     Έναν μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη των μαλλιών μας παίζει η υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Μια πλούσια παροχή σε θρεπτικά συστατικά αίματος τρέφει τα θυλάκια της τρίχας στο τριχωτό της κεφαλής. Ως εκ τούτου, η κατανάλωση γευμάτων που είναι θρεπτικά ισορροπημένα βοηθά στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Η καλή τριχοφυΐα μπορεί να διατηρηθεί από διατροφή που είναι πλούσια σε καλούς υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και απαραίτητα λίπη. Τα θυλάκια της τρίχας μπορούν εύκολα να βιώσουν ανισορροπία σε βιταμίνες ή ανόργανα άλατα. Ένα λεπιοειδές δέρμα κεφαλής μπορεί να προκύψει από πολύ μικρή πρόσληψη βιταμίνης Α, ενώ μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών. Βότανα για τα μαλλιά που λαμβάνονται σε σωστή δοσολογία όπως συνιστώνται από γιατρό ή διατροφολόγο μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της πρόωρης τριχόπτωσης.

     Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να δώσουν δυνατά και υγιή μαλλιά. Το έλαιο νυχτολούλουδου και το λινέλαιο είναι δύο βότανα που είναι πλούσια σε αυτό. Το νυχτολούλουδο περιέχει ένα λίπος που ονομάζεται γ-λινολενικό οξύ, το οποίο βοηθά τις αλλεργίες του δέρματος, δεδομένου ότι είναι αντιφλεγμονώδες. Λαμβάνοντας χίλια mg τρεις φορές την ημέρα αυτού του έλαιου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τριχόπτωσης που προκύπτει από το ξεφλούδισμα του τριχωτού της κεφαλής.

     Το λινέλαιο περιέχει μια ουσία που ονομάζεται λιγνάνες, που βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου, των βακτηριδίων, των ιών και των μυκήτων. Το λινέλαιο μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία βλαβών του τριχωτού της κεφαλής που οδηγούν γρηγορότερα στην απώλεια μαλλιών. Επίσης, με αυτό το έλαιο προωθούνται τα υγιή μαλλιά και νύχια. Θα πρέπει να λαμβάνετε 14 γραμμάρια λινέλαιου μία φορά τη μέρα.

     Η πρόσληψη τριάντα mg ψευδαργύρου ημερησίως μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια μαλλιών που είναι το αποτέλεσμα του θυρεοειδούς, βοηθώντας στην προώθηση τον υποενεργό θυρεοειδή. Πρέπει πάντα να λαμβάνετε δύο mg χαλκό τη μέρα μαζί με ψευδάργυρο για να διατηρηθεί μια ισορροπία μετάλλων. Δεδομένου ότι ο χαλκός περιέχει μελανίνη, που είναι μια χρωστική ουσία που δίνει στα μαλλιά και το δέρμα χρώμα, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καθυστέρηση του πρόωρου γκριζαρίσματος. Ο ψευδάργυρος, επίσης, επηρεάζει τα επίπεδα των ανδρογόνων, που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει σε μερικές μορφές γενετικής τριχόπτωσης.

     Η πρόσληψη βιοτίνης και συμπλέγματος βιταμίνης Β-50 μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση των μαλλιών, ενώ μειώνει τη λιπαρότητα και την απολέπιση. Θα πρέπει να λαμβάνετε 1000mg ημερησίως βιοτίνη και ένα δισκίο σύμπλεγμα βιταμίνης Β-50δύο φορές ημερησίως.

     Υπάρχουν δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε καθώς και βότανα για την τριχόπτωση. Ένα εβδομαδιαίο μασάζ του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της ροής του αίματος και να μειώσει το άγχος. Και τα δύο παίζουν έναν μεγάλο ρόλο στην απώλεια των μαλλιών. Οι θεραπείες των μαλλιών που μαλακώνουν θα πρέπει να αποφεύγονται, όπως και οι βαφές ή η περμανάντ. Θα πρέπει να φοράτε καπέλο όταν είστε σε εξωτερικούς χώρους για να προστατέψετε τα μαλλιά σας και το τριχωτό της κεφαλής από τη ζημία που προκαλεί ο ήλιος.

Rate this item
(1 Vote)