Μερικά σημαντικά γεγονότα για την απώλεια μαλλιών

Η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι ένα από τα πιο ανησυχητικά πράγματα που συμβαίνουν σε ένα άτομο, και, δυστυχώς, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να γίνουν η πιο κοινή αιτία, η οποία είναι η ανδρογόνος αλωπεκία. Αυτό το άρθρο ασχολείται με τη διαδικασία που οδηγεί στην απώλεια μαλλιών και τις θεραπευτικές επιλογές που είναι διαθέσιμες για μερικές από τις αιτίες.

   Ο κύκλος των μαλλιών

     Κάθε σκέλος της τρίχας περνά μέσα από έναν κύκλο ανάπτυξης, ανάπαυσης και στο τέλος πτώσης. Αυτός ο κύκλος διαρκεί γενικά ένα χρόνο, με περίπου 90% του τριχωτού της κεφαλής να περνά μια φάση ανάπτυξης από δύο ως έξι χρόνια. Το υπόλοιπο 10% του τριχωτού της κεφαλής περνά τη φάση ανάπαυσης, που διαρκεί από δύο ως τρεις μήνες. Στο τέλος της φάσης ανάπαυσης,  τα μαλλιά αρχίζουν να πέφτουν.

 Πτώση μαλλιών

     Οι άνθρωποι χάνουν 50 με 100 τρίχες κάθε μέρα. Οι χαμένες τρίχες συνήθως αντικαθίστανται με νέες τρίχες που αναπτύσσονται από το ίδιο θυλάκιο και με ρυθμό 1,2 εκατοστού κάθε μήνα.

 Σύνθεση μαλλιών

     Τα μαλλιά αποτελούνται από μια μορφή πρωτεΐνης και είναι στην πραγματικότητα το ίδιο υλικό που σχηματίζει τα και τα νύχια των χεριών και των ποδιών. Για τον λόγο αυτό, η κατανάλωση αρκετής πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για την παραγωγή των κανονικών μαλλιών.

 Εμφάνιση τριχόπτωσης

     Μέχρι και το 50% όλων των ανθρώπων βιώνει σε κάποιο βαθμό απώλεια μαλλιών ώσπου να φτάσει στην ηλικία των 50. Παρόλ’ αυτά, η ασυνήθιστη τριχόπτωση που προκύπτει μετά το χτένισμα ή το βούρτσισμα συνιστά την προσοχή ενός δερματολόγου.

 Θεραπεία τριχόπτωσης

      Σε περιπτώσεις όπου η τριχόπτωση οφείλεται σε φάρμακα, άγχος ή έλλειψη σιδήρου, η κατάσταση είναι συνήθως παροδική και ομαλοποιείται, όταν η αιτία λαμβάνει τέλος. Αν η αιτία της τριχόπτωσης είναι λοίμωξη, ωστόσο, το άτομο μπορεί να απαιτήσει αντιβιοτικά ή αντιμυκητιασικά φάρμακα.έγχυση και είναι καλύτερο η κατάσταση να αντιμετωπίζεται όσο το δυνατόν νωρίτερα.

     Hανδρογόνος αλωπεκία είναι μια πολύ πιο σοβαρή κατάσταση, για την οποία δεν υπάρχει σήμερα καμία γνωστή θεραπεία. Υπάρχουν μερικές μέθοδοι θεραπείας, ωστόσο, όπως το Finasteride ή Propecia, το οποίο συνταγογραφείται για τους άνδρες μόνο. Το Minoxidil ή Rogaine μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άνδρες και γυναίκες, με την ένωση να εφαρμόζεται κατευθείαν. Το Minoxidil λειτουργεί καλύτερα για την κορυφή και στο πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής, ενώ η τρίχα είναι ακόμη παρούσα.

 Καλλυντικές εναλλακτικές λύσεις για την απώλεια μαλλιών

     Στα άτομα, τα οποία έχει εμφανιστεί ήδη η τριχόπτωση, ένα πιο κολακευτικό χτένισμα είναι η καλύτερη επιλογή. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, ένα άτομο μπορεί να επιλέξει περούκες ή άλλα είδη ψεύτικων μαλλιών. Μια περαιτέρω δυνατότητα είναι η θεραπεία μεταμόσχευσης μαλλιών, η κατάσταση της οποίας έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η γυροειδής αλωπεκία αντιμετωπίζεται συνήθως με στεροειδή 

Rate this item
(0 votes)