Μερικά σημαντικά γεγονότα για την απώλεια μαλλιών

Rate this item
(0 votes)

Η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι ένα από τα πιο ανησυχητικά πράγματα που συμβαίνουν σε ένα άτομο, και, δυστυχώς, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να γίνουν η πιο κοινή αιτία, η οποία είναι η ανδρογόνος αλωπεκία. Αυτό το άρθρο ασχολείται με τη διαδικασία που οδηγεί στην απώλεια μαλλιών και τις θεραπευτικές επιλογές που είναι διαθέσιμες για μερικές από τις αιτίες.

   Ο κύκλος των μαλλιών

     Κάθε σκέλος της τρίχας περνά μέσα από έναν κύκλο ανάπτυξης, ανάπαυσης και στο τέλος πτώσης. Αυτός ο κύκλος διαρκεί γενικά ένα χρόνο, με περίπου 90% του τριχωτού της κεφαλής να περνά μια φάση ανάπτυξης από δύο ως έξι χρόνια. Το υπόλοιπο 10% του τριχωτού της κεφαλής περνά τη φάση ανάπαυσης, που διαρκεί από δύο ως τρεις μήνες. Στο τέλος της φάσης ανάπαυσης,  τα μαλλιά αρχίζουν να πέφτουν.

 Πτώση μαλλιών

     Οι άνθρωποι χάνουν 50 με 100 τρίχες κάθε μέρα. Οι χαμένες τρίχες συνήθως αντικαθίστανται με νέες τρίχες που αναπτύσσονται από το ίδιο θυλάκιο και με ρυθμό 1,2 εκατοστού κάθε μήνα.

 Σύνθεση μαλλιών

     Τα μαλλιά αποτελούνται από μια μορφή πρωτεΐνης και είναι στην πραγματικότητα το ίδιο υλικό που σχηματίζει τα και τα νύχια των χεριών και των ποδιών. Για τον λόγο αυτό, η κατανάλωση αρκετής πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για την παραγωγή των κανονικών μαλλιών.

 Εμφάνιση τριχόπτωσης

     Μέχρι και το 50% όλων των ανθρώπων βιώνει σε κάποιο βαθμό απώλεια μαλλιών ώσπου να φτάσει στην ηλικία των 50. Παρόλ’ αυτά, η ασυνήθιστη τριχόπτωση που προκύπτει μετά το χτένισμα ή το βούρτσισμα συνιστά την προσοχή ενός δερματολόγου.

 Θεραπεία τριχόπτωσης

      Σε περιπτώσεις όπου η τριχόπτωση οφείλεται σε φάρμακα, άγχος ή έλλειψη σιδήρου, η κατάσταση είναι συνήθως παροδική και ομαλοποιείται, όταν η αιτία λαμβάνει τέλος. Αν η αιτία της τριχόπτωσης είναι λοίμωξη, ωστόσο, το άτομο μπορεί να απαιτήσει αντιβιοτικά ή αντιμυκητιασικά φάρμακα.έγχυση και είναι καλύτερο η κατάσταση να αντιμετωπίζεται όσο το δυνατόν νωρίτερα.

     Hανδρογόνος αλωπεκία είναι μια πολύ πιο σοβαρή κατάσταση, για την οποία δεν υπάρχει σήμερα καμία γνωστή θεραπεία. Υπάρχουν μερικές μέθοδοι θεραπείας, ωστόσο, όπως το Finasteride ή Propecia, το οποίο συνταγογραφείται για τους άνδρες μόνο. Το Minoxidil ή Rogaine μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άνδρες και γυναίκες, με την ένωση να εφαρμόζεται κατευθείαν. Το Minoxidil λειτουργεί καλύτερα για την κορυφή και στο πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής, ενώ η τρίχα είναι ακόμη παρούσα.

 Καλλυντικές εναλλακτικές λύσεις για την απώλεια μαλλιών

     Στα άτομα, τα οποία έχει εμφανιστεί ήδη η τριχόπτωση, ένα πιο κολακευτικό χτένισμα είναι η καλύτερη επιλογή. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, ένα άτομο μπορεί να επιλέξει περούκες ή άλλα είδη ψεύτικων μαλλιών. Μια περαιτέρω δυνατότητα είναι η θεραπεία μεταμόσχευσης μαλλιών, η κατάσταση της οποίας έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η γυροειδής αλωπεκία αντιμετωπίζεται συνήθως με στεροειδή 

Ειδαν προσφατα

 • Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!
  Πως να απομακρύνετε το σμήγμα, και τα μαύρα στίγματα από τη μύτη σας!

  Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθημερινά θαυμάζοντας (ή ως ασυγκράτητη επιθυμία) την εμφάνισή μας και κριτικάροντας τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει σ’αυτήν. Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες ή τα σημάδια γήρανσης, το σχήμα των χειλιών μας και EW – τι είναι αυτά τα μαύρα σημάδια;

 • Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας
  Πως να αφαιρέσετε την βαφή των μαλλιών σας

   ΄Εχει συμβεί σε όλες μας, αυτή η βαφή μαλλιών με την οποία βάψαμε τα μαλλιά μας, αντί για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ που περιμέναμε να βγει, να βγει τελικά πραγματικά απαίσια. Είτε είναι ημι-μόνιμη, σχεδόν μόνιμη ή τελείως μόνιμη, μπορείτε να απομακρύνετε τη βαφή από το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τεχνικές για την αφαίρεση του χρώματος.

 • Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας
  Οφέλη για την υγεία από το τσάι μέντας

  Για αιώνες το τσάι μέντας ήταν απολαυστικό για τη δροσιστική γεύση του, καθώς επίσης και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παραδοσιακά, το συνιστούσαν οι βοτανολόγοι και άλλοι φυσικοί θεραπευτές για την ανακούφιση από μια σειρά διαταραχών.

 • Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!
  Πως να θεραπεύσετε τον κνησμό και την φαγούρα στο κεφάλι!

  Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν κνησμό που δεν λέει να ικανοποιηθεί από λίγο ξύσιμο; Ξύνοντας το κεφάλι σας συχνά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό, καθώς οι άνθρωποι το συνδέουν συχνά με κάποια ασθένεια ή με την έλλειψη καθαριότητας.

 • Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι
  Ασκήσεις για το σύσφιξη και τόνωση κάτω από το σαγόνι

  Αν έχετε διπλοσάγονο, το πιθανότερο είναι να θέλετε διακαώς να απαλλαγείτε από αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα σε ό, τι αφορά το διπλοσάγονο είναι ότι ακόμη κι οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν τέτοιο.