Φυσικές θεραπείες για την απώλεια μαλλιών

 Οι φυσικές θεραπείες είναι τα θέματα που συζητήθηκαν πολύ τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στις μέρες και στην ηλικία όπου όροι όπως «απόλυτα φυσικό» και «εντελώς οργανικό» συνήθως κυκλοφορούν στους κύκλους της υγείας. Ενώ δεν υπάρχει καμία άρνηση ότι ορισμένα φάρμακα μπορεί να είναι αρκετά αποτελεσματικά στην πρόληψη της τριχόπτωσης, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν φυσικούς τρόπους για να προωθήσουν την ανάπτυξη της υγείας των μαλλιών και να αποτρέψουν την απώλεια. Αλλά αυτές οι φυσικές θεραπείες πραγματικά βοηθούν στην πρόληψη της τριχόπτωσης ή τουλάχιστον επιβραδύνουν την εξέλιξή της;

  Περισσότερα από τη διατροφή σας

       Φυσικά, ο ρόλος της σωστής διατροφής δεν μπορεί να αποκλειστεί όσον αφορά τις προσπάθειες για την πρόληψη της τριχόπτωσης. Εκτός από το ότι πρέπει να σιγουρευτείτε ότι παίρνετε επαρκείς ποσότητες κατάλληλων θρεπτικών ουσιών στον οργανισμό σας, ωστόσο, μπορείτε, επίσης, να στραφείτε περισσότερο σε φυσικά βότανα που έχουν αποδειχθεί ότι παίζουν ρόλο στην πρόληψη της τριχόπτωσης και την προώθηση της συνολικής καλής κατάστασης των μαλλιών.

     Αυτό που κάνει αυτές τις φυσικές θεραπείες τόσο ελκυστικές είναι ότι οι περισσότερες από αυτές είναι σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένες από τις επιβλαβείς παρενέργειες που συνδέονται συνήθως με φάρμακα κατά της τριχόπτωσης. Επίσης, κοστίζουν συνήθως πολύ λιγότερο, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για τακτική χρήση.Συνηθισμένες φυσικές θεραπείες για την τριχόπτωση

     Μεταξύ των φυσικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη και τη θεραπεία της τριχόπτωσης είναι βότανα, όπως η τσουκνίδα, που είναι συνήθως διαθέσιμη με τη μορφή εκχυλίσματος ρίζας τσουκνίδας. Αυτό το συστατικό έχει άφθονες ποσότητες των βιταμινών A και C, οι οποίες είναι γνωστό ότι αναστέλλουν την παραγωγή της DHT, η οποία από μόνη της έχει συνδεθεί με την τριχόπτωση. Άλλα βότανα που συνταγογραφούνται συχνά για να αποτρέψουν την ασθένεια είναι το πράσινο τσάι, το τζίντζερ, το τσάι δενδρολίβανου και το ξίδι μήλου μηλίτη.

Τα θαύματα του Saw Palmetto

      Ένα βότανο που λαμβάνει πολλή προσοχή τα τελευταία χρόνια είναι το SawPalmetto. Ήδη πιστεύεται ότι παίζει έναν ρόλο στις παθήσεις του προστάτη, το βότανο έχει δείξει κάποια υπόσχεση ως αποτελεσματική θεραπεία της τριχόπτωσης. Υπάρχει πραγματικά μια συσχέτιση με τη χρήση του βοτάνου στη θεραπεία των δύο παθήσεων, δεδομένου ότι DHTαναγνωρίζεται, επίσης, ως ένοχος σε παθήσεις του προστάτη. Και με την υπεραφθονία της DHTνα είναι μια γνωστή αιτία της ανδρογενετικής αλωπεκίας, το βότανο που χρησιμοποιείται σε παθήσεις του προστάτη είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την απώλεια μαλλιών. Μεγάλο μέρος της έρευνας εξακολουθεί να διεξάγεται προκειμένου να καθορίσει αν το Saw Palmetto είναι πράγματι αποτελεσματικό για την απώλεια μαλλιών όπως και για τις παθήσεις του προστάτη, αλλά με τη διαπίστωση ότι μπορεί να εμποδίσει την παραγωγή των ανδρογόνων στον θύλακα της τρίχας, φαίνεται ότι το βότανο μπορείπράγματι να παρουσιάσει κάποιες δυνατότητες ως αποτελεσματική και φυσική θεραπεία της απώλειας των μαλλιών.

Rate this item
(0 votes)