Συμβουλές για βάψιμο μαλλιών στο σπίτι

 Πολλές γυναίκες φοβούνται και μόνο με τη σκέψη να βάψουν τα μαλλιά τους μόνες τους στο σπίτι – και έχουν λόγο να αισθάνονται έτσι. Ποια από εμάς δεν έχει ακούσει κάποια τρομακτική ιστορία για το πώς η απόπειρα μιας γυναίκας να βάψει μόνη της τα μαλλιά της πήγε τελείως στραβά;

Είναι πάντα προτιμότερο να εμπιστευτείς ένα κομμωτήριο – έτσι; 

 Το να βάφετε τα μαλλιά σας στο σπίτι δεν είναι τόσο δύσκολο ή τρομακτικό όσο φαίνεται. Με λίγες συμβουλές και τρικ για βάψιμο των μαλλιών στο σπίτι, θα είστε ειδικός σε χρόνο μηδέν. Ας αρχίσουμε με την καλύτερη συμβουλή:  

Συμβουλή #1: Βάψτε τα μαλλιά σας όταν είναι βρώμικα

 Το μεγαλύτερο λάθος που πολλοί άνδρες και γυναίκες κάνουν όταν βάφουν τα μαλλιά τους είναι να τα λούζουν και να τα βάφουν αμέσως μετά. Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι άλουστα για δυο τρεις μέρες τουλάχιστον πριν τα βάψετε, καθώς και ότι είναι σωστά ενυδατωμένα. Μόλις αρχίσετε να παίζετε με την ιδέα να βάψετε μόνη σας τα μαλλιά σας, αρχίστε χρησιμοποιώντας ένα προϊόν για βαθιά ενυδάτωση πριν το βάψιμο (προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν για βαθιά ενυδάτωση έως και μια εβδομάδα προτού προσθέσετε οποιουδήποτε είδους βαφή στα μαλλιά σας).

 Συμβουλή #2: Μη βάψετε όλο το κεφάλι σας – εκτός εάν χρειάζεται

Αν χρειάζεστε μόνο να βάψετε τις ρίζες σας, τότε βάψτε μόνο τις ρίζες σας! Το να βάφετε όλο το κεφάλι σας κάθε 6 με 8 εβδομάδες θα ξηράνει τελείως και θα προξενήσει βλάβη στα μαλλιά σας. Μάθετε να απλώνετε τη βαφή μαλλιών σας μόνο στις ρίζες, ή αγοράστε ένα ειδικό προϊόν για ανανέωση της βαφής στις ρίζες, το οποίο περιλαμβάνει ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται μόνο για να βάψετε αυτές.

 Συμβουλή #3: Να τσεκάρετε διαρκώς το κεφάλι σας

 Ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται με τη βαφή μαλλιών σας και αφήστε τη βαφή τόσο, όσο αυτές υποδεικνύουν. Φροντίστε να τσεκάρετε τη βαφή μαλλιών σας κάθε λίγο, ας πούμε κάθε 10 λεπτά, ώστε να είστε σίγουρες ότι η βαφή μαλλιών σας μετατρέπει το χρώμα σας στο χρώμα που θέλετε να έχετε.

 Συμβουλή #4: Μην χρησιμοποιείτε ενυδατικό προϊόν σε μόλις βαμμένα μαλλιά

 Αν έχετε μόλις βάψει τα μαλλιά σας, ξεπλύνετέ τα με σαμπουάν αλλά αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε ενυδατικό προϊόν (εκτός από τις άκρες των μαλλιών σας, αν πραγματικά το χρειάζεστε). Το προϊόν ενυδάτωσης, ακόμη κι εκείνο το βαθιάς ενυδάτωσης που οι περισσότερες βαφές εμπεριέχουν στη συσκευασία τους, θα προκαλέσει στην πραγματικότητα προβλήματα στην παραμονή του χρώματος στα μαλλιά σας. Ενυδατώστε τα μαλλιά σας μετά από μια δυο μέρες αφού τα βάψετε, και αφήστε τις θεραπείες βαθιάς ενυδάτωσης για μία με δύο εβδομάδες μετά τη βαφή.

 Συμβουλή #5: Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με κρύο ή χλιαρό νερό

Η χρήση κρύου ή χλιαρού νερού θα βοηθήσει να ξεπλύνετε πλήρως το σαμπουάν σας, και επίσης θα βοηθήσει το χρώμα να παραμείνει στα μαλλιά σας. Μετά από το αρχικό εκείνο ξέπλυμα, φροντίστε να μην πλύνετε τα μαλλιά σας για δυο με τρεις ημέρες μετά τη βαφή. Αν θέλετε χρώμα που θα διαρκέσει, αποφύγετε το ζεστό νερό και προσπαθήστε να πλένετε τα μαλλιά σας μέρα παρά μέρα με κρύο ή χλιαρό νερό

Rate this item
(0 votes)